Annonce
Navne

Dansk tegneseries ubestridte førstedame

Nikoline Werdelin fotograferet i 2015 ved Grønnegårds Teatret på Bredgade i København, hvor flere af hendes stykker er blevet spillet. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Som tegneserietegner har Nikoline Werdelin i over 35 år leveret tidsaktuelle fortællinger til aviser og ugeblade. Tirsdag den 15. september fylder hun 60 år.
Annonce

60: Da Information skulle beskrive Nikoline Werdelin, efter at hun i 2014 vandt tegneseriebranchens ærespris, blev der ikke lagt skjult på hendes position i branchen.

- Dansk tegneseries ubestridte førstedame, skrev tegneserieekspert Henry Sørensen.

På tirsdag den 15. september fylder tegneserietegner og dramatiker Nikoline Werdelin 60 år.

Hun er kendt for sine avisstriber i Politiken, hvor hun i 1984 vandt en tegneseriekonkurrence med "Café", der kørte i avisen i fire år. Men flest vil nok huske hende for striben "Homo Metropolis", der over 20 år fra 1994 har kørt i flere omgange i Politiken, og som også er udgivet som bøger.

I dag har hun tegneserien "Nina fra Rosengade" i Ugebladet Søndag, hvor hun også i fjorten år var brevkasseredaktør. I 2019 var hun en af modtagerne af Statens Kunstfonds hædersydelse.


Hun har tegnet og skrevet om vores tid, så vi selv kunne navigere i den og finde os selv afbilledet på den fineste, kærligste og smukkeste måde. Som hele mennesker. Med alle de små fejl, der netop gør, at det er det, vi er; mennesker.


- Hun har tegnet og skrevet om vores tid, så vi selv kunne navigere i den og finde os selv afbilledet på den fineste, kærligste og smukkeste måde. Som hele mennesker. Med alle de små fejl, der netop gør, at det er det, vi er; mennesker. Nikoline Werdelin tegner os. Og forstår os. Det i sig selv er en rigtig stor kunst, skrev de i begrundelsen for tildelingen.

Ud over sine mange år som tegneserietegner er Nikoline Werdelin også en anerkendt dramatiker med to Reumert-priser fra 2001 og 2002 i rygsækken for "Årets Dramatiker". Hun debuterede med et skuespil i 1997 og har også skrevet teaterstykker, som hun selv har instrueret.

Snart tager Nikoline Werdelin så endnu en hat på som historiefortæller. I oktober debuterer hun som romanforfatter med bogen "Hvordan man redder en lemming".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kommunen skærper restriktionerne

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Struer

Festival vil stadig gasse virus væk

Struer

Tomme pladser i kontorlandskabet

Annonce