Annonce
Holstebro

Covid-19 fyrer op under outdoor-salget

Der er godt gang i salget hos Kajak Freak i Handbjerg, der sælger kajakker, kanoer og udstyr. Foto: Johan Gadegaard
Udendørsbukser, soveposer og havkajakker sælger forrygende i kølvandet på coronanedlukningen.
Annonce

Holstebro: Der er gang i de udendørs motionsaktiviteter for tiden. Det kan man mærke i de lokale outdoor-butikker i Holstebro.

- Der har været voldsomt gang i den, siger Erik Brødbæk, bestyrer af butikken.

I sommerperioden er det soveposer, liggeunderlag, udendørsbukser og rygsække, der går som varmt brød i butikken, der styrer mod et kanongodt 2020.


Jeg fik købt ind af både, kajakker og udstyr. Alt hvad jeg kunne få fat på. Det var noget af et sats.

Brian Justesen, indehaver af Kajak Freak


- Jeg er ikke helt skarp på tallene, men henover de sidste par måneder, mener jeg, at det er minimum 20 procent over budgettet, vi har lagt. Og der er dage, hvor vi sælger to eller tre gange over vores daglige budget, siger Erik Brødbæk og tilføjer:

- Og jeg ser det jo - også privat. Jeg har aldrig set så mange mennesker i skovene før, og vi har haft virkelig travlt, lige efter vi åbnede 2. påskedag med udstyr til laksefiskeri, siger han, før opmærksomheden igen må rettes mod kunderne i butikken.

Annonce

Kajakker

Efter at Mette Frederiksen den 12. marts gik på talerstolen og lukkede Danmark ned, begyndte Brian Justesen, der har Kajak Freak i Handbjerg, at hamstre.

- Jeg fik købt ind af både, kajakker og udstyr. Alt hvad jeg kunne få fat på. Det var noget af et sats, siger Brian Justesen.

Men det bar frugt. For i de efterfølgende måneder blev efterspørgslen massiv.

- Folk har set muligheder i at komme væk fra andre - komme ud på vandet. Så vi har solgt som vanvittigt. Vi får en lastbil ind i dag, i morgen og sidst på ugen, siger Brian Justesen, der dog ikke vil oplyse hverken omsætning eller salgstal.

- Men vi er rigtig godt tilfredse, lad mig bare sige det sådan. Og også kanoudlejningen har vi haft godt gang i, fortæller han.

Annonce

Mere fiskeri

Hos Vestjysk Jagt & Fritid styrede indehaver Brian Trøst ellers mod et mindre godt regnskabsår, der slutter den 30. juni. Frygten for et underskud blev ikke mindre af, at skydebanerne blev ramt af nedlukningen, så salget af patroner faldt.

- Men covid-19-nedlukningen har faktisk været skyld i, at vi alligevel kommer ud med et overskud, for salget af fiskeriudstyr og udendørstøj har simpelthen trukket så meget op, siger Ivan Trøst, der fortæller, at eksempelvis fiskegrej de sidste tre måneder har solgt godt 100 procent over normalniveau.

Annonce
Annonce
Lemvig

Børn formede is til skulpturer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Frivillig Fredag er aflyst

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Lemvig

Fandt hash hos 67-årig mand

Annonce