Annonce
Navne

Jonas fra Struer er Danmarks bedste tagdækkerlærling

Som 17-årig startede Jonas Pajbjerg Høg som lærling hos KN Tagdækning A/S, efter han under et virksomhedsbesøg i 10. klasse havde syntes, at arbejdet lød "mega spædende". Nu kan han kalde sig Danmarks bedste tagdækkerlærling. Foto: Finn Jernø Pedersen
19-årige Jonas Pajbjerg Høg skævede til konkurrenten til venstre for sig og så, at der var steder, hvor dennes tagpap ikke var brændt ordentligt fast. Håbet ulmede - og jo, Jonas kan i dag kalde sig danmarksmester.

Struer/Humlum: "Helt overvældende og chokerende" siger 19-årige Jonas Pajbjerg Høg fra Struer om de følelser, der løb igennem ham, da han forleden blev kåret som Danmarks bedste tagdækkerlærling.

Egentlig skulle Danmarks bedste tagdækkerlærling have været kåret ved det årlige Skills. Men lige som i 2020, blev Skills i 2021 også aflyst på grund af corona.

Derfor arrangerede tagpapproducenten Phønix Tag Materialer mesterskabet sammen med Det Faglige Fællesudvalg for Struktør-, Brolægger- og Tagdækkerfaget. DM fandt sted i Brørup over tre hårde dage med krævende listedækning, hvor deltagerne undervejs fik nye opgaver for at udfordre dem.

Annonce
Jonas Pajbjerg Høg med blomster - sammen med Carsten Skov-Aggerholm (til venstre), der siden december 2020 har været direktør for KN Tagdækning og som var med i Brørup for at overvære konkurrencen. Foto: John Hvass

Afgørelsen faldt den 26. september, og da dommerne havde talt, kunne Jonas indkassere en buket blomster, diverse gaver, præmiepenge på 3000 kroner og ikke mindst masser af skulderklap.

Skævede til naboen

Der var fire tagdækkerlærlinge udtaget til konkurrencen, to fra erhvervsskolen EUC Nordvestsjælland og to (heriblandt Jonas) fra Learnmark i Horsens.

- Konkurrencen var rimelig tæt mellem mig og ham, der arbejdede lige ved siden af mig. Men da jeg skævede over til ham hen imod slutningen, kunne jeg godt se, at jeg havde mere lige linjer - og så havde han nogle steder, hvor tagpappet ikke var brændt helt fast, fortæller Jonas Pajbjerg Høg.

Da jeg skævede over til ham hen imod slutningen, kunne jeg godt se, at jeg havde mere lige linjer - og så havde han nogle steder, hvor tagpappet ikke var brændt helt fast.


Han er tagdækkerlærling hos KN Tagdækning A/S, der har hovedsæde i Humlum. Her ventede  tagdækkermester og ejer af firmaet, Kuno Nygaard, spændt på nyt om sin lærling.

- Altså, man bliver jo nærmest en halv meter højere, når man har en lærling, der kan sådan noget, siger Kuno Nygaard, der efterhånden må været meget høj, for i 2016 havde han også en lærling, Christoffer, der vandt DM under Skills.

Det er ikke særligt almindeligt, at en virksomhed leverer to danmarksmestre indenfor for fem år.

- Det giver os noget viden og nogle superfede historier at fortælle. Jeg synes, det beviser, at vi fokuserer på at give tid til at gøre tingene ordentligt. Mit mantra er, at den gamle medarbejder, der tror, at han ved bedst, måske nok lige skal lytte lidt til de unge, der kommer hjem fra skolen med alle de nyeste ting. Vi forsøger at skabe en kultur, hvor unge og gamle mødes i faglig snak og lærer af hinanden, for så opstår der noget interessant, mener Kuno Nygaard.

KN Tagdækning A/S har 65-70 ansatte.

Annonce

Ild i øjnene

At Jonas blev ansat hos KN Tagdækning skyldes et virksomhedsbesøg i 10. klasse.

- For godt to år siden kom den her gruppe 10. klasser på besøg, og jeg skulle holde et oplæg. De fleste af dem sad og gloede ned i deres mobiltelefoner, men jeg lagde mærke til, at der var et par stykker, der fik ild i øjnene - især efter de fik lov til at prøve lidt forskelligt under rundvisningen, fortæller Kuno Nygaard.

Fuld gang i den krævende konkurrence, hvor fire unge dystede, og hvor Jonas fra Struer holdt hovedet koldt og talentet varmt. Foto: Leif Linde

Til hans store glæde spurgte de to drenge bagefter, hvad man egentlig skulle gøre for at komme i lære hos KN Tagdækning? Begge drenge - den ene var Jonas - startede i firmaet efter 10. klasse.

- Det er en kæmpeglæde for mig, når sådan en 17-årig knægt starter hos os, og han bare to år senere er så dygtig, siger Kuno Nygaard, og man kan høre stoltheden i hans stemme.

Annonce

Lønforhandling?

Jonas Pajbjerg Høg er færdigudlært svend i 2022.

Til daglig kører han sammen med netop Christoffer, der er tidligere danmarksmester.

- Joeh, det, tror jeg da, har betydet noget for min DM-titel. Han går meget op i, at det man laver, skal laves ordentligt og også se godt ud. Og vi har da også snakket lidt om selve konkurrencen, fortæller Jonas.

Hvad kan du bruge sådan en DM-titel til?

- Lønforhandlinger måske?, siger Jonas leende og fortsætter:

- Nej, jeg tænker, at det nok vil se godt ud, hvis man nu søgte et andet arbejde. Men jeg tror godt, jeg kan få lov at blive hos KN.

https://modules.wearehearken.eu/dagbladet-holstebro-struer/embed/6827.js
Annonce
Lemvig For abonnenter

Manden var alvorligt syg, og Bitten stod med fire børn og alle de udfordringer, der fulgte med: Bare der havde stået en og banket på for at sige, nu skulle jeg nok få hjælp

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Skuffelse i Lemvig-lejren efter pointdeling: - Jeg synes det var tyveri ved højlys dag

Sport For abonnenter

Minut for minut: Lemvig måtte nøjes med det ene point i fredagsgyser i Skive

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Lemvig

Analyse: Nye Borgerlige skal mere end firedoble antallet af stemmer

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Navne

Nyuddannede teknisk designere

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Erhverv

Her skal der helst være grus i maskineriet

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Sport For abonnenter

Karakterbogen: 2 mål på 12 afslutninger gør ikke Thymann til en skurk

Lemvig

Ønske i valgkampen: Det skal være let for den pårørende når det er svært

Annonce