Annonce
Læserbrev

Corona. Skal det være utrygt at gå på arbejde?

Annonce

Debat: Som formand for HK Handel MidtVest er jeg lidt rystet.

Jeg har været i kontakt med flere utrygge medlemmer herunder et medlem, der arbejder i et af de større varehuse, der gerne må holde åbent, fordi butikken ikke ligger i et storcenter. Der er ikke tale om en butik, der sælger fødevarer.

Medlemmet er forbløffet over, at vedkommende stadig møder mange kunder på arbejdspladsen, der alle kan være potentielle smittebærere – selv om regering og sundhedsmyndigheder har givet tydeligt udtryk for, at man så vidt muligt skal blive hjemme.

Meldingen fra medlemmet er, at flere kunder kommer med hele deres familie under armen. Nogle kunder fortæller, ifølge medlemmet, at de er blevet sendt hjem i karantæne, fordi de er syge, og lige skal have noget med hjem, inden de skal i isolation derhjemme. Der har også været kunder hen over weekenden, som godt ved, de burde sidde hjemme i karantæne, men siger, at de ikke gider mere – så derfor tager de ud at handle.

Godt nok har medarbejderne fået udleveret handsker og håndsprit, og jeg er ikke i tvivl om, at arbejdsgiverne gør, hvad de kan for at beskytte medarbejderne. Men utrygheden breder sig alligevel. Og det kan jeg godt forstå.

De butiksansatte gør alt for at tage forholdsregler, så de ikke bringer smitte videre. Bør kunderne ikke gøre det samme, tænker jeg.

Som formand for HK Handel MidtVest vil jeg opfordre til, at man som kunde tager formaningerne fra regering og sundhedsmyndigheder alvorligt.

Susanne Sommerlund. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce