Annonce
Holstebro

Cykelklub lavede egen løbsserie da sæsonen stod stille

De seneste uger er der blevet kørt ræs på de vestjyske landeveje, når de lokale cykelryttere har konkurreret i Holstebro Sommercup. Pressefoto: Holstebro Cykelklub
Normalt ville cykelsæsonen være gået i gang i april, i år sker det på grund af coronavirussen først i august. Så for at udfylde tiden og få nogle løbskilometer i benene lavede Holstebro Cykelklub sin egen løbsserie over fem afdelinger.

Holstebro: Søndag køres femte og sidste afdeling af HCC Sommercup - eller regnvejrscup som det i spøg bliver kaldt, når et omkring 35 mand stort felt forventes at trille ud på ruten.

Løbsserien er en ny opfindelse i Holstebro Cykelklub, født af omstændighederne. For mens coronakrisen har skabt gode vilkår for mange motionscyklister og masser af tid til træningsture, har kalenderen været ryddet for de rigtige cykelløb, der normalt ville være blevet kørt.

- Normalt var sæsonen gået i gang allerede i april, i år bliver det første løb Randers Bike Week fra den 6. til 9. august. Så måtte vi jo ligesom selv i gang, fortæller seniortræner Michael Jørgensen.

Annonce

Den uofficielle løbsserie er blevet afviklet over de seneste fem uger. Feltet har primært bestået af ryttere fra Holstebro Cykelklub, men der har også været gæster fra blandt andet Skive, Give og Herning, og i alt er 35 forskellige motionsryttere blevet noteret for point i de første fire afdelinger.

Kommer igen i 2021

HCC Sommercup har været tænkt som en mini-serie af optaktsløb, hvor cykelrytterne kunne få fornemmelsen af, hvordan det er at køre i et felt i stedet for at trille alene rundt på træningstur. Lidt ligesom håndbold- og fodboldklubber spiller træningskampe, inden den rigtige sæson går i gang.

- Målet har været at styrke sammenholdet i klubben, samt give rytterne noget løbserfaring. Det med at køre stærkt er faktisk det nemmeste, det svære er at gøre det i et felt, hvor der er en masse, man skal forholde sig til, forklarer Michael Jørgensen.

Oplevelsen med de fem optakts-løb har været så gode, at man allerede har besluttet at gentage konceptet - også uden at blive tvunget til det af en verdensomspændende pandemi.

- Vi kommer til at lave noget lignende op til sæsonstarten i 2021, ligesom vi også arbejder på noget tilsvarende til vinterperioden, fortæller Michael Jørgensen.

Ruten til søndagens femte afdeling af HCC Sommercup bliver 35 kilometer, hvilket forventes at tage omkring 50 minutter at køre.


Målet har været at styrke sammenholdet i klubben, samt give rytterne noget løbserfaring. Det med at køre stærkt er faktisk det nemmeste, det svære er at gøre det i et felt, hvor der er en masse, man skal forholde sig til.

Michael Jørgensen, seniortræner i Holstebro Cykelklub.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce