Annonce
Struer

Danske Diakonhjem klar til at drive friplejehjem i Asp

Planerne om at drive friplejehjem i Asp, når plejehjemmet bliver lukket af Struer Kommune, kan snart realiseres. Foto: Johan Gadegaard

Danske Diakonhjem har indgået en aftale med en kreditforening, der vil være med på en ombygning af plejecentret i Asp. Planerne om at drive det videre som friplejehjem, når det bliver lukket af Struer Kommune, kan dermed realiseres

Asp: Danske Diakonhjem er klar til at investere cirka 45 millioner kroner i en ombygning af plejehjemmet i Asp og drive det videre som friplejehjem, når Struer Kommune engang efter sommerferien i år rømmer stuerne og rykker beboerne ind på det nye kommunale plejecenter, som er ved at tage form på Peter Bangs Vej.

- Jeg har lige sendt en mail til Struer Kommune og bekræftet, at Danske Diakonhjem vil gøre brug af den betingede købsaftale, som vi indgik, da Struer Kommue satte plejehjemmet i Asp til salg i 2017, fortalte direktøren for Danske Diakonhjem, Emil Tang, onsdag eftermiddag.

- Vi har indgået en aftale med en kreditforening, som vil være med til at finansiere størstedelen af byggeriet, og Danske Diakonhjem løfter så selv det sidste. Så som udgangspunkt er finansieringen på plads, forklarer han.

Betingelserne er opfyldt, og Danske Diakonhjem kan som aftalt overtage plejehjemmet i Asp og drive det videre som friplejehjem.

- Det var helt oplagt for os, da vi fik muligheden. Det blev jo opført af Danske Diakonhjem i 1979, så vi havde en helt naturlig interesse i at få det tilbage, fortalte Emil Tang, da han med overvældende opbakning fra både ung og gammel i Asp og nærmeste omegn gjorde sig klar til at afgive et bud på en million kroner, som blev godkendt af byrådet i Struer Kommune i oktober 2017.

- Det er ved at være ti år siden, jeg fik den første henvendelse fra en borgergruppe i Langhøjområdet, som gerne ville have os tilbage, fortæller han.

Annonce

Jeg har lige sendt en mail til Struer Kommune og bekræftet, at Danske Diakonhjem vil gøre brug af den betingede købsaftale, som vi indgik, da Struer Kommue satte plejehjemmet i Asp til salg i 2017.

Emil Tang, direktør, Danske Diakonhjem

Stor lettelse

Emil Tang har derfor fulgt med i, hvad der er sket på plejehjemsområdet i Struer Kommune, og med Jytte Hvingelby fra Fousing i spidsen har en borgergruppe også gjort deres til at holde gryden i kog.

De var derfor klar til at rykke på sagen, da Struer Kommune besluttede at lukke de mindre plejehjem i både Uglev, Hjerm, Humlum og Asp.

Under et borgermøde i Langhøjhallen var der massiv opbakning til tankerne om at bevare plejehjemmet i Asp som friplejehjem.

- Vi skal ikke selv drive det. Men vi vil meget gerne have Danske Diakonhjem tilbage, og vi vil gøre, hvad vi kan for, at det kommer til at ske, fortalte Jytte Hvingelby.

Nu bliver ønskerne indfriet.

- Det en stor lettelse, konstaterer hun og glæder sig over, at planerne nu bliver realiseret.

- Når vi overtager et nedlagt plejehjem bliver det som regel lige så dyrt som at bygge nyt, konstaterer Emil Tang.

Men han er sikker på, at det kan lade sig gøre, og at der er mulighed for at drive et plejehjem i Asp.

- Det er jo en velfungerende lille by. Det er et lokalsamfund, der står sammen om at ville noget, og jeg var faktisk overrasket over, hvor meget liv der var i byen, da jeg var på besøg, Det er ret unikt, alt det der sker i Asp, vurderede han efter sine første besøg.

30 plejeboliger

Ombygningen kommer til at foregå i etaper.

- Vi har planlagt at bygge nye plejeboliger ude på det grønne areal ved plejehjemmet, hvor beboerne så kan flytte ind, når vi kommer til at bygge om på det nuværende plejehjem, forklarer han, og alt i alt vil det nye friplejehjem blive indrettet med 30 plejeboliger.

Formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, Grethe Hestbech (SF), forventer, at Danske Diakonhjem først får mulighed for at rykke ind, når Struer Kommune er færdige med byggeriet af 48 nye plejeboliger ved Peter Bangsvej.

Emil Tang forventer at kunne overtage driften af plejehjemmet i Asp med virkning fra 1. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

24-årig lemviger kørte galt ved Skive

Lemvig

Indbrud hos Bay Art under opklaring

112

55-årig taget med 2,2 kilo cannabisplanter

Annonce