x
Annonce
Struer

Dan Duck slagter ænder både i dag i morgen

Dan Duck gennemførte mandag en slagning af 3500 ænder, og det samme er planlagt til at ske tirsdag. Foto: Frede Stengaard
Direktøren på andeslagteriet i Struer står stadigvæk på usikker grund og slagter 7000 ænder - uden at have udsigt til at kunne få dem solgt.

Struer: Mandag morgen blev der tændt lys på andeslagteriet Dan Duck i Struer.

- Vi har 30 ansatte på arbejde, fortæller direktør Hardy Eskildsen.

Mandskabet er indkaldt for at kunne få gennemført slagtningen af 3500 ænder mandag og det samme antal tirsdag.

- Det er slagtninger, som vi planlagde længe før jul, så vi bliver nødt til at gennemføre dem. Vi kunne ikke forsvare, at vi bare blev ved med at lade ænderne gå ude på markerne, forklarer han.

- Så vi har sat ekstra sprit-dispensere op. Der er også større afstand end normalt mellem folk på slagtelinjen, og de går til pause i nogle mindre hold. Så kan de holde afstand i kantinen, og så er de ikke for mange omkring håndvasken, når de vender tilbage til arbejdet. Vi gør, hvad vi kan, forsikrer han.

Men som tingene har udviklet sig, har det dystre perspektiver, når Hardy Eskildsen ser på mulighederne for at få de 7000 nyslagtede ænder solgt.

- Vi har allerede været nødt til at køre 160 paller med ænder ud på et fjernlager. Det svarer til fire af de helt store sættevogne på en lastbil, som vi har fyldt op og fået på lager, forklarer han.

De 7000 nyslagtede ænder, som lander på slagteriets lager i løbet af de kommende par dage, vil formentlig køre samme vej i stedet for at ende på middagsbordene ude hos forbrugerne.

Annonce

Det er slagtninger, som vi planlagde længe før jul, så vi bliver nødt til at gennemføre dem. Vi kunne jo ikke forsvare, at vi bare blev ved med at lade ænderne gå ude på markerne.

Hardy Eskildsen, direktør og medejer, andeslagteriet Dan Duck, Struer

Må vente på ministeren

Efter et besøg af Fødevarekontrollen i december gik salget fra slagteriet helt i stå.

Kontrolrapporten blev lagt på nettet, og resultaterne offentliggjort i lokale og landsdækkende medier.

- Vi er selvfølgelig glade for, at Fødevarestyrelsen med det samme erkendte, at deres kontrolrapport var forkert, og at der ikke var noget at komme efter hos os. Men vi står jo stadigvæk i en katastrofal situation, siger Hardy Eskildsen.

I fredags havde han forventet en delvis afklaring.

Efter et foretræde for Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg i februar, hvor Hardy Eskildsen fik mulighed for at fremlægge sine synspunkter og gøre udvalgsmedlemmerne opmærksommme på, hvad der var sket, blev Ministeren for Fødevarer, Fiskeri og Ligestilling, Mogens Jensen (S), bedt om en redegørelse.

Orla Østerby fra Det Konservative Folkeparti ville blandt andet have ministeren til at anerkende, at Fødevarestyrelsen har et økonomisk ansvar for de tab, som Dan Duck A/S er blevet påført i forbindelse med Fødevarestyrelsens besøg på virksomheden i december i fjor. Ministeren fik som udgangspunkt en svarfrist til 20. marts.

- Det har vi så ikke fået, selv om fristen er overskredet, siger Hardy Eskildsen, efter at svaret skulle have været klar til at blive sendt fra ministeren i fredags.

- Det kan vi så kun have forståelse for, som tingene har udviklet sig i lyset af coronakrisen, siger han.

- Men det betyder også, at vi stadigvæk må træde vande. Vi ved stadigvæk ikke, hvor vi står, siger Hardy Eskildsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

En drømmebolig - langt ude i skoven

Danmark

Live fra pressemøde: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Annonce