Annonce
Sport

Danmark vandt sin niende VM-kvalifikationssejr i træk, men: En færøsk Olsen ødelagde Danmarks nul

Danmarks Andreas Skov Olsen glæder sig sammen med Yussuf Poulsen over sit mål til 1-0, hvor færingernes målmand Teitur Gestsson til alt held gled på den mudrede bane.   (Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix 2021)
Danmark lukkede mål ind til sidst mod tapre færinger på et meget skidt underlag i Parken og skal nu se, om også den tiende og sidste puljekamp på mandag i Glasgow kan give sejr nummer ti efter 3-1 i Parken.

FODBOLD: Med en megafloskel kan man vel godt mene, at Parkens græs ligner en roemark i Skjern.

Ikke noget ondt om roemarker og Skjern, men det her er altså landets fremmeste arena for et landshold, der har lagt dele af verden ned ved at lade bolden gøre arbejdet.

Men sådan er det, når nu FC København i årevis ikke har kunnet finde ud af, om der er tale om en fodboldklub og en underholdnings-forretning eller bare det sidste.

Annonce

Never mind. Fredagsbaren var åben i Parken med et begejstret folk, der simultant hoppede og sprang til en afart af fodboldschlageren "Will Grigg's on Fire", som igen stammer fra "Freed from Desire".

Skotland havde tidligere på aftenen sikret sig en playoff-plads i Danmarks pulje som nummer to ved at vinde 2-0 i Moldova. Men skotterne skal sikre sig en bedring seedning før playoff-kampene, og det kan ske med en sejr over Danmark mandag aften på Hampden Park i Glasgow.

Jesper Lindstrøm havde fået chancen mod færingerne, der stod som en dobbelt voldgrav i 5-4-1-opstilling. Derfor var det helt naturligt, at Danmark spillede med en firemands-kæde, når nu der kun var Jóan Símun Edmundsson at tage stilling til for Simon Kjær og Andreas Christensen.

Med jævne mellemrum klingede det ned over fodbold-slaggeren med: "Mæhle, Mæhle, Mæhle...."

Men det var ikke så nemt for danskerne eller Joakim Mæhle at åbne færingerne, selv om Andreas Skov Olsen ret hurtigt smed en skarpe centring ind i hovedet på Yussuf Poulsen, der lidt desorienteret headede på den forkerte side af stolpen fra halvanden meter.

Færing gled i mudderet

Det var svært for de rød-hvide at spille i mellemrummet, men lykkedes så med en 1-2-kombination mellem Yussuf Poulsen og Daniel Wass, der i Pierre-Emile Højbjergs fravær fik en central rolle. Bolden sprang væk, men den tidligere OB-U19-keeper Teitur Gestsson gled i mudderpølen i hans felt, så Andreas Skov Olsen kunne nå frem og prikke bolden i mål til 1-0.

Det var et af danskernes våben at spillede direkte på tredjemand på de meget små områder. Et andet var at slå diagonal-bolde bag færingernes femmands-kæde, men det var svært at få en ordentlig vinkel på, der kunne ryste forsvarskæden.

Færingerne selv havde et par minutter med skruede centringer i feltet og lidt turbulens foran Schmeichel, men var ellers tilskuere til hjemmeholdets boldomgang. Som ventet.

I pausen var landsholdstilhængerne "Den røde mur" afdæmpet. Man stirrede over mod banneret med målmandslandsholds-træner Lars Høghs ansigt - fynboen har fået besked om, at han ikke har år men måneder at leve i på grund af sin kræftsygdom.

Straks efter pausen gik færingernes spids Jóan Símun Edmundsson ud med noget, der lignede en alvorligere skade.

Mohamed Daramy prøvede og prøvede, men der var ikke så meget plads at løbe i for Ajax-manden. Han blev skiftet ud sammen med Jesper Lindstrøm, der heller ikke havde bidraget med alverden.

Færingerne sloges videre, som var en hval ved at undslippe i det store frådende hav. Et par tusinde færøske tilskuere bakkede bravt op.

Danskerne ville gerne holde nullet for niende gang af ni mulige i puljen, og det så let ud al den stund, at Kasper Schmeichel efter gode en time intet havde haft at beskæftige sig med ud over et par gribninger uden at være presset.

Thomas Delaneys indskiftning gav mere liv i danskerne. Andreas Skov Olsen fandt Yussuf Poulsens dybe løb. Bolden røg fra Leipzig-legendens støvle mod den bageste stang, hvor Jacob Bruun Larsen prikkede den i mål tæt ved stolpen til 2-0.

Annonce

Tid til at skifte

Så kunne Kasper Hjulmand fordele tiden og skifte flere folk ind.

Andreas Skov Olsen fik lov at hvile sig efter en meget flot indsats af Bologna-kanten, der havde scoret og lagt op til det andet mål og samtidig vist sin vante ubekymrethed i omgangen med bolden.

Nu kunne Danmark også løfte boldene ind i feltet til Andreas Cornelius, men spillet blev mere og mere rodet i takt med udskiftningerne.

Joakim Mæhle var tæt på at løbe en bold i kassen, men fik den med stor kraft i ansigtet, så han blev liggende i målfeltet med tusinder af roligans i ryggen og det evige råb på en af de største opdagelser i dansk fodbold i mange år.

I årevis skrev pressen om det forkerte i at bruge en højrebenet som venstre back, men de tider er da forbi.

Annonce

Schmeichel stiktosset

Mod slutningen satte Færøerne en konsekvent offensiv ind og Kasper Schmeichel måtte parere med en mirakelredning.

Men færingerne blev ved og danskerne var rystet. En centring blev forlænget af Klæmint Olsen hen over Kasper Schmeichel over og i mål til 2-1. Schmeichel var stiktosset, men alle blev formildet, da Mæhle langt ind i overtiden lobbet i kassen til 3-1.

Nu handler det om også at vinde til nul igen, men det bliver svært i Glasgow. Også Danmark kan med endnu en sejr måske rykke op på verdensranglisten og måske blive topseedet til lodtrækning af VM-puljerne i april.

- Mæhle, Mæhle, Mæhle......

KAMPEN KORT

VM-kvalifikation, Danmark-Færøerne 3-1 (1-0)

Mål: 1-0 Andreas Skov Olsen (18) prikker bolden i mål, da Færøernes målmand Teitur Gestsson glider. 2-0 Jacob Bruun Larsen (65) drejer Yussuf Poulsens forsøg ind ved den bagest stolpe. 2-1 Klæmint Olsen (90) snitter bolden med hovedet i langt hjørne, 3-1 Joakim Mæhle (90+3) lobber bolden over målmand Teitur Gestson.

Advarsler: René Joensen, Færøerne (49), Gunnar Vatnhamar, Færøerne (58), Christian Nørgaard, Danmark (77).

Udvisninger:

Danmark (4-3-3) Kasper Schmeichel - Jens Stryger, Simon Kjær, Andreas Christensen, Joakim Mæhle - Daniel Wass, Christian Nørgaard (80. Jens Jønsson), Jesper Lindstrøm (57. Jacob Bruun Larsen)- Andreas Skov Olsen (67. Anders Dreyer), Yussuf Poulsen (67. Andreas Cornelius), Mohamed Daramy (57. Thomas Delaney).

Færøerne (5-4-1) Teitur Gestsson - René Joensen (80. Heri Hjalt Mohr), Odmar Faerø, Hørdur Askham, Sonni Nattestad, Viljormur Davidsen - Hallur Hansson (80. Hannes Agnarsson), Gunnar Vatnhamar (67. Trondur Jensen) Jákup Andreasen, Sølvi Vatnhamar (80. Petur Knudsen)- Jóan Símun Edmundsson (55. Klæment Olsen).

Bedste spillere: Danmark: Andreas Skov Olsen  Færøerne: Hørdur Askham

Dommer: Radu Marian Petrescu, Rumænien - karakter: 10.

Tilskuere: 35.531

Næste kamp: Mandag 20.45, VM-kvalifikation, Skotland-Danmark

KARAKTER:    Kasper Schmeichel 7 - Jens Stryger 7, Simon Kjær 7, Andreas Christensen 10, Joakim Mæhle 7 - Daniel Wass 7, Christian Nørgaard 7, Jesper Lindstrøm 02 - Andreas Skov Olsen 10, Yussuf Poulsen 7, Mohamed Daramy 02.

Annonce
Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Vejen spærret i to timer: Væltet bus er tilbage på vejen, og der skulle hjælp til helt fra Vejle

Lemvig For abonnenter

Klimatorium vil være verdensførende: ansøgning for millioner er afleveret

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Struer For abonnenter

Efter bølge af indbrud tog Tina sagen i egen hånd: - Det var bare et spørgsmål om tid, før de også ville komme her

Michael Dyrby erkender krænkelser i sin cheftid på TV 2

Leder For abonnenter

Lange testkøer er en hån mod de pligtopfyldende borgere

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Begge målmænd dumpede i solid forsvarspræstation

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Regeringen arbejder hen mod pressemøde om corona-tiltag onsdag

Lemvig

Del af Fabjergvej spærres kl. 11-13 i dag - dobbeltdækkerbus skal bjærges

Sport For abonnenter

Fra andenviolin til førsteviolin for Thomas Damgaard: - Det er det jeg spiller håndbold for

Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Annonce