Annonce
Erhverv

Dansk Playstation-spil på vej: Alle kan lide pandaer

PandaBall er fodbold med tegneserie-agtige pandaer som spillere. Funktionerne er hurtigere at lære end andre "rigtige" fodboldspil, så spillet har potentiale til at samle familien rundt om spillekonsollen. Illustration: PandaBall
Til jul kan hele familien sammen spille hyggefodbold på Playstation - med pandaer. Spillet PandaBall er udviklet i Danmark.
Annonce

SILKEBORG/STRUER: Det er næsten på datoen 19 år siden, at IO Interactive satte Danmark på gamer-verdenskortet med lanceringen af computerspillet ”Hitman”, som ud over de flotte anmeldelser også blev en stor kommerciel succes.

Lige siden er den globale spilindustri bare vokset og vokset. Danmark har investeret store ressourcer i både it-uddannelser og kompetenceudvikling inden for computergrafik, hvor The Animation Workshop i Viborg står som et af fyrtårnene.

Nu venter vi så bare på det næste store eksport-hit, som alle spillere venter på at flå ned fra hylderne. Kunne det mon blive ”PandaBall”?

Det er et kommende ”casual” fodboldspil for pc og Playstation med tegneserie-agtige pandaer på fodboldbanen i et spil udviklet af danske specialister i game design, grafik, lyd og programmering.

De danske udviklere har fået en attraktiv aftale med Sony Playstation, som vil markedsføre spillet på forsiden af Playstation Store, når ”Pandaball” lanceres, sandsynligvis i slutningen af november.

- Vi har ikke et fysisk produkt. Spillet skal købes og downloades via nettet, men der vil forhåbentlig være mange, som får et gavekort til Playstation Store i julegave, siger Morten Madsen, der står i spidsen for Silkeborg-firmaet PandaBall.

PandaBall er en tegneserie-agtig verden af skæve former i stærke farver og med fjollede, menneskelignende pandaer. Det perfekte miljø for et casual fodboldspil.

Oversat fra spilbeskrivelsen på www.pandaballgame.com.

Annonce

Virtuel arbejdsplads

Spillet er udviklet i en slags virtuelt netværk. Mens Morten Madsen sidder i Silkeborg, så sidder programmøren i Viborg, og lyddesigneren bor i København. Og i Struer sidder art director Jesper Darling Mørk.

Sidstnævnte er egentlig it-uddannet, men han har altså selv tegnet de mange flotte grafikker og nuttede pandaer.

- Det er genialt med et panda-univers. Alle kan lide pandaer. Der er i hvert fald ingen, der hader dem, vel? siger Jesper Darling Mørk, som har tegnet så længe han kan huske.

Med basis i sin virksomhed Darkling Art i Businesspark Struer har han specialiseret sig i computeranimationer, 3D- og virtual reality-præsentationer og grafisk arbejde for virksomheder, for eksempel små ”tegnefilm”, der kan forklare komplicerede emner letforståeligt.

- Jeg havde tidligere et job for et spilfirma i Aalborg, men køreturen fra Struer blev for lang, så jeg valgte at realisere min drøm om at blive selvstændig i stedet. Og alligevel kunne jeg mærke, at det med computerspil rykkede i mig, så jeg lavede et opslag i et forum for spiludviklere og tilbød mig som grafiker. Og det reagerede Morten så på, fortæller Jesper Darling Mørk om sin indgang til PandaBall.

Mange, mange timers arbejde senere er spillet tæt på lancering. Og det har fungeret fint, selv om de to har siddet 100 kilometer fra hinanden.

- Vi holder møder online. Det er effektivt, og så betyder det ikke mindst, at jeg sparer halvanden, måske to timers transport hver gang, siger han.

Annonce

Pixelines far er med

Det første årsregnskab for PandaBall viser et minus på knap 400.000 kroner, som primært har sørget for, at udviklerne ikke er døde af sult undervejs. Men timelønnen har mildt sagt ikke været høj, og der har været en del forhindringer undervejs siden de første skitser i 2015.

- PandaBall blev præsenteret i Filmbyen Aarhus, hvor CapNova (statsligt investeringsselskab for innovationsprojekter, red.) gav tilsagn om støtte på halvanden million kroner, men på betingelse af, at vi kunne finde en privat investor, der ville matche investeringen med et tilsvarende beløb. Det gav os nogle omkostninger til advokat og revisor, men det lykkedes desværre ikke at finde den private investor, så tilsagnet fra CapNova bortfaldt desværre, siger Morten Madsen.

Med et lån i banken og en meget lav timeløn til teamet bag PandaBall lykkedes det alligevel at arbejde videre med udviklingen, og heldigvis er der nu kommet en stærk partner med ombord.

- Vi har fået Bo Jensen med på projektet. Han var manden bag Pixeline-spillene (populær serie af pædagogiske computerspil til børn, red.) og står i dag bag film- og videoselskabet Studio 1-2 i Herning. Han kunne godt lide, at PandaBall som et familievenligt spil appellerer til, at børn kan være sammen med hinanden og med forældre om at spille, så han kom med i april i år, fortæller Morten Madsen.

Jesper Darling Mørk er selvstændig computergrafiker med base i Struer. Ved siden af sin egen forretning Darkling Art er han partner i firmaet bag spillet PandaBall. Privatfoto
Annonce

Skal sælge mindst 10.000

Det første Hitman-spil blev solgt i en halv million eksemplarer, men langt mindre kan skabe succes for PandaBall.

- Vores ”break-even” ligger omkring 10.000 eksemplarer. Det er bestemt realistisk at nå forbi det, især med placering på forsiden af Playstation Store. De officielle salgstal er fortrolige, men vores interne vurdering er, at ”casual” spil, som er den kategori, vi ligger i med PandaBall, ofte opnår salg af 50-75.000 eksemplarer, siger Morten Madsen.

Nu gælder det om at afslutte de sidste betatest af PandaBall, og så har spillet launch i november. Lykkes det at nå forbi 25.000 solgte eksemplarer, skulle der være ret gode muligheder for at opleve ”PandaBall 2” i fremtiden og forhåbentlig også begyndelsen på en serie af panda-spil.

- Målet er at etablere en spilvirksomhed, som står bag mere end ét spil. Det ville være oplagt at bygge videre på panda-universet, så det kunne være PandaGolf, PandaTennis og så videre. Desværre har vi ikke en masse merchandise og en stor marketingafdeling, som kan skabe hype for os, så vi kommer selv til at bruge alle vores kræfter på først og fremmest at skabe den bedst mulige PandaBall-launch til november, siger Morten Madsen.

Et af de sidste punkter på tjeklisten inden launch er indsendelse af det færdige spil til den europæiske censurmyndighed i Holland, hvor spillet får den officielle PEGI-rating. PEGI 18 betyder for eksempel, at spillet er ”upassende for børn under 18 år”.

Udviklerne håber, at de nuttede og sjove pandaer i det færdige fodboldspil vil få den absolut mildeste PEGI 3-rating, som betyder, at spillet er ”passende for alle aldersgrupper” uden anstødeligt sprog og uden handling og lyde, som kan gøre små børn bange.

Følg spillet via www.pandaballgame.com eller find "PandaBall"-siden på Facebook.

Annonce
Lemvig

S forstår bekymring på skoler

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Lemvig For abonnenter

Kun 20 medarbejdere bliver tilbage i Lemvig - hvad skal der ske med bygningen på Torvet

Annonce