Struer

Dagtilbud: Her ender de lovede penge

Mere fagpersonale på daginstitutionsområdet i Struer Kommune er mantraet for 2019. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard.

Struer: I budgetforliget for 2019 og årene frem blev der godkendt en udvidelse på dagtilbudsområdet, som det hedder på administrationssprog. Det gjorde der blandt andet for at sikre faglige medarbejdere ude i de enkelte dagtilbud.

Disse er nemlig afgørende for at fastholde udviklende rammer for børn og dermed understøtte dagtilbud af høj kvalitet, så alle børn får det bedste afsæt i deres liv, som der står under et af punkterne på dagsordenen til de lokale politikere i børne- og uddannelsesudvalget, der mødes på tirsdag.

Som en del af den nævnte budgetaftale er der afsat midler til dagtilbudsområdet, så dets budget i 2019 udvides med 2,5 millioner kroner og i de følgende år med 4,25 millioner kroner.

Disse penge er blandt andet øremærket til ansættelse af fagpersonale, der sikrer en bedre normering, således at daginstitutionerne leverer høj kvalitet, som der står i orienteringen til de lokale politikere.

Åbningstider tilpasses

Forældrebestyrelserne på dagtilbudsområdet må fastsætte principper for, hvordan institutionernes budgetramme skal bruges og har dermed også en opgave i at få fastlagt institutionernes daglige åbningstid.

Der vil fremadrettet være en skærpet opmærksomhed på disse beføjelser, således at det sikres, at de enkelte dagtilbuds åbningstider tilpasses på baggrund af brugerne af tilbuddet, lyder det fra administrationen til politikerne.

Derudover er det nødvendigt at opnormere sprogindsatsen og de sprogstimulerende tilbud for at sikre, at lovens minimumkrav overholdes.

0/0
Annonce
Struer For abonnenter

Når nogen har fødselsdag, laver vi en hel flagallé herude

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Ulv eller sjakal? Noget er på færde på Tangen

Lemvig

Ungdommen går sammen på Tangen

Lemvig For abonnenter

Tre huller i bybilledet fyldes ud

Lemvig

FCM-spillere skal træne i Harboøre

Livsstil For abonnenter

Lisbeth Østergaard: Du skal kunne finde lykken i leverpostejslivet

Sport For abonnenter

- Nu er det mig, de andre holder øje med og måler sig op imod

Lemvig For abonnenter

Skal der spares eller ej: Vi aner ingenting

112

Ville undvige dyr - endte på taget

Annonce