x
Annonce
Lemvig

Coronaramt lemviger er udskrevet: Jeg kom ind i et grænseland hvor jeg var ligeglad med alt

Henrik Sig Jensen har selv oplevet et voldsomt forløb med coronavirussen, og han opfordrer alle til at overholde retningslinjerne, så svækkede personer ikke bliver smittet med coronavirus. Arkivfoto: Allan Damgaard
Lemvigeren Henrik Sig Jensen er udskrevet fra sygehuset i Skejby efter at have været indlagt to gange med coronavirus. Han oplevede, at sygdommen kom i voldsomme bølger.

Lemvig: Lemvigeren Henrik Sig Jensen er udskrevet fra sygehuset i Skejby, hvor han var indlagt på isolationsstue ad to omgange med coronavirus.

Han er nu hjemme hos familien i Lemvig, hvor både hans hustru, Anita Kynde Kjærgaard, og datteren Cecilie også er testet positiv for covid-19. Datteren er symptomfri, mens Anita Kynde Kjærgaard stadig har feber. Sønnen Nicklas bor på kasernen i Holstebro og er ikke testet positiv.

Anita Kynde Kjærgaard og Henrik Sig Jensen var i slutningen af februar og begyndelsen af marts på ferie i Østrig. De kom hjem den 9. marts, og et døgn senere begyndte Henrik at hoste og fik feber.

- Efter den første indlæggelse på Skejby tænkte jeg, at jeg var sluppet forholdsvis billigt, men jeg havde ikke været hjemme ret længe, inden jeg fik feber og måtte indlægges igen, siger Henrik Sig Jensen, der i anden omgang blev indlagt søndag den 15. marts.

Annonce

Ind imellem var jeg nærmest desperat efter at få panodil, fordi jeg vidste, at det kunne nedsætte feberen. Jeg følte, at min krop var i krig mod coronavirussen.

Henrik Sig Jensen, udskrevet efter indlæggelse med covid-19

Sat op i medicin

Han oplevede, at sygdommen kom i bølger.

- Først begyndte jeg at fryse, og så fik jeg høj feber. Så kom jeg ind i et grænseland, hvor jeg var ligeglad med alt og ikke talte med nogen. Her havde jeg ondt i ryggen og lungerne og havde svært ved at få luft. Jeg kan heller ikke huske alt fra disse perioder, der godt kunne vare et par timer, beskriver Henrik Sig Jensen om oplevelsen med coronavirus.

Han har et svækket immumforsvar som følge af en bindevævssygdom, og hans lungefunktion er blot på 30 procent. Han får medicin for sin sygdom - blandt andet prednisolon - og netop prednisolonen blev øget under indlæggelsen. Desuden fik han antibiotika for at forhindre, at han fik lungebetændelse som følge af coronavirussen.

- Jeg fik også panodil for at nedsætte feberen, og ind imellem var jeg nærmest desperat efter at få panodil, fordi jeg vidste, at det kunne nedsætte feberen. Jeg følte, at min krop var i krig mod coronavirussen, siger Henrik Sig Jensen.

Nu har han heldigvis fået det bedre og kan se tilbage på et slemt forløb. Han vil derfor gerne understrege, at det er vigtigt, at man overholde de retningslinjer, der er kommet fra myndighederne i bekæmpelse af coronasmitte.

Overhold reglerne

- Det er ikke kun for ens egen skyld, at man skal overholde reglerne. Det er lige så meget for sine medmenneskers skyld, så sygdommen ikke rammer svækkede personer, der ikke kan tåle den. Man kan risikere, at der kommer dødsfald, som kunne være undgået, siger Henrik Sig Jensen.

Han følte selv, at lægerne havde styr på situationen, da han var indlagt.

- Men selvfølgelig var jeg nervøs, da jeg fik covid-19. Jeg var godt klar over, at det ikke var særlig godt i forhold til mit helbred, siger Henrik Sig Jensen.

Han kan til gengæld godt få øje på et lille lyspunkt i denne svære periode.

- Nu er jeg kommet igennem det og har fået nogle antistoffer mod coronavirus. Man kan ikke garantere, at jeg aldrig vil få corona igen, men jeg vil under alle omstændigheder være bedre stillet, fordi jeg nu har antistoffer mod sygdommen, siger Henrik Sig Jensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Bæverplan har mange huller

Annonce