Annonce
Navne

Da borgmesteren kom for sent til bryllup

Byrådet i Vinderup Kommune anno 1998. Bagest fra venstre: Martin Daasbjerg (V), Ib Thomsen (V), Niels Krawack (SF), Morten Flæng (S), Helge Weis (V) og Niels Grøn (V). Midterste række: Alfred Damsgaard (S), Jens Jensen (KD), Gunnar Sejer Nielsen (Østersogns Borgerliste), Bent Sodborg (R- stedfortræder for Verner Gudiksen), Anders Christensen (C), Kresten Agerbæk (S), og Hans Bjerregaard (S). Siddende forrest: Dorthe Clausen (R), Holger Hedegaard (V), Anni Andersen (V) og Kirsten Lehmann (V). PR-foto
Forhenværende borgmester i Vinderup Kommune Holger Hedegaard fortæller samtidshistorie i årbogen for Vinderup-egnen.
Annonce

Vinderup: - Der blev fuldstændig stille i salen.(Landstingssalen på Christiansborg, red.)

Fortæller forhenværende borgmester i Vinderup Kommune, Holger Hedegaard, i årets udgave af Årbog for Vinderup-egnen, der udgives på lørdag.

Han refererer fra mødet, hvor kommunalreformen i 2006 blev afsløret for godt 100 borgmestre forsamlet på borgen.

- Daværende indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen fik på talerstolen og fortalte, at ingen kommuner måtte være under 30.000 indbyggere, og at amterne skulle nedlægges. Jeg er sikker på, at mange tænkte som mig: Havde vi ikke gjort det godt nok, kunne de jo sige det, fortæller han.

Holger Hedegaard kalder arbejdet med at samle Ulfborg-Vemb, Holstebro og Vinderup til den nye storkommune en meget spændende opgave, hvor der blev nedsat hele 71 udvalg uden politikere i det forberedende arbejde.

- Jeg er ikke i tvivl om, at sammenlægningen har været en fordel for Vinderup, selv om jeg godt kan nævne nogle områder, hvor jeg mener, der stadig godt kan forbedres, kommenterer den forhenværende borgmester.

Der dog hellere havde set en større kommune med Lemvig, Thyborøn, Struer og Thyholm - og ialt omkring 100.000 indbyggere. Der i forvejen var fælles om Nordvækst-samarbejdet.

- Vi ville have fået større gennemslagskraft i flere sammenhænge, såsom med sygehusplacering. Men sådan gik det jo ikke, resignerer Holger Hedegaard.

Holger Hedegaard fortæller uddrag fra sin tid som borgmester i Gl. Vinderup Kommune fra 1998 til 2006. Blandt andet fra valgkampen 2001, hvor budgettet blev vedtaget uden om borgmesterpartiet Venstre.

- Men vælgerne holdt med Venstre. Vi vandt et mandat, socialdemokraterne tabte ét, og sammenholdet i oppositionen holdt ikke, så jeg fik lov at fortsætte som borgmester en valgperiode mere, refererer han.

Som borgmester satte han stor pris på at være giftefoged - men engang gik det galt.

- Jeg havde fået den forkert noteret i min kalender, så jeg var i marken, da Grethe (hans kone, red.) kom ud til mig og sagde, at der stod er par på rådhuset og ventede på mig. Det er et af de hurtigste tøjskift og køretur, jeg har prøvet. Godt der ikke var fartkontrol, fortæller Holger Hedegaard.

Årbog for Vinderup-egnen 2019 udgives af Vinderup Egnshistoriske Forening for niende gang. Emnerne spreder sig vidt i den gamle Vinderup Kommune og bogen er på 144 sider.

- Jeg havde fået den forkert noteret i min kalender, så jeg var i marken, da Grethe kom ud til mig og sagde, at der stod et par på rådhuset og ventede på mig

Holger Hedegaard - da han kom for sent som giftefoged

Forhenværende borgmester i Vinderup Kommune, Holger Hedegaard, skriver i årbogen, at man efter hans mening burde have skabt en storkommune med 100.000 indbyggere i stedet for den løsning, der blev valgt. Arkivfoto: Lars Rask Vendelbjerg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce