Annonce
Holstebro

Corona: Skole har hjemsendt alle elever i indskolingen

Staby Skole har hjemsendt alle elever fra 0. til 3. klasse, efter elev har fået konstateret corona-smitte, og indskolingen åbner tidligst igen på mandag (arkivfoto er fra før cororansmitte). Arkivfoto: Johan Gadegaard
Staby Skole har hjemsendt 50 børn i indskolingen og fire lærere, efter elev har fået konstateret Covid-19. Skolen åbner tidligst for de mindste på mandag. (LÆS OGSÅ: Fejl ved coronatest: Daginstitution og skole åbner igen)
Annonce

Staby: Tirsdag fik Staby Skole besked om, at en elev er testet positiv - og det har ført til, at hele indskolingen fra børnehaveklasse til 3. klasse nu er hjemsendt.

- Jeg fik besked tirsdag formiddag. De andre forældre fik besked, så børnene blev hentet i løbet af dagen, siger Lene Ettrup, der er leder af Staby Skole.

Staby er en relativ lille skole, så der er knap 50 børn på de fire klassetrin. Desuden er fire lærere hjemsendt.

- Alle har fået besked om, at de skal testes og være negative, før de kan vende tilbage i skolen, siger Lene Ettrup, som også selv underviser børn i indskolingen i musik.

- Derfor arbejder jeg også hjemmefra, indtil jeg er testet, siger Lene Ettrup.

Hun nåede at få sin første test ved testbilen på Slagteriet i Holstebro, inden den forlod byen. Alle kan dog fortsat bestille tid til en test på sygehuset.

Lone Ettrup håber, at indskolingen kan åbne igen på mandag.

- Det forudsætter, at der er elever nok, der er testet negative, men også at vi har raske lærere til at undervise, siger Lene Ettrup.

Elever kan vende tilbage efter en negativ test, men de skal testes to gange.

Annonce

Mellemtrin fortsætter

Mellemtrinnet med 4. til 7. klasse er ikke berørt af hjemsendelsen.

- De to afdelinger bliver holdt adskilt, så de er ikke berørt. Og det samme gælder børnehaven, siger Lene Ettrup.

Hun oplever, at børnene og forældrene har taget det pænt.

- De ved godt, at det er sådan, det er. Men der er da nogle forældre, som er pressede, fordi de skal finde en anden løsning for deres børn, siger Lene Ettrup.

Det er i øvrigt den samme positive test af et barn, som betyder, at Krudtuglen i Sdr. Nissum er lukket. Krudtuglen har seks børn i vuggestue, ni i børnehave og andre 17 børn på fritidshjem, som går i skole i Staby.

Krudtuglen er lukket til på mandag - og hvor både børn og personale også skal have en negativ test, før de kan vende tilbage.

En familie fik sine tre børn testet, efter de to havde været sløje. Det var dog kun det barn, som ikke havde haft tegn på sygdom, som viste sig at være smittet med Covid-19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce