Annonce
Struer

De ældste elever kommer alligevel ikke i skole på mandag

Cykelkælderen på Parkskolen må vente lidt endnu med at blive fyldt helt op. Arkivfoto: Morten Stricker
Struer Kommune har taget konsekvensen af, at der onsdag morgen endnu ikke var kommet retningslinjer for genåbningen af skolerne for de ældste klasser
Annonce

Struer: Landspolitikerne har besluttet, at kommunerne fra 18. maj - altså på mandag - kan genåbne folkeskolerne for nu også elever i 6. til 10. klasse.

Men der var ifølge Struer Kommune onsdag morgen endnu ikke udsendt retningslinjer for denne fase af genåbningen, som det hedder i en pressemeddelelse fra kommunen.

Derfor har Struer Kommune valgt at lave sin egen plan for genåbningen af skolen for de ældste elever.

En plan, der betyder, at alle elever, som går i 6. klasse i en folkeskole i Struer Kommune, kan komme i skole igen fra på mandag den 18. maj, og det bliver på samme betingelser, som lige nu gælder for 0. til 5. klassetrin.

Anden del af planen er så, at alle skoler i Struer Kommune forventes at genåbne for elever, som går i 7. til 10. klasse, mandag den 25. maj, og det bliver efter de nye retningslinjer, som udsendes i denne uge.

I pressemeddelelsen forklarer Struer Kommune yderligere, at der fortsat vil være tale om en anderledes skoledag, hvor der på de enkelte skoler kan være kortere dage, fleksible mødetider, brug af eksterne lokaler med mere.

Vi er nødt til at vide, hvilke præmisser vi skal planlægge ud fra.

Bente Larsson, leder, Parkskolen i Struer

Annonce

Lettet skoleleder

Spørger man Bente Larsson - leder på Parkskolen i Struer, hvor man normalt har op til og med 9. klasse, så er det en rigtig beslutning.

- Vi er nødt til at vide, hvilke præmisser vi skal planlægge ud fra, men det kan vi ikke, for vi har ikke fået vejledningen (fra sundhedsmyndighederne, red.) endnu, siger hun.

Bente Larsson blev derfor ikke mindst lettet over beskeden fra Struer Kommune, som hun onsdag morgen kunne sende videre til elever og forældre.

- Vi ved groft sagt ikke mere end alle andre, der har læst avisen eller set nyheder. Vi ved ikke andet, end at afstandskravet nu bliver en meter i stedet for to, men det har vi også brug for at få defineret, hvordan skal tolkes, forklarer hun.

Skal eleverne eksempelvis sidde på rækker, eller må de også sidde over for hinanden.

- Det betyder rigtig meget for os, og så er der også nogle ting i forhold til de praktiske fag, fortæller Bente Larsson, som forsikrer, at de er klar til eleverne på 6. årgang på mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Igen-igen: Indbrud på Stentofterne

Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce