Annonce
Struer

Dagcentrene åbner op igen

Brugerne af dagcentret ved Vestcenter Kilen kan blandt andet komme på en rickshaw-tur kørt af en af de ansatte. Det er de fortsat med, selvom centret har været lukket. Arkivfoto: Stine Kjærside
Dagcentrene ved Vestcenter Kilen og på Thyholm har været lukket siden marts, men åbner nu stille og roligt igen fra næste uge dog med nye restriktioner og en enkelt ny adresse
Annonce

Struer: Siden marts har dagcentrene i Struer været lukket, men fra i næste uge vil det igen være muligt for brugerne at komme på besøg.

Dagcentrene ved Vestcenter Kilen og på Thyholm starter nemlig en gradvis åbning fra uge 32 for deres brugere. I første omgang åbnes der først for de borgere med størst psykisk, fysisk og socialt behov.

- Vi starter op med lidt færre borgere end normalt, så vi har lidt mere plads, så vi kan overholde restriktionerne. Så gør vi os nogle erfaringer og kigger på, om der er nogle løsninger lige for, der gør, at vi kan fortsætte med at øge driften yderligere. Men vi vil ikke starte op på fuldt blus fra starten, for så bliver vi udfordret på hygiejnedelen, siger centerchef for sundhed og omsorg i Struer Kommune, Tina Holmgaard.


I stedet for at borgerne er kommet til centret, er medarbejderne taget ud til borgerne på terrassebesøg, cykelture i rickshaw og den slags. Nogle er blevet ringet til, nogle har været på gåture eller har fået aktivitetsposer. Alt efter borgerens individuelle behov

Tina Holmgaard, Centerchef, Sundhed og omsorg


Hun fortæller, at brugerne af dagcentrene er blandt de mest udsatte for covid19-smitte. Blandt andet derfor bliver dagcentret på Thyholm, der normalt ligger bygningsmæssigt i tilknytning til plejecentret Solvang, flyttet til Sundhedscenter Thyholm i Sønderlandsgade.

Annonce

Stadig masser af arbejde

Langt de fleste af dem, der blev sendt hjem til hjemmekontoret i forbindelse med corona tilbage i marts måned, er allerede vendt tilbage til arbejdspladsen. Men for medarbejderne på dagcentrene sker det altså først i næste uge. Det betyder dog ikke, at medarbejderne har ligget på den lade side, fortæller Tina Holmgaard.

- Vi har lavet dagcenter på en anden måde, kan man sige. I stedet for at borgerne er kommet til centret, er medarbejderne taget ud til borgerne på terrassebesøg, cykelture i rickshaw og den slags. Nogle er blevet ringet til, nogle har været på gåture eller har fået aktivitetsposer. Alt efter borgerens individuelle behov, siger Tina Holmgaard.

I alt 67 af 74 dagcenterbrugere i Struer, og syv ud af ni brugere på Thyholm, har gjort brug af de alternative aktiviteter, hvilket ifølge Struer Kommune blandt andet har mindsket følelsen af ensomhed for dem, der har været nødt til at være isoleret for at undgå smitte. Tina Holmgaard fortæller, at medarbejderne har lavet et arbejde med langt større grad af opsøgenhed end normalt, og der er stolthed at spore fra centerchefen.

- Jeg synes virkelig, vi har de sejeste medarbejdere, der er kreative, og som har fået denne her usædvanlige situation til at fungere, siger hun.

Ifølge Struer Kommune har borgerne givet positivt udtryk for de alternative dagcenter-aktiviteter, og de fortsætter derfor sideløbende med genåbningen af dagcentrene.

Annonce

Holder restriktionerne

Danmark er ved at åbne igen, og som det kunne forventes, har det givet små stigninger i antal smittede.

I Struer har der været en stigning på en enkelt konstateret smittet siden 2. juli, så tallet nu ligger på 35 konstaterede smittede.

Ingen af medarbejderne i sundhedsplejen i Struer eller de tilknyttede borgere har været smittede, men Tina Holmgaard følger alligevel smitteudviklingen intenst.

- Man kan godt blive bekymret, når man ser, at tallene stiger rundt omkring. Men det er mit helt klare indtryk, at medarbejderne har stor fokus på den forebyggende indsats, og jeg hører fra både medarbejdere og ledere, at brugen af værnemidler og sprit er blevet en fast del af arbejdsgangen. Det, er jeg sikker på, vil fortsætte fremadrettet, siger Tina Holmgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

Annonce