Annonce
Struer

De 17,7 millioner kroner er altså ret afgørende

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S). Arkivfoto: Johan Gadegaard
Byrådet er gået i gang med de indledende øvelser til budget 2021
Annonce

Struer: Medlemmerne af byrådet i Struer var fredag samlet til budgettemadag, hvor de fik præsenteret, hvad det er for en ramme, de lige nu står og kigger ind i.

- Det er budgettet for 2021, vi taler om, og vi er næsten kun lige kommet ind i 2020, så vi er på et forberedende stadie, forklarede borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) efter temadagen.

Timerne sammen brugte politikerne derfor på at få en introduktion til budgetlægningen for 2021 og overslagsårene, som de efterfølgende kaldes, og så fik politikerne blandt andet også lidt indblik i forventningerne til regnskabet for 2019.

Det helt store spørgsmål er dog lige nu - hvis man spørger borgmesteren - om de 17,7 millioner kroner mere i bloktilskud, Struer Kommune er stillet i udsigt med regeringens forslag til udligningsreform, kommer i hus.

- Det er ret afgørende, at de 17,7 millioner kroner kommer med, siger Niels Viggo Lynghøj:

- Da vi snakkede budget i efteråret, så det fint ud for 2020, men der er udfordringer på driften i 2021, og dengang var den klare forventning, at der ville komme flere penge i bloktilskud, og det ser jo nu ud til at holde stik.

De 17,7 millioner kroner er altså i et eller andet omfang allerede regnet med i forhold til budgettet for 2021.

- Vi har en udfordring, hvis det hele falder på gulvet nu, men omvendt har vi også tid til at agere. Budgettet skal først vedtages i oktober, siger borgmesteren.

Der blev på budgettemadagen fredag ikke talt konkrete emner og dermed heller ikke mere om de skolerenoveringer, nogle politikere tidligere har talt om at fremrykke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fiskeredskaber forsvundet fra fjorden

Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce