Annonce
Sport

Da det skulle afgøres, stod der nærmest 'Holm' på det hele: En lettelse efter en hård periode

Julie Holm spillede en af sine absolut bedste kampe i Holstebro-trøjen, da holdet sikrede sig sejren mod Skanderborg. Arkivfoto: Morten Stricker
Holstebro Håndbold fik sin femte sejr i træk, da holdet vandt efter et tæt opgør i Skanderborg. I en intens slutfase var Julie Holm en af dem som gik forrest, efter hun ellers har haft en lidt tung periode.

Skanderborg: Der er mange tidspunkter i løbet af en kamp, hvor man kan vælge at gå forrest og tage ansvar.

I en konstant tæt kamp, som hele tiden balancerede på marginalerne, var slutfasen et velvalgt tidspunkt. I onsdagens kamp valgte Julie Holm at træde ind på scenen netop der, og hun var involveret i tingene i stor grad.

I de sidste 13 minutter lavede Holstebro Håndbold otte mål. Julie Holm stod for de fem, og i den periode nåede hun samtidigt at lave en assist, brænde et skud og endda få en to-minutters udvisning.

Hun viste gåpåmod, tro på egne evner og var sammen med Ditte Vind i målet den største årsag til, at Holstebro Håndbold trak fra, der hvor det for alvor betyder noget. Til sidst.

- Det var lidt en lettelse. Jeg har længe siddet på bænken og virkelig gerne ville præstere. Lærke (Christensen, red.) har gjort det så godt, så det har været svært, når man bare lige får minutter hist og her. Jeg har været indebrændt, fordi jeg så gerne ville, så det var så rart, siger Julie Holm.

Annonce

Tager hatten af

Hun satte også den sidste scoring ind for Holstebro Håndbold. En passende krone på et flot værk på det orange halgulv i Skanderborg, hvor det blev til syv scoringer i alt fra bagspilleren.

Faktisk havde hun så meget tur i den, at det til tider lige skulle tøjles lidt.

- Jeg havde lyst til at køre på hele tiden, men jeg prøvede også hele tiden at overveje, om det nu var en god situation. Når det kører, er det bare adrenalin. Sikkert lidt ligesom stoffer, ikke at jeg har prøvet det, men det er en ren lykkefølelse, som man konstant jagter, siger Julie Holm.

Kampen i tal

Skanderborg – Holstebro Håndbold 26–28 (15–14)

Bambusa Kvindeligaen, 21. spillerunde

Mål, HOH: Julie Holm 7, Jenny Carlson 6, Andrea West Bendtsen 6, Lærke Christensen 4, Sofie Østergaard 2, Josefine Dragenberg 1, Caroline Svarre 1, Isabella Fazekas Jakobsen 1.

Topscorer, SKA: Sofia Deen 7.

Stillinger undervejs: 2–2, 5–4, 8–7, 10–10, 12–12, 15–14, 17–16, 19–18, 21–19, 22–22, 24–25, 26–28.

Udvisninger: SKA 3, HOH 4.

Og så går det nok, at den voldsomme energi også udmøntede sig i et par udvisninger. Cheftræneren tager i hvert fald hatten af for Holm, som har været inde i en tung periode, hvor tingene ikke lige har kørt.

- Som jeg ser det, så er hendes præstation usædvanlig stor. Hun har været langt nede i kælderen. Hun ved, at det er hårdt at være ung og ville det så meget, men hun har trænet rigtigt godt og fik chancen. Jeg tager hatten af for hende, siger Pether Krautmeyer.

Ros blev der også uddelt til Ditte Vind, som havde flere kæmperedninger de sidste ti minutter. Individualisterne er dog afhængige af kollektivet, og det var et kollektiv, som blev ved med at kæmpe for hinanden.

Annonce

Fem i træk

Pether Krautmeyer havde samtidigt held med et taktisk træk i kampens slutfase. Det bestod groft sagt i at spille med to højrehænder i bagkæden og så køre med det han kaldte "østrigske kryds".

- Vi havde trænet det i fem minutter samlet, lød det fra en storsmilende svensk cheftræner.

De fem minutter var dog med til at sikre den femte sejr i træk, og det er efterhånden tydeligt, at det er en velsmurt Holstebro-maskine med tro på tingene, selvom ikke alt fungerede onsdag aften.

- Når vi har spillet så mange tætte kampe, hvor det til sidst er gået vores vej, har det givet os en tro på, at tingene nok skal lykkes. Det gør det også lettere at komme ind på holdet, når man ved, at alle gør deres, siger Julie Holm.

Kigger man på tabellen, så er Holstebro Håndbold blot ét point fra den slutspilsgivende ottendeplads, som Aarhus i øjeblikket sidder på. Også blot ét point fra Silkeborg. Begge mandskaber, som Holstebro Håndbold støder sammen med i de kommende runder.

- Det er klart, at vi har alle muligheder. Jeg tror, det bliver tæt, og bare det at vi kan snakke om den mulighed er et cadeau til holdet, siger Pether Krautmeyer, som mener det afgørende bliver, om holde kan holde sig fri for flere skader.

Krautmeyer regner med at måtte undvære Camilla Pytlick resten af sæsonen på grund af en skadet akillessene.

På torsdag gælder det Herning-Ikast, inden den står på de meget spændende opgør mod Aarhus og Silkeborg.


Som jeg ser det, så er hendes præstation usædvanlig stor. Hun har været langt nede i kælderen.

Pether Krautmeyer, Holstebro-træner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Nu også kviktest i Thyborøn

Annonce