x
Annonce
Læserbrev

Corona. Skal det være utrygt at gå på arbejde?

Debat: Som formand for HK Handel MidtVest er jeg lidt rystet.

Jeg har været i kontakt med flere utrygge medlemmer herunder et medlem, der arbejder i et af de større varehuse, der gerne må holde åbent, fordi butikken ikke ligger i et storcenter. Der er ikke tale om en butik, der sælger fødevarer.

Medlemmet er forbløffet over, at vedkommende stadig møder mange kunder på arbejdspladsen, der alle kan være potentielle smittebærere – selv om regering og sundhedsmyndigheder har givet tydeligt udtryk for, at man så vidt muligt skal blive hjemme.

Meldingen fra medlemmet er, at flere kunder kommer med hele deres familie under armen. Nogle kunder fortæller, ifølge medlemmet, at de er blevet sendt hjem i karantæne, fordi de er syge, og lige skal have noget med hjem, inden de skal i isolation derhjemme. Der har også været kunder hen over weekenden, som godt ved, de burde sidde hjemme i karantæne, men siger, at de ikke gider mere – så derfor tager de ud at handle.

Godt nok har medarbejderne fået udleveret handsker og håndsprit, og jeg er ikke i tvivl om, at arbejdsgiverne gør, hvad de kan for at beskytte medarbejderne. Men utrygheden breder sig alligevel. Og det kan jeg godt forstå.

De butiksansatte gør alt for at tage forholdsregler, så de ikke bringer smitte videre. Bør kunderne ikke gøre det samme, tænker jeg.

Som formand for HK Handel MidtVest vil jeg opfordre til, at man som kunde tager formaningerne fra regering og sundhedsmyndigheder alvorligt.

Susanne Sommerlund. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Andre folks penge

Det vakte - for at sige det på jysk - en del postyr, da Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen for et par uger siden valgte at stoppe huslejebetalingen til sine mere end 200 butikslejemål. Hvordan kunne han tillade sig det? En af Danmarks absolut rigeste mænd, der allerede havde sendt mere end 2000 medarbejdere på hjem på statslig lønrefusion, og som havde fyret 750 medarbejdere. Nu sendte han så huslejeregningen videre til en række uskyldige butiksudlejere. Billedet på den historie blev Hanne Klausen fra Holstebro, der hverken er en kapitalfond eller en anden stor kapitalforvalter, som har sat sine penge i ejendomsspekulation. Hun ejer bare en ejendom i Holstebro, hvor der stadig skal betales realkreditlån. I weekenden krøb Bestseller og Holch Povlsen til korset, undskyldte og betalte huslejen for april til Hanne og alle de andre butikker. Og selv om det på alle måder er usædvanlige tider, viser historien, at en del af markedskræfternes logik stadig virker. Smutter kunderne, smuldrer forretningen - og huslejen er trods alt stadig en mindre post i forhold til tabet af goodwill. Det let at blive forarget over selskabers ageren. Især hvis de ejes af folk, der tillader sig at have mange penge som Bestseller-ejeren. Men når forargelsestoget er futtet videre, når opslagene på Facebook om forbrugerboykot har lagt sig, er det værd at minde sig selv om, at Anders Holch Povlsen formentlig har betalt mere i skat end nogen af os nogensinde kommer til. De mange tusinde medarbejdere, som han har skaffet arbejde, betaler årligt milliarder i skat, der er med til at holde blandt andet sundhedsvæsnet i gang. Hverken det offentlige eller den offentlige forargelse bliver en flad øre rigere af, at Anders Holch Povlsen bliver fattigere eller ikke har nogen virksomhed på den anden side af corona-krisen. Foreløbig har krisen kostet Bestseller 2,1 milliarder kroner. Den vil koste yderligere 2,1 milliarder kroner i april, vurderer rigmanden - og endnu mere jo længere krisen varer. Det er penge, der nu ikke bliver investeret i nye forretninger, nye arbejdspladser og nyt beskatningsgrundlag. Det vækker næppe forargelse. Men det burde vække stor bekymring.

TTH Damer

20 års ægteskab ødelagt af coronakrisen: TTHs damer og herrer går hver til sit

Annonce