Annonce
Kultur

Da døren til havets bund endelig igen gik op

Heidi Andersen og datteren Nanna fra Aarhus kan godt lide at gå på museum sammen med resten af familien. Lørdag var de blandt de første gæster, da Strandingsmuseet i Thorsminde igen åbnede. Foto: Lars Nielsen
Familien Andersen fra Aarhus var blandt de første gæster, da Strandingsmuseet i Thorsminde igen åbnede efter nedlukningen på ti uger.
Annonce

Thorsminde: En række af de lokale museer åbner først i næste uge. Retningslinjer og håndsprit skal først helt på plads.

Men klokken 10.00 lørdag formiddag var det igen tid til at byde publikum inden for på Strandingsmuseet St. George i Thorsminde.

Vinden var moderat og himlen blå. Gæsterne kunne frit forsyne sig med håndsprit. Og til de allerførste gæster var der også sprit til indvortes brug i form af lidt rom.

Det skulle fejres, at museet i Thorsminde nu igen kan byde inden for.

Familien Andersen fra Aarhus løste billet til museet lidt efter klokken 11.

- Det var meget tilfældigt, at vi lige kom forbi. Vi er på en forlænget weekend i et sommerhus i Husby, siger Heidi Andersen, der har døtrene Alberte og Nanna. De to øvrige i selskabet er hendes far og hendes mand.

Det er dog langt fra tilfældigt, at familien vælger at gå inden for på Strandingsmuseet.

- Vi er en rigtig museumsfamilie. Vi kan godt lide at komme rundt og besøge forskellige museer. Det giver os rigtig mange gode oplevelser. Jeg synes, også, at dette museum er interessant. Det er rigtig dejligt, at det igen er muligt at komme lidt ud. Det har vi savnet, så det er meget fint, at vi opdagede det, siger Heidi Andersen.

Og det er ikke kun den voksne generation, der nærstuderer, hvad der er fundet på Vesterhavets bånd. Tvillingerne Nanna og Alberte stopper ofte og spørger med interesse, hvis svaret ikke ligger lige for.

- Jeg synes, at det er spændende at komme på museum. Jeg kan også godt lide det her, siger ti-årige Alberte, der tydeligvis er vant til at komme på museum.

- Mit yndlingsmuseum er Ertebølle ved Limfjorden, siger hun om museet, der handler om Stenalderen.

Denne første åbningsdag er dog noget anderledes end før coronakrisen. Det er nemlig muligt at få udleveret et par blå engangshandsker, så man også kan mærke og røre ved de mange ting - uden at være bange for at blive smittet med coronavirus.

Vi er en rigtig museumsfamilie. Vi kan godt lide at komme rundt og besøge forskellige museer. Det giver os rigtig mange gode oplevelser. Jeg synes, også, at dette museum er interessant. Det er rigtig dejligt, at det igen er muligt at komme lidt ud. Det har vi savnet, så det er meget fint, at vi opdagede det.

Heidi Andersen

Annonce

Flere end normalt

Familien fra Aarhus er langt fra alene på Strandingsmuseet. Der er dog ingen problemer med pladsen, da der må være 300 på samme tid efter de nye retningslinjer.

Det er ikke kun gæsterne, der har grund til smil på denne første åbningsdag i ti uger.

Det samme har direktør for De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune, Ingeborg Svennevig. Hun bød de første gæster velkommen sammen med bestyrelsesformand Michael Metz Mørch.

- Der er virkelig en dag, vi har ventet på. Det er så dejligt at kunne åbne igen. Man kan godt mærke, at der er en sult efter at komme på museum igen. Vi havde gerne åbnet lige efter påske, men nu blev det heldigvis vores tur, siger Ingeborg Svennevig, der sammen med personalet har haft travlt med at få det hele gjort klar med rengøring og retningslinjer.

- Det betyder så meget, at vi igen kan åbne og byde gæsterne velkommen. Der er flere, end der plejer at være om formiddagen, siger Michael Metz Mørch.

2020 byder også på noget nyt for de gæster, der kommer igen år efter år. Den første del af udstillingen fortæller om, hvor voldsomt vejret kan være, når man er på Vesterhavet.

Caféen på Strandingsmuseet er endnu ikke åben. Men det kommer i næste uge, så publikum også kan købe en kop kaffe og et stykke kage.

Det næste store ønske for museet og alle andre med forretning eller forlystelse på Vestkysten er, at grænserne igen kan åbne, så de udenlandske turisterne også kan se og fordybe sig på museet på Vesterhavsgade 1E.

Der var flere gæster end normalt på en lørdag formiddag. Foto: Lars Nielsen
Udsigten fra toppen af Strandingsmuseet var meget klar, da det igen var muligt at komme på besøg. Foto: Lars Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Rykkede ud til brand i skorsten

Lemvig

Fiskeren: Vi mærker ikke giften

Annonce