Annonce
Debat

Danmark skal sælges på mere end smuk natur

Niels Jørgen Jensen. Pressefoto

Læserbrev: Det er med både ydmyghed og stolthed, vi ser tilbage på dette års sæson. Da vi måtte indlede året med en række coronarestriktioner såsom corona-pas og krav om mundbind, stod det hverken i sol, måne eller stjerner, at vi skulle opleve så stor en opbakning fra vores gæster.

Derfor er vi stolte og lettede over, at vi nu kan se tilbage på det tredjehøjeste besøgstal i parkens historie. Det skal endda ses i lyset af, at parken stort set ingen norske gæster har haft i år mod normalt omkring 70.000 norske besøg, og samtidig har besøgende fra idrætsbegivenheder og store grupper spillet en væsentlig mindre rolle i 2021 sammenlignet med tidligere år. Vi føler derfor, at vi er tilbage på rette spor efter et udfordrende 2020.

De flotte besøgstal skal også ses i lyset af, at vi i år ikke har været udfordret af en konkurrenceforvridende sommerpakke, der betød besøgsrekorder for nogle og gav økonomiske udfordringer for andre.

Annonce

Nu er det tid til at kigge fremad og dels fastholde momentum hos de gæster, der har fået øjnene op for ferie i eget land, men også tiltrække de udenlandske gæster, der igen retter blikket mod udlandet som kommende feriedestinationer.

Det er derfor helt bevidst, at vi i Fårup Sommerland investerer historisk høje beløb i udvikling af nye oplevelser netop nu. Vi slår næste år dørene op til Danmarks største rutsjebane, der allerede nu vækker opsigt hos rutsjebane-entusiaster i hele Europa. Samtidig har vi foretaget den største eventinvestering i parkens 46-årige historie med lysfestivalen Lysfald, der løb af stablen i efterårsferien.

Vi ser det som et vigtigt skridt ud af coronaskyen, at vi investerer i vores oplevelsesprodukt, og jeg er overbevist om, at det er satsninger som Fønix og Lysfald, der vil skabe konkurrencefordele for Fårup – og dansk turisme – på længere sigt.

Dertil kommer selvfølgelig, at vi bliver ved med at markedsføre Danmark på et ambitiøst niveau og med det rigtige afsæt. Det gælder både på nationalt, på destinations- og attraktionsniveau.

Naturoplevelser, ro og tryghed længe er blevet fremhævet som de største ”reasons to go”. Danmark har dog også meget andet at byde på.

Natur, brede sandstrande og lokale råvarer pryder forsiderne i mange af Danmarks officielle kampagner i tråd med, at naturoplevelser, ro og tryghed længe er blevet fremhævet som de største ”reasons to go”. Danmark har dog også meget andet at byde på, og det skal vi huske, når vi gerne vil differentiere os fra andre europæiske destinationer. Og særligt når vi har nogle åbenlyse styrkepositioner.

De danske attraktioner - herunder blandt andet forlystelsesparker og museer med videre - udgør store trækplastre for danske såvel som udenlandske turister. For de fleste danske og udenlandske turister er det nemlig et must at besøge en forlystelsespark, en zoologisk have, et museum eller lignende i løbet af ferien. Især de udenlandske turister er meget aktive, og ifølge VisitDenmark vil 80 procent af de internationale gæster gerne gå på opdagelse i Danmarks attraktioner.

Vigtigst af alt er gæsterne tilfredse med det, de kommer ud til. Ifølge en undersøgelse fra Det Nationale Turismeforum, der sammenligner turisternes generelle tilfredshed med Danmark som ferieland med Norden og Nordeuropa, scorer kategorien ”forlystelses- og temaparker” markant bedre end det nordeuropæiske og nordiske gennemsnit. Forlystelses- og temaparkerne rangeres som en exceptionel oplevelse med en elitescore, der overstiger det nordiske og nordeuropæiske gennemsnit med henholdsvis 36 og 24 point.

Det kan vi godt være stolte af.

Derfor mener jeg også, at attraktionerne bør fylde mere i markedsføringen af Danmark som helhed. Nye forlystelser, udstillinger og øvrige fornyelser spiller en stor rolle i forhold til at tiltrække gæster til attraktionerne, og vi har mange stærke institutioner i Danmark, som er dygtige til at udvikle nye og spændende oplevelser og lytte til, hvad gæsterne efterspørger. Der er således hvert år noget nyt at rejse efter og dermed både en ”reason to go” og en ”reason to go again”.

Derfor er det afgørende, at vi formår at bevare det nuværende momentum. Det giver os mulighed for at investere i produktet og gøre det tidssvarende, hvilket vil styrke vores position i kampen om gæsternes gunst.

Annonce
Lemvig For abonnenter

For tredje gang på tre måneder: Nu er udsmykning på Torvet igen blevet ødelagt

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Blandt de mindst ramte: Lemvig Kommune er ikke længere blodrød

Navne For abonnenter

Aktive Bente er både blind og næsten døv: Hvis man sætter sig ned og har ondt af sig selv, bliver man siddende

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Lemvig

By og sø skal hænge bedre sammen: To projekter er i gang på samme tid

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Anne gik fra politibetjent til ægproducent og undrer sig over ulogiske regler: - Man skal være jurist for at drive landbrug

Debat

Nu er det Omikron vi skal lære at sige ud gennem mundbindet

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Vestjylland

Spurgt på gaden: Tager du til julefrokost i år – eller melder du afbud?

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Når vi bygger kunstige øer for at få plads til endnu flere i de største byer, er vores overforbrug i julen ikke jordens undergang

Holstebro

10-årige Tobias var en af de første i køen: - Det er megafedt at kunne sige, man endelig er blevet vaccineret

Annonce