Annonce
Kultur

Cykelruten til Lemvig indvies med Store Cykeldag

Cykelstien til Lomborg er det første stykke til Rom en afspærring af vejen med pullerter, som holder bilerne væk fra cyklisterne. Fra Rom til Lomborg er det en decideret cykelsti. Foto: Johan Gadegaard
Cykelstien til Lomborg indvies officielt søndag den 13. juni

Lomborg/Lemvig: Søndag den 13. juni er der Store Cykeldag, og meget  passende bruges denne dag til officielt at indvie cykelruten mellem Lemvig og Lomborg.

Man har efterhånden kunnet cykle sikkert og trygt mellem Lomborg og Lemvig over Rom et godt stykke tid, og det har mange benyttet sig af. Men snart kan man også gøre det helt officielt.

Formanden for teknik- og miljø-udvalget, Steffen Damsgaard, repræsentanter for Lomborg By og Cyklistforbundet Lemvig vil køre i spidsen for alle dem, der vil være med til at fejre  begivenheden.

Annonce

Ved Rom Kirke vil Steffen Damsgaard klippe snoren og indvie cykelstien.

De første tre km følger den ny cykelrute Ringkøbingvej fra lyskrydset i Lemvig til Lomborgvej og fortsætter derpå langs Lomborgvej de sidste to km til Lomborg.

Den første del er en cykelbane lavet som en udvidelse af Ringkøbingvej på begge sider med brede kantstriber og “pullerter”, som skal gøre bilisterne opmærksomme på, at det ikke er deres, men cyklisternes område. Den anden del af ruten til Lomborg er en egentlig cykelsti på afstand af vejen, dobbeltrettet og anlagt på vejens nordside.

I anlægget i Lomborg er Lomborg By vært med en kop Kaffe og lidt frugt.

Store Cykeldag

Den nye cykelrute har vakt stor glæde i Lomborg som nu får en sikker cykelrute til Lemvig. Også i Cyklistforbundet Lemvig er man glade. Det er nu blevet muligt at cykle trygt helt fra Ramme over Lomborg og Rom til Lemvig.

Indvielsen bliver en del af årets fejring af den nationale Store Cykeldag som i år gennemføres i Lemvig for 12. Gang i et samarbejde mellem Lemvig Kommune og Cyklistforbundet. Store Cykeldag er fejringen af glæden ved at cykle, og alle kan være med, store og små, unge og gamle.

Starten går søndag kl. 10.30 fra Lemvig Gymnasium. Her vil formanden for Cyklistforbundet, Helge Thomsen, sende deltagerne og sig selv ud på ruten ad den nye cykelsti til Lomborg. Turen fortsætter fra Lomborg til Ramme og tilbage over Bonnet og Heldum til gymnasiet, hvor der afsluttes med kaffe og kringle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce