Lemvig

Dagcenter fejrede fødselsdag

Lemvig Dagcenter fejrede sin 20 års fødselsdag med god opbakning til lagkage, boller og varm kakao. Foto. Lene Graae Lund-Hansen

Lemvig Dagcenter har eksisteret i 20 år, og det blev markeret med flag, lagkage, boller og varm kakao

LEMVIG: Mandage er normalt den ugedag, hvor de større arrangementer på Lemvig Dagcenter bliver afviklet, men alligevel var mandag den 14. januar en særlig mærkedag for dagcentrets brugere og personale. Centret kunne nemlig fejre 20 års fødselsdag, og det skete med en større fest - med flag, lækre lagkager og boller samt varm kakao - og med underholdning af Birgit Mogensen og hendes spillemænd.

- Lemvig Dagcenter er et tilbud til hjemmeboende pensionister, efterlønsmodtagere og førtidspensionister, der kan komme og deltage i husets aktiviteter. Det kræver ikke visitation at komme i dagcentret. Man kommer bare og kan deltage i ugens faste aktiviteter og blive en del af fællesskabet, siger områdeleder Birgitte Nielsen.

Som udgangspunkt er aktiviteterne ganske gratis, mens der er egenbetaling på transport og spisning, som dog kræver visitation.

- Lemvig Dagcenter åbner kl. 9.30 på hverdage, og vi starter med formiddagskaffe. Ugens faste aktiviteter er for eksempel forskellige former for gymnastik og bevægelse, andagt og spille-grupper, oplyser Birgitte Nielsen.

De større arrangementer fastlægges for et halvt år ad gangen, og det kan være pladespil, foredrag af gæster udefra eller sundhedsfremmende aktiviteter. Og der er også mulighed for at komme på tur med vennekredsens minibus.

- Der vil være egenbetaling til disse større foredrag, der typisk foregår på mandage. Vi informerer om disse aktiviteter i en folder samt på en stor infoskærm ved indgangen til dagcentret, siger Birgit Nielsen.

Socialudvalgsformand Gunnar Lisby Kjær havde blomster og rosende ord med til fødselaren. Foto: Lene Graae Lund-Hansen

De ældres behov ændrer sig

- Overordnet har vi et ønske om, at borgerne skal blive længst muligt i eget hjem. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at vi på et dagcenter har mulighed for at tilbyde de ældre et fællesskab, der giver hverdagen indhold. Spisefællesskabet er vigtigt, men dagcentret spiller også en væsentlig rolle i forhold til ensomhed, mener Birgitte Nielsen, der er bevidst om, at de ældres behov har ændret sig i løbet af de 20 år, som Lemvig Dagcenter har eksisteret.

- For bare ti år siden var vores borgere meget aktive og havde stor glæde ved at producere ting, de kunne tage med hjem. Generelt er borgernes problemstillinger i dag meget mere komplekse med andre behov end tidligere. Derfor er tilslutningen til dagcentret faldende, men det vil vi gerne ændre på, siger områdelederen.

I forbindelse med bevillingen af den såkaldte "værdighedsmilliard" på landsplan har også Lemvig Kommune fået tilført ekstra ressourcer til ældreområdet.

- Vi bruger midlerne til to større projekter. For det første får vi en bedre bemanding på området ved, at flere medarbejdere er gået op i tid, så der reelt er tilført flere varme hænder. Vi ønsker i 2019 desuden at styrke bestræbelserne på at få flere borgere med i aktiviteterne på Lemvig Dagcenter. Vi vil derfor opsøge flere i vores målgruppe i form af hjemmebesøg sammen med hjemmeplejen for at fortælle om dagcentret, men vi vil også fokusere på rehabilitering og et bedre funktionsniveau hos borgeren, ligesom vi gerne vil have endnu flere frivillige involveret i dagligdagen, oplyser Birgitte Nielsen, der opfordrer alle interesserede til at kigge forbi dagcentret for at hente yderligere oplysninger.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kursændring: Nu må Claudis Have godt servere alkohol

Lemvig

Hvem skal være årets frivillige

Holstebro For abonnenter

I klemme hos Vestforsyning: Beboere skal betale 108.000 kroner for nye vand- og varmerør

Kultur

Her har man ikke mærket til truslen fra computeren

Lemvig

35 kilometer gravearbejde med spændende fund er snart afsluttet

Struer For abonnenter

Finn fik flænset sin elskede Alfa Romeo på sin fødselsdag

Lemvig

Plads til flere blomster: - Det må gerne være visuelt dejligt at se på

Annonce