Annonce
Sport

Danmark satser på Jannick Green i målet mod Island

Stéphane Pillaud/Ritzau Scanpix
Assistenttræner Henrik Kronborg fortæller før kampstart, at Niklas Landin starter på bænken efter maveonde.
Annonce

Når de danske håndboldherrer lørdag aften indleder EM mod Island i Malmö Arena bliver det med Jannick Green i det danske mål.

Selv om det normale førstevalg, Niklas Landin, er kommet sig over et maveonde, så bliver han bænket fra start, fortæller assistentlandstræner Henrik Kronborg.

- Jannick Green starter på mål.

- Hvis han står godt, så spiller han så meget som muligt. Ellers så skifter vi. Så kommer Niklas Landin ind. Han er klar til at spille, siger assistentlandstræneren.

Først lørdag morgen blev Niklas Landin som den sidste spiller indskrevet i den danske 16-mands-trup. Resten af truppen blev afleveret fredag aften.

- Vi ville lige vente og se, om han var frisk i morges, og hvordan og hvorledes, fortæller Kronborg og gentager, at Landin er frisk.

Danmark indleder opgøret mod Island med Magnus Bramming på venstrefløj, mens Hans Lindberg indtager højrefløjen.

Bagkæden udgøres af Rasmus Lauge, Mikkel Hansen og Mads Mensah med René Toft Hansen på stregen. Når Danmark skal forsvare bytter Mikkel Hansen med Henrik Møllgaard.

Optakten til premierekampen, der begynder klokken 18.15 i et mestendels rødt og hvidklædt Malmö Arena, har været præget af flere skader på det danske hold.

Henrik Kronborg forklarer, at de danske spillere og trænere derfor er ekstra spændte på grund af den lidt rodede optakt.

- Vi glæder os og er spændte som altid før den første kamp ved et stort mesterskab. Vi har ikke haft samling på det hele endnu på grund af skader, så vi er spændte på at se, hvor vi står.

- Vi ved, at det bliver en hård og tæt fight, og der skal vindes en masse mand-mod-mand-dueller, siger assistentlandstræneren.

- Vi tror, at Island kommer frem og vil jagte. Vi skal have folk, der hele tiden er friske til at banke igennem i mand-mod-mand-duellerne. Det bliver det springende punkt, tror vi.

Ud over Island er Danmark i gruppe med Ungarn og Rusland. De to bedste hold går videre til mellemrunden.

EM spilles i Sverige, Norge og Østrig.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Lemvig

Børn formede is til skulpturer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Frivillig Fredag er aflyst

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Lemvig

Fandt hash hos 67-årig mand

Annonce