Annonce
FERIE I DANMARK

Curly Camper viser vej: På opdagelse i hverdagens små mikroeventyr

Maria Rømer er friluftskvinden bag Curly Camper. Foto: Maria Rømer
Dit næste eventyr gemmer sig lige rundt om hjørnet, og det behøver hverken at være besværligt eller ukomfortabelt at tage ud i naturen. Det mener friluftsvejleder Maria Rømer. Under navnet Curly Camper blogger hun om friluftslivet ud fra begrebet mikroeventyr, der handler om at gøre det muligt at komme på små eventyr i naturen - selv på en hverdag. Det skal nemt og hyggeligt at nyde en solnedgang på stranden eller at overnatte i skoven.

For Maria Rømer har naturen altid spillet en helt særlig rolle. Hun er vokset op med skov og strand tæt på, og det er blevet en vigtig del af hendes liv. Ikke kun når hun tager på vandreture og overnatter i shelter. Hun kan også sagtens finde på at arrangere julefrokost og fødselsdag i det fri.

Maria Rømer er uddannet ergoterapeut og friluftsvejleder, og så blogger hun om friluftslivet på instagramprofilen med navnet Curly Camper. Her skriver hun ikke kun om egne oplevelser. Hun skriver også guider og vejledninger til, hvordan du selv får den bedste oplevelse i naturen.

- Det handler om at skabe få forhindringer for sig selv. Man kan godt gå rundt med et ønske om at komme mere ud i naturen, men for nogle kan naturen virke overvældende, fortæller Maria Rømer

Blå bog

Maria Rømer, 33 år.

Uddannet ergoterapeut og friluftsvejleder.

Blogger under navnet Curly Camper.

Mikroeventyr handler i bund og grund om at gøre det overskueligt at komme ud at opleve naturen - selv på en hverdag.

Læs om Maria Rømers mange oplevelser på www.curlycamper.dk. Her kan du både finde inspiration og guider til, hvordan du selv kommer i gang og af sted ud i det blå.

Hverdagens eventyr

Det er lige præcis det, mikroeventyr handler om. Begrebet blev defineret af briten og eventyreren Alastair Humphreys, der har gjort friluftslivet til sin levevej.

Mikroeventyr er et eventyr, der er opnåeligt for almindelige mennesker med almindelige liv. Det er kort, simpelt, billigt og lokalt. Det er med andre ord et eventyr, der kan lade sig gøre på en hverdag, og som ikke kræver, at man er spejder eller har stor erfaring med friluftslivet.

Alastair Humphfreys har udbredt begrebet til flere lande i verden. Han opfordrer folk til at lave facebookgrupper, hvor man kan dele sine oplevelser og inspirere hinanden.

Maria Rømer opdagede, at der ikke var sådan en gruppe i Danmark, og hun oprettede derfor Danmark Mikroeventyr, der i dag har 1400 medlemmer på Facebook.

For Maria Rømer handler mikroeventyr først om fremmest om at komme af sted frem for altid at vente på det rette øjeblik eller på, at man får bedre tid.

- Der er ingen grund til at gå og vente på lange rejser eller først at skaffe det helt rigtige udstyr. Hvis man fjerner alle forhindringer, er der større sandsynlighed for at lykkes med det. Det handler om at få succes med sine oplevelser i det fri, for så får man ofte mod på mere. Det er helt i orden at bestille takeaway, som man tager med ud til stranden eller spiser i et shelter. Så simpelt kan et mikroeventyr gøres. Men man har gjort noget, man ikke plejer, og måske oplevet et nyt område af den lokale natur, som man ikke kendte, fortæller Maria Rømer.

Annonce

Frokost i det fri

Maria Rømer tager gerne ud på dagstur et par gange om ugen, og så forsøger hun at overnatte i det fri en gang om måneden.

- Når jeg er ude, er der fred og ro. Der er højt til himlen, og jeg kommer helt ned i gear, uanset om jeg er i en skov, på en strand eller andre steder i naturen, fortæller hun.

Da hun skulle overnatte alene i naturen første gang, var det en overvindelse, men samtidig også en udfordring, hun havde lyst til at prøve af. Men man behøver ikke at overnatte ude, for at det tæller som et mikroeventyr, eller for at få de gode oplevelser.

- Jeg har både holdt julefrokost og nytår under åben himmel med lam i gløderne og bobler. Der er jo heldigvis ingen regler for, hvordan vi fejrer mærkedage, fortæller Maria Rømer.

Men det, der for mange kan være rigtig svært, er at finde tiden. Til det har mikroeventyreren også et par gode råd.

- Hvis man tænker over det, er der ret mange timer, fra man har fri fra arbejde, til man skal møde igen dagen efter. Hvis man samtidig planlægger en lille smule og lægger sin tur i forlængelse af noget, man alligevel skal, så når man langt. For eksempel kan man have pakket tasken med pølser og brød, som man medbringer i bilen, når man henter sine børn. Derefter kan man køre direkte ud til bålstedet og spise aftensmad. På den måde har man skabt et eventyr ud af en almindelig hverdagssituation, fortæller hun.

Udsigt over Nationalpark Thy. Foto: Maria Rømer
Annonce

Naturen uden for døren

Maria Rømer opfordrer især til, at man bruger naturen rundt omkring sit hjem.

- Gå ned ad en anden sti, end du plejer, eller hop på cyklen. Uanset hvor man befinder sig i Danmark, er man aldrig mere end lige omkring 50 kilometer fra en kyst, lyder det opmuntrende.

Senest har hun udforsket en banesti i Nibe, og hun har også været på dagstur til limfjordsøen Egholm i januar. Hun hæfter sig ikke så meget ved, om det er sommer eller vinter - ud over selvfølgelig at klæde sig på til vejret.

- Det er rimelig afgørende, at man har det rette tøj på. Hvis man bliver våd eller fryser, bliver det ikke en succes. Men med varmt tøj og gode sko kommer man langt, fortæller hun.

Der er altså ingen undskyldning for ikke at komme af sted. Især ikke, hvis man har en indre spejder, der drømmer om at blive luftet.

Fosdalen i juni sidste år. Mikroeventyr byder på mange særlige øjeblikke i naturen. Foto: Maria Rømer
En kold morgen med solopgang på et af Maria Rømers mange mikroeventyr. Foto: Maria Rømer
Annonce
Lemvig For abonnenter

Birgitte bor ud til trafikeret vej: Det er som om hjernen er på arbejde hele tiden

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Stor prisstigning: Så meget skal du betale for at få tømt dine affaldscontainere næste år

Lemvig For abonnenter

Vejdirektorat kender problem: Men det er svært at støjsikre i Klinkby

Erhverv

Britt og Christina åbner ny klinik: Her kan du få plejet dine fødder

Lemvig

Det begynder med et lig blandt auktionens fiskekasser - gymnasielærer har skrevet krimi om kvotekonger i Thyborøn

Lemvig

Fond uddelte 400.000 kroner - stort beløb gik til nyt klokkespil i Harboøre Kirke

Kultur For abonnenter

Iben fra Tjørnevej har hovedrolle i ny Netflix-serie, der vises i over 190 lande: - Jeg kan ikke huske den casting, der sikrede mig rollen

Rejser For abonnenter

Kommentar: Derfor er september den bedste rejsemåned

Lemvig

De betaler, så turister kan køre gratis med toget mellem Lemvig og Thyborøn

Navne For abonnenter

Lis og familien flytter fra Nørrebro: Når man får børn, ser man pludselig sit liv på en anden måde

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Lemvig For abonnenter

Efterårets første storm trak gæster til havet - vagtcentral havde travlt, men ikke med stormskader

Erhverv

Malene foran et højdepunkt i de 17 år i Jysk - indvier større og moderniseret butik

Annonce