x
Annonce
Læserbrev

Coronakrise. Støt lokal- og regionalaviser – for de støtter dit lokalsamfund

Debat: Lokale og regionale mediehuse er virksomheder og arbejdspladser som alle andre – og de lider som resten af det danske erhvervsliv hårdt under den krise, som coronavirussen har skabt.

Men ud over det har regional- og lokalaviserne en enorm stor betydning for vores demokrati og fællesskab i kommuner, regioner og lokalsamfund over hele Danmark. De skaber sammenhæng, forståelse og fællesskab – og de styrker demokratiet. Det vil Venstre – som frontkæmper for det danske folkestyre - altid være optaget af at støtte.

Derfor bakker Venstre op om den appel om at støtte lokal- og regionalmedierne med abonnementer og indrykning af annoncer, som borgmestre over hele landet nu udsender til danskerne.

Men Venstre vil også udmønte en pulje på foreløbig 25 millioner kroner fra VLAK-regeringens to år gamle medieforlig, som vi øremærkede til regional- og lokalaviser. Jeg har allerede i sidste uge bedt kulturministeren opstille fordelingskriterier, så vi kan sætte gang i en udmøntning af puljen hurtigst muligt.

Og vi er klar til at sætte de regionale og lokale medier på dagsordenen i forhold til den corona-fond på 300 milliarder kroner, som V-formand Jakob Ellemann-Jensen i sidste uge foreslog, at Folketinget etablerede til at bringe Danmark gennem corona-krisen.

Venstre har stort fokus på at bakke op om de lokale og regionale medier. Det gjaldt allerede, da vi i VKLA-regeringen lavede medieforlig i 2018 og fik afsat en særlig pulje til at understøtte de lokale og regionale medier. Og det gælder i særdeleshed nu, hvor små og store mediehuse over hele landet lige som alle andre erhverv er hårdt ramt af corona-krisen.

Danskerne skal vide, at kvalitetsformidlingen af lokale og regionale nyheder, aktiviteter og sammenhænge kan forsvinde lige som den lokale restaurant, købmandsbutik og andre lokale arbejdspladser, hvis vi ikke understøtter dem i den krise, der kradser på Danmark lige nu.

Støt lokal- og regionalaviserne – for de støtter dit lokalsamfund.

Arkivfoto: Peter Leth-Larsen/Scanpix
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Uden mad og drikke, det går altså ikke...

Debat: Vi er i Danmark nu i en situation, som de færreste ville have troet kunne ske. Heldigvis har vi dygtige politikere, som har forstået at arbejde sammen om at redde, hvad reddes kan af virksomheder og arbejdspladser lige fra SAS til vandpibesaloner. Så hatten af for dem. Under den debat, som er og har været, er der i dag et erhverv , som der ikke er snakket meget om, og det er vores landbrug. Vi har et landbrug, som producerer nogle af verdens bedste fødevarer, vi laver endda så mange, at vi kan eksportere tre gange så meget, som vi selv spiser, og det luner jo også godt i valutakassen. Men der findes jo rigtig mange mennesker i Danmark, som gerne vil have landbruget stærkt reduceret, eller helt afviklet, forstå dem, hvem der kan. Hvordan tror man, der ville have set ud på hylderne i vore fødevarebutikker i dag, hvis vi ikke havde haft landbrug i Danmark? Personalet på vore sygehuse og plejehjem har fået meget velfortjent ros, men disse hverdagens helte ville jo ikke være meget bevendt, hvis de ikke fik noget at spise. Så næste gang vi køber brød, kød, mælk og grøntsager med mere, skulle vi måske sende landmændene og deres medhjælpere, samt folkene i følgevirksomhederne, en venlig tanke i stedet for det modsatte. De arbejder hårdt, for at vi kan få gode fødevarer hver dag.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Annonce