Annonce
Lemvig

Dæk varmepumpen og behold varmen

Det er koldt og snefyldt, så mange steder kører varmepumperne løs. Søren Dalgaard, Nordic Concealed i Fjaltring, vil gerne dække dem af, så de bliver mere stilfulde at se på indendøre. Foto: Benny Gade

Varmepumper er ikke kønne at have hængende på væggen, men for i mange huse er de en nødvendighed. Men behøver de absolut være grimme? Et nyt firma i Fjaltring vil skærme dem af

Fjaltring: Søren Dalgaard har fået en ide. Og han er ikke selv i tvivl om, at det er en lys ide.

Han har stiftet virksomheden Nordic Concealed, der vil lave afskærmninger til de mange varmepumper, der hænger i danske hjem. Og også gerne til de norske, svenske anlæg. Og europæiske. Og måske hele verden.

Den 47-årige Søren Dalgaard tænker i hvert fald stort, og er allerede i fuld gang med at producere og sælge stilfulde og elegante afskærmninger, der skal fjerne den hvide klods, der i mange tilfælde hænger i hjørnet af et rum som et forstyrrende og uforskønnende element.

- Jeg synes bare, de er grimme, så man bør sætte noget op foran dem, siger han.

Det er der tilsyneladende ikke andre, der har tænkt på før ham, så derfor er han foreløbigt alene på markedet for afskærmninger, som kan vise sig at være stort. Alene i Danmark sælges der årligt 25.000 varmepumper, men i Norge og Sverige er markedet dobbelt så stort.

Og så er der det med varmepumper, at de ofte også fungerer som aircondition. Derfor hænger de også i for eksempel italienske og spanske huse, og så bliver markedet pludseligt voldsomt stort.

- Snakker vi aircondition, blev der i 2016 solgt 5,3 millioner anlæg i Europa, siger Søren Dalgaard.

Så derfor tænker han ikke udelukkende på det danske marked, men i høj grad på hele verden, når han skal ud og sælge sine afskærmninger.

Søren Dalgaard stammer oprindeligt fra Fjaltring, men har de seneste mange år boet i udlandet. Han blev uddannet akademiøkonom i 1988/89 i Aalborg, men har efterfølgende rejst rundt i hele verden, hvor han har haft arbejde inden for salg, marketing og virksomhedsledelse. Når han fortæller om karrieren, er det lande som Uganda, Vietnam, Sydamerika, Rusland og USA, han fortæller om. De seneste 10 år har han været i Tanzania i Østafrika, hvor han var involveret i ledelse af et firma, der solgt aircondition. 1. juni vendte han med familien tilbage til Fjaltring med den holdning, at børnene på henholdsvis syv og ni år skulle lære at være danske - og i bagagen medbragte han ideen om at lave afskærmninger til varmepumper.

Derfor han han nu stiftet virksomheden Nordic Concealed sammen to personer i København.

- Jeg ejer 50 procent af virksomheden, men vi har tilsammen skudt godt en million kroner i projektet. Jeg har selv lagt en fjerdedel af beløbet, fortæller han.

Nu har han fået designet nogle afskærmninger, som vil pynte på enhver varmepumpe. Han forsøger så vidt muligt at få dem fremstillet lokalt, så derfor bliver pladearbejdet udført af Körchen i Ramme, coatninger foregår i Ballen, pakkematerialet laves i Holstebro og Herning - og så videre. En særlig model, der anvendes til lavthængende anlæg, bliver produceret i Nørre Nissum hos en producent af bordplader. Her får afskærmningen karakter af en hylde eller andet, der kan anvendes praktisk samtidigt med, at den skal være en smuk afskærmning af varmepumpen.

På den måde undgår Søren Dalgaard både at investere i et dyrt produktionsapperat eller i dyre lagerbygninger. Det hele bliver leveret til forhandlere med det samme, og derfor har afskærmninger de seneste par uger været et sortiment hos flere leverandører af varmepumper. Nu venter han på, at de første salgstal kommer i hus.

- Men vi giver ikke op, selv om det danske marked måske ikke lever op til vores forventninger. Vi fortsætter, siger Søren Dalgaard, hvis afskærmninger også er på vej mod både det norske og svenske marked. Går det, som han håber, vil de i løbet af tre-fire år været langt længere omkring med det italienske og spanske marked som nogle af de første. Der ud over er han på vej til Dubai for at lave aftaler med en lokal forhandlinger, så verden ser ud til at være åben for det nye produkt.

Og viser det sig, at afskærmninger til varmepumper en en succes, vil der formentligt snart dukke nye producenter op.

- Om jeg er bange for konkurrence? Nej, så kunne man jo lige så godt tage job hos kommunen, siger han.

I stedet for er han klar til at give den en ekstra skalle de næste forårsmåneder, hvor man kan møde ham på flere messer rundt om i landet, hvor han er inviteret med af forskellige forhandlere.

Det store spørgsmål er, om en afskærmning ikke vil gøre det svært at få luften fra en varmepumpe til at cirkulere? Men det afviser Søren Dalgaard.

- Vi har prøvet dem af, siger han, og forklarer, at for eksempel mange vægmonterede varmepumper er sat op, så de blæser i en 45 graders vinkel ned ad. Og så er det ikke svært at lave en afskærmning, der blot skal gå ned til kanten af indblæsningen.

Og så har forretningen også en anden mulighed: Uden for husene står også et monstrum af et apparat, der ligeledes kan virke skæmmende.

- Vi har også planer om at lave en afskærmning udenfor. Det er vi lige på trapperne med, siger han.

Men foreløbigt gælder det markedsføringen af de indendørs afskærmninger. de kan typisk erhverves for 1700-2500 kroner.

Annonce
En stilfuld løsning til et stilfuldt hjem, hvor Nordic Concealede har en løsning på at afskærme varmepumpen på væggen. Illustration: Nordic Concealed
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

VLTJ må klare sig uden reservetog

Lemvig

Nu kan der også dystes i dart og pool

Lemvig

Nye solcelleprojekter planlægges

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage: Styrelse kæmper for at stoppe ham

Annonce