Annonce
Fodbold

Da 'Futte' blev bortvist, fandt HB vej til nettet

Emil Laursen var en af HB's bedste i søndagens kamp mod Vatanspor. Han satte flere angreb i gang med sine præcise lange afleveringer. Arkivfoto: Morten Stricker
Holstebro Boldklub havde problemer med at score, men med to sene mål i 2. halvleg sikrede de sig søndag sejren over Vatanspor.

Viby: De to ting har nok næppe noget med hinanden at gøre, men det var alligevel et lidt specielt scenarie.

Efter cirka 75 minutters spil havde Holstebro Boldklub ikke kunne finde frem til netmaskerne. De havde siddet på det meste af spillet, men de var ikke kommet tættere på end et hovedstød på overliggeren af Emil Zetterquist og en efterfølgende kæmpe chance til Mads Agger.

Men så skete der noget ganske usædvanligt. Dommeren dømte omkast, da en HB-spiller, ifølge ham, kastede bolden forkert ind på banen. Det fik HB's holdleder Peter "Futte" Fejerskov til at gestikulere, og det var nok til, at dommeren bortviste ham.

Dommeren insisterede på, at holdlederen skulle forlade græsbanen fuldstændig, inden spillet blev sat i gang igen. Det tog Futte et par minutter, og så blev kampen sat i gang igen.

Minuttet efter kunne Frederik Buur Kudsk gøre det til 1-0, efter en friløber, inden Andreas Kiilerich kort efter scorede for anden kamp i træk og gjorde det til slutresultatet 0-2.

- Hvis det er det, der skal til, så står jeg fint her, sagde Peter "Futte" Fejerskov, udenfor banen, kort efter 2-0 målet var blevet en realitet. Han har været holdleder siden 2005, og det var første gang, at han blev bortvist.

Annonce

Kampen i tal

Vatanspor - Holstebro Boldklub 0-2 (0-0)

Danmarksserie, fodbold

Mål: 0-1 Frederik Buur Kudsk (75.) 0-2 Andreas Kiilerich (87.).

Advarsler: Sebastian Lau Nielsen (HB), Tolga Topcu (Vatanspor).

Tilskuere: 50 på Bøgeskov Idrætsanlæg, Viby.

Vigtigt

Det var ikke kun holdlederen, som var lettet over sejren. Målscoreren Andreas Kiilerich var rigtig glad for det udtryk, som holdet viste i opgøret.

- Vi ville lægge fuldt pres og arbejde stenhårdt, og det har bare givet pote både under den her kamp og den seneste, fortæller Andreas Kiilerich, som sammen med resten af forsvaret ikke gav mange chancer væk igennem opgøret.

Et par store chancer efter opspilsfejl var det eneste, Vatanspor kunne notere sig.

Med sejren tog HB endnu et skridt op i tabellen, og undgik at blive isoleret som bundprop. Et scenarie, som ellers ikke var urealistisk for to runder siden.

- Det var sindssygt vigtigt. Indtil nu har vi været gode til at vinde over vores direkte konkurrenter i bunden, og det er rigtig godt, siger HB-træner Kim Kristensen.

Med hensyn til at holdlederen skulle bortvises, før at HB kunne score, så har cheftræneren da også et ønske til næste kamp.

- Vi håber, at han har karantæne næste gang, så vi kan score fra start af, siger Kim Kristensen med et grin og et glimt i øjet.

Næste kamp er lørdag den 20. april på udebane mod AaB.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce