HB

Damerne missede chancen, de aldrig tog

Aniese Palmore havde - på nær fra straffepletten - utrolig svært ved at ramme kurven. Alle de andre spillere havde til gengæld indstillet sigtekornet korrekt men turde sjældent at afslutte. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Det var med æren i behold, at Lemvigs basketdamer tabte til Hørsholm 79'ers på hjemmebanen. Sidst de to stod over for hinanden i Vestjysk Bank Arena endte det med Lemvigs største nederlag i historien. Alligevel er den vestjyske træner frustreret.

Lemvig: Når man i sportens verden er tæt på at levere sensationen men i sidste øjeblik må se sig slået af overmagten, medfølger der oftest en underlig følelse af både at være tilfreds og skuffet.

En sådan rutsjebanetur fik Lemvigs coach, Peter Jensen, lørdag lov til at opleve.

I Vestjysk Bank Arena rystede værterne hurtigt en svær start af sig og overtog pludselig føringen fra opgørets storfavorit. Et nyt værktøj i forsvaret drejede på gæsternes effektivitet foran kurven.

- Hørsholm har ført haft problemer med at spille mod zoneforsvar, når de for eksempel har mødt Stevnsgade. Derfor benyttede vi os af zoneforsvar fra starten af kampen. Selvom damerne kun har arbejdet med det til én enkelt træning, gjorde de det godt, fortæller Peter Jensen.

Kampen i tal

Lemvig Basket - Hørsholm 79'ers 67-78 (24-19) (12-22) (17-17) (14-20)

Dameligen, DM-slutspil

Topscorere fra Lemvig Basket: Natalee Briann Faupel 23, Marie MaKenzie Miller 13, Mariya-Magdalena Kolyandrova 13.

Topscorere fra Hørsholm 79'ers: Ivana Jovanovic 21, Meg Wilson 20, Gritt Ryder 14.

Driblede for meget

Forsvarsarbejdet gav pote med det samme, mens hjemmeholdets skarphed blot blev intensiveret i løbet af første periode. Lemvig sluttede af med en føring på 24-19 efter de første ti minutter.

Herefter ændrede kampen karakter. På trods af imponerende træfsikkerhed tøvede værterne med at afslutte.

- Der blev driblet alt for meget, og pigerne ville så gerne aflevere ind til én, der stod lidt tættere på kurven. Der var bare ikke så meget plads derinde. Det var frustrerende at se, for scoringsprocenterne var jo sådan set høje. De fik bare ikke afsluttet, siger Peter Jensen.

Boldtabene var Hørsholm 79'ers til gengæld gode til at omsætte til point. Udeholdet genvandt føringen, så sig aldrig tilbage og vandt med 78-67.

Kræver stærk slutspurt

Taget i betragtning af at Lemvig led sit største nederlag i historien sidste gang, Hørsholm 79'ers kom på visit i Vestjylland, var lørdagens kamp en helt anden. Men den ordentlige omgang bøllebank på 110-52 tilbage i december er ikke gået i coachens glemmebog.

- Det var fedt at se, de kunne blive pressede mod os. Lidt mere held så kunne vi også have vundet. Nu skal vi simpelthen gå efter at vinde de to næste kampe, siger Peter Jensen.

På onsdag kommer Stevnsgade Basketball på besøg. Den skal vindes, hvis drømmen om en semifinaleplads skal holdes i live.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Video: Se med, når storkeungen spiller død for at blive ringmærket

Danmark

Se video af redning: 20-årig sejler reddet op ad vandet efter flere timer i Ringkøbing Fjord

112

Kvinde sad fast i brønd i en time

Lemvig

Evy blev glemt, når hun bestilte en Flextur: Nu har Midttrafik gennemgået klagerne

Lemvig

Tre strande har det reneste badevand

Annonce