Annonce
Sport

Da Mensing sagde ja til ét landshold, sagde han samtidigt nej til et andet: Det har været en lettelse

Aaron Mensing, som her er ved at kaste fiskestangen ud, er blevet hevet i land af den danske landstræner, inden han søgte farvandet hos de tyske naboer. Foto: Timo Battefeld
Aaron Mensing er blevet en del af den danske landsholdstrup, som skal spille EM-kvalifikationskampe i den kommende tid. Det har dog ikke altid været stensikkert, at det var det danske landshold, som skulle have glæde af ham.

Holstebro: En bedre lørdag end den, som Aaron Mensing havde efter Skjern-kampen forrige weekend, er svær at komme i tanke om.

Først havde han sammen med TTH Holstebro sat lokalrivalerne fra Skjern godt og grundigt på plads og på vej hjem, fik han et af de opkald, som enhver håndboldspiller arbejder for.

Det var landstræner Nikolaj Jacobsen, som ringede og selvom den hårdtskydende bagspiller ikke lige fik taget den første gang, så kunne landstræneren i andet forsøg overbringe nyheden om, at Aaron Mensing var en del af næste landsholdssamling.

Annonce

Det er en sjældenhed, at man har valgmuligheder, når det gælder de nationale hold, men her er Aaron Mensing et særtilfælde.

Hans familie er fra Tyskland og hans modersmålet er tysk. Aaron Mensing er dog født og opvokset i Danmark, så han har begge pas og derfor har begge landshold været en seriøs mulighed. Det tyske forbund har løbende været i dialog med Mensing.

Med landstrænerens lørdagsopkald var der nu pludselig to "tilbud".

- Jeg har skulle overveje begge dele. Man kan sige, at det var lidt en hjerne mod hjerte-beslutning. forklarer Aaron Mensing og fortsætter:

- Mit hjerte banker jo  for det danske landshold, hvor jeg også har været en del af ungdomslandsholdene. Jeg fik kriller i maven, da jeg blev udtaget. Rent nøgternt kan man jo sige, at der nok er bedre chance for at få en større rolle på det tyske hold, men jeg lyttede til hjertet.

Har givet ro

Selvom det til en hvis grad kan betegnes som et luksusproblem at have to landshold, som gerne vil have en på holdkortet, så er det en beslutning, som fylder noget.


Det har helt klart givet mig noget ro, at jeg har bestemt mig for det.

Aaron Mensing, TTH Holstebro


- Det er jo noget, som kan være karrieredefinerende. Det har helt klart givet mig noget ro, at jeg har bestemt mig for det. Siden jeg traf den beslutning, har jeg fået helt ro på igen, siger Aaron Mensing.

23-årige Aaron Mensing har været markant for TTH Holstebro i både defensiven og offensiven for TTH Holstebro i den seneste tid. Han har lavet 147 mål i 28 kampe. Foto: Morten Stricker

Så snart han spiller en A-landskamp for Danmark er han låst, og så er der ingen vej tilbage. Den ser ud til at blive en realitet til den kommende landsholdssamling i slutningen af april, hvor Schweiz og Finland venter.

Annonce

Tingene har flasket sig

Aaron Mensings formkurve i TTH Holstebro har kun gået én vej, og det er opad.

- I begyndelsen af sæsonen skulle jeg lige finde ud af det hele. Vi spillede en anden type håndbold, end vi gør nu, og jeg er nok en type, som har brug for trygge rammer, og det har jeg fået med masser af spilletid, fortæller Aaron Mensing.

En af overskrifterne for TTH Holstebros sæson har været et hav af skader. Bagved bænken sidder en håndfuld skadede spillere, som nok ville være at finde i startopstillingen, hvis de var klar.

Men selv om man altid gerne vil have sine holdkammerater til rådighed, så har den smallere trup ikke været det værste, der kunne ske for Mensing.

- Det har givet en anden ro, for os som er inde på banen. Der er ikke så meget tvivl om, hvem der har hvilke roller i hvilke situationer og så videre, siger Aaron Mensing og uddyber:

- I starten hvor vi havde alle klar og bagkæden var mig, Enderleit og Meklenborg var der måske ikke helt ligeså meget flow i vores spil. De er så dygtige håndboldspillere, at der måske ikke helt var brug for den samme rytme i spillet, for vi skulle nok finde vejren til sejr alligevel, siger Aaron Mensing.

Næste opgave for Mensing og holdkammeraterne er på onsdag, hvor holdet får besøg af mestrene fra Aalborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Lokalbaner ønsker flere penge

Annonce