Annonce
Holstebro

Covid-19 eller ej: Børn samles på tværs af institutioner i sommerferien

Holstebro Kommune vil samle børn i feriepasning på tværs af institutioner og skoler, som man plejer. Det er der intet til hinder for i de gældende retningslinjer, som godt nok siger, at samling af børn skal begrænses, men kommunerne må godt i ydertimer og ferieperioder. Arkivfoto/genre: Søren E. Alwan
Holstebro Kommune har ikke planer om at holde åbent flere steder end normalt i de tre lukkeuger i juli.
Annonce

Holstebro: Op til påsken droppede Holstebro Kommune at samle børn i fælles feriepasning og holdt i stedet alle skoler og daginstitutioner åbne for at begrænse smitterspredningen under Covid-19.

Men sådan bliver det ikke i de tre sommerferie-uger – ugerne 28, 29 og 30. Her er feriepasningen tilbage i de vante rammer, det vil sige institutions- og skolebørn fra hele kommunen samles på få udvalgte matrikler, der holdes åbent.

- Vi gennemfører feriepasningen, helt som vi plejer og følger de retningslinjer, som er udstukket fra myndigheder, siger Søren Buch, familie- og dagtilbudschef i Holstebro Kommune.

Af Sundhedsstyrelsens vejledning står der følgende om "gruppestørrelser og børn, der samles på tværs" i dagtilbud:

"Samling af børn mellem stuer skal begrænses. Børn kan dog, når der er få børn tilbage, i mindre omfang samles på tværs af et par stuer (helst de samme stuer) i det omfang, det er nødvendigt eller hensigtsmæssigt blandt andet i forhold til børnenes trivsel. Her er det særligt vigtigt med at efterleve anbefalinger om høj rengørings- og hygiejnestandard. Dette kunne være i forbindelse med ydertimer eller i ferieperioder. Samme hensyn er gældende i forhold til at samle børn på tværs af stuer på legepladsen eller mellem institutioner i forbindelse med alternativ pasning grundet ferier eller helligdage."

Holstebro er en de kommuner i landet, som har flest lukkeuger og dermed også mest fælles feriepasning.

Det er de samme institutioner hvert år, som holder ferieåbent. Der er: BUM, Wagnerhus, Mejruphus, Grønningen, Ulfborg Børnehus, Halgård SFO, Sønderlandsskolens SFO.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Annonce