Annonce
Navne

Danmarks dygtigste slagterelev er uddannet i SuperBrugsen

Emil ses her med sin sølvmedalje og et par lækre udsklæringer i SuperBrugsen i Struer. Foto: A.P. Christensen
Den 26. november var Emil Wergbach til den afsluttende svendeprøve på skolen i Roskilde, og med fire 12-taller, et 10-tal samt en sølvmedalje opnåede han de højeste karakterer og udmærkelser, der i år er givet til nye danske slagtere

STRUER: - Da jeg lige var færdig med disciplinen "butiksoverhøring", vidste jeg godt, at det var forløbet fint, men at det samlede resultat skulle give en medalje og så flotte karakterer, havde jeg ikke forventet. Jeg blev selvfølgelig helt vild glad, da jeg som den sidste på holdet skulle have mit bevis, fortæller den 23-årige Emil Wergbach om sin svendeprøve, der afslutter den fire år lange uddannelse som slagter i SuperBrugsen i Struer.

Svendeprøven bestod af en teoretisk prøve, hvor Emil opnåede topkarakteren 12, og det gjorde han også i opskæring - både den grove og delikatessedelen - samt i convenience, der handler om færdigretter. Butiksoverhøringen, som er den sværeste del af svendeprøven, gav karakteren 10, så samlet blev det altså til en bestået svendeprøve med en sølvmedalje. På Emils hold blev der uddelt denne ene sølvmedalje samt to bronzemedaljer.

- Det var faktisk lidt tilfældigt, at jeg valgte at gå slagtervejen. Jeg tog min HF-eksamen, da jeg var 17 år og havde en plan om at blive paramediciner, men her skulle man være 21 år for at starte uddannelsen. Så gik jeg ind til Kenneth, da dagligvareforretning hed Kvickly Struer for at høre, om der var et arbejde til mig. Jeg kunne da få lov til at fylde varer på hylderne, og en dag spurgte Kenneth så, om jeg ikke kunne tænke mig at komme i lære som slagter. Det viste sig at være en rigtig god idé, for det job passer lige til mig, siger Emil, der nu er 23 år gammel og bor i Struer sammen med sin kæreste.

Uddannelsen som slagter består af et grundforløb på skolen i et halvt år efterfulgt af tre et halvt år med en kombination af praktisk arbejde og skoleophold.

- Det er faktisk et spændende fag, og jeg kan rigtig godt li' at gøre en forskel for vore kunder med rådgivning om vores produkter. Desuden har jeg en rigtig god chef i slagtermester Lasse Mortensen, og vi har desuden en fin og sjov jargon i slagterafdelingen, så jeg er glad for at være i SuperBrugsen i Struer, siger Emil.

Han afslutter sin uddannelse den 1. februar 2020 og fortsætter herefter som slagtersvend i SuperBrugsen.

- Jeg nyder at komme på arbejde hver dag, siger han om sit job og sin arbejdsplads.

Lige nu er der fire elever i SuperBrugsen i Struer - to i slagterafdelingen og to i delikatesseafdelingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Erhverv

Lemvigs lærere er mindst syge

Annonce