Annonce
Navne

Dødsfald: En af de store Pagaj-ildsjæle er gået bort

Formand for Dansk Kano og Kajak forbund og tidligere Pagaj-ildsjæl, Ole Tikjøb, i selskab med kronprins Frederik under VM på  Bagsværd Sø i 2013. Arkivfoto: Claus Bech/Ritzau/Scanpix
Ole Tikjøb var en af helt store ildsjæle i kajakklubben Pagaj i mere end 20 år. Han var nær ven med OL-legenden Erik Hansen. De seneste 16 år har han været formand for Dansk Kano- og Kajakformand. Tirsdag døde han i en alder af 74 år.

Holstebro: OL-guldvinderen Erik Hansen har status som det ubestridt største navn fra kajakklubben Pagaj i Holstebro.

Han tilhørte den international elite i 1960'erne, hvor det blev til en lang række internationale mesterskaber. Men Erik Hansen var langt fra alene om at markere Holstebro-klubben i storhedstiden.

I kulissen var Ole Tikjøb en af helt store frivillige ildsjæle. Han var ven og træner for Erik Hansen. Han stod desuden i spidsen for de store internationale regattaer på Vandkraftsøen, og han var med i bestyrelsen i mange år. I perioden 1966-73 var han formand for Pagaj.

Annonce


Kano og kajak førte Ole vidt omkring, fra Mexico, til Canada, Rusland, Kina, Brasilien og masser af stævner og kongresser i Europa. Som noget særligt stod OL, som Ole satte utroligt højt og som han fulgte live hvert fjerde år, første gang som træner for Erik Hansen. Beijing, London og Rio fulgte han i rollen som formand for DKF

Christian Jacobsen, direktør i Dansk Kano og Kajakforbund


Selv om Ole Tikjøb flyttede fra Holstebro til Mors, bevarede han tilknytningen til Holstebro og Pagaj.

Og engagementet i kajaksporten bevarede han helt frem til sin død i starten af denne uge. I de sidste år boede han i Silkeborg, og han og hustruen Lissi nåede at fejre guldbryllup i foråret. Parret fik to børn.

Han begyndte i de lokale danske kajakudvalg og arbejdede sig hurtigt op i systemet.

Formand til sin død

I 2004 blev han valgt til formand for Dansk Kano- og Kajakforbund. Det var meningen, at han blot skulle være en overgangsperson, indtil der blev fundet en yngre afløser. Men Ole Tikjøb besad posten frem til sin død tirsdag den 28. juli.

Han var til det sidste stærkt involveret i de kommende internationale mesterskaber på dansk jord. I 2021 er Danmark vært for VM i sprint på Bagsværd Sø.  Han var også med i forberedelserne til EM og VM på maratondistanden, som Danmark afholder i 2022 og 2023. Første gang han havde ansvaret for VM i Danmark var i 1993. Formanden var naturligvis også i Holstebro, når barndomsklubben Pagaj var vært for DM.

I et mindeord fra Dansk Kano og Kajakforbund skriver direktør Christian Jacobsen blandt andet:

"Kano og kajak førte Ole vidt omkring, fra Mexico, til Canada, Rusland, Kina, Brasilien og masser af stævner og kongresser i Europa. Som noget særligt stod OL, som Ole satte utroligt højt og som han fulgte live hvert fjerde år, første gang som træner for Erik Hansen. Beijing, London og Rio fulgte han i rollen som formand for DKF."

Erhvervsmæssigt var Ole Tikjøb frem til sin pension i 2013 afdelingsleder i Nykøbing Mors’ største byggemarked og tømmerhandel.

Ole Tikjøb bliver bisat torsdag den 13. august i Balle Kirke i Silkeborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Hun har altid stået på ofrenes side

EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce