Annonce
Struer

Coronaudvalg i dvale: - Vi kan være tilbage på et splitsekund

Kommunens coronaberedskabsgruppe, i daglig tale coronaudvalget, går i dvale sammen med alle restriktioner i forbindelse med pandemien. I halvandet år har udvalget stået for krisestyringen, og navigeret gennem en pandemi, der lokalt har budt på blandt andet et omfattende smitteudbrud på Thyholm Skole i oktober i fjor. 36 lærere og elever blev konstateret smittet med Covid-19 i forbindelse med udbruddet. Arkivfoto: Morten Stricker
I halvandet år har kommunens coronaberedskabsgruppe stået for en til tider hektisk krisestyring fra dag til dag under pandemien - lige om lidt er alle restriktioner fortid, og udvalget går i dvale

Struer: I halvandet år har kommunens coronaudvalg i perioder praktiseret daglig krisestyring og navigeret mellem nedlukninger, restriktioner, smitteudbrud og daglig statistiklæsning.

Så det er nærmest lidt svært at forstå. Men den er god nok: Når alle restriktioner i samfundet er fortid fredag den 10. september, så har det kommunale coronaudvalg også holdt sit foreløbig sidste møde.

Til den tid er det et par måneder siden, at udvalget var samlet til det seneste møde før sommerferien. Mens der stadig blev stukket vacciner i overarmene i Struer Energi Park på livet løs i de lokale arme.

Annonce

Siden er der blevet stille. Tre ud af fire borgere i kommunen er i dag færdigvaccineret, Deltavarianten af Covid-19 har drillet efter skolernes sommerferie og restriktion efter restriktion er forsvundet.

I dvale

Fredag den 10. september er det  helt slut med restriktioner, når pandemien officielt er et overstået kapitel, og den ikke længere betragtes som en sundhedsmæssig trussel mod samfundet.

Der er dog stadig risiko for en epidemisk fortsættelse, men store nedlukninger og restriktioner er et overstået kapitel, lyder løftet.

Vores møde fredag den 11. juni blev det sidste. Opgaven er borte - for nu i hvert fald, og derfor er det kun naturligt, at vi drosler ned. Går i dvale, om man vil.

Jesper Thyrring Møller, kommunaldirektør og formand for den kommunale coronaberedskabsgruppe, Struer Kommune

Så derfor er det også kun naturligt, at udvalget, der har bestået af håndplukkede embedsmænd M/K i kommunens administration, også trækker stikket og går i dvale, siger udvalgets formand, kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller.

- Vores møde fredag den 11. juni blev det sidste. Opgaven er borte - for nu i hvert fald, og derfor er det kun naturligt, at vi drosler ned. Går i dvale, om man vil, siger Jesper Thyrring Møller.

Dvalen er dog mere nuanceret end som så. Det kan godt være, at man i dyrenes verden sænker pulsen til det minimale og går i dyb søvn. Sådan er det ikke med coronaudvalget.

- Strukturen i beredskabsgruppen er der stadig, og bliver det nødvendigt, så kan vi være tilbage på et splitsekund, slår Jesper Thyrring Møller fast.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Birgitte bor ud til trafikeret vej: Det er som om hjernen er på arbejde hele tiden

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Stor prisstigning: Så meget skal du betale for at få tømt dine affaldscontainere næste år

Lemvig For abonnenter

Vejdirektorat kender problem: Men det er svært at støjsikre i Klinkby

Erhverv

Britt og Christina åbner ny klinik: Her kan du få plejet dine fødder

Lemvig

Det begynder med et lig blandt auktionens fiskekasser - gymnasielærer har skrevet krimi om kvotekonger i Thyborøn

Lemvig

Fond uddelte 400.000 kroner - stort beløb gik til nyt klokkespil i Harboøre Kirke

Kultur For abonnenter

Iben fra Tjørnevej har hovedrolle i ny Netflix-serie, der vises i over 190 lande: - Jeg kan ikke huske den casting, der sikrede mig rollen

Erhverv

Lundme i knibe: Da kvinden i hans liv flyttede ind, fulgte katten med

Lemvig

De betaler, så turister kan køre gratis med toget mellem Lemvig og Thyborøn

Navne For abonnenter

Lis og familien flytter fra Nørrebro: Når man får børn, ser man pludselig sit liv på en anden måde

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Lemvig For abonnenter

Efterårets første storm trak gæster til havet - vagtcentral havde travlt, men ikke med stormskader

Erhverv

Malene foran et højdepunkt i de 17 år i Jysk - indvier større og moderniseret butik

Annonce