Annonce
Holstebro

De, der engang ikke var ønsket nogen steder, er nu nomineret til en pris

Sådan så det ud - før afstandskrav, mundbind og restriktioner lukkede Hal 19 - da bestyrelsesmedlemmer Lars Hingebjerg (bagerst), Sebastian Aggerholm og Hal 19's forperson Alberte Kloster viste den ombyggede hal frem. Nu er de, og de øvrige frivillige, nomineret til en pris. Arkivfoto: Morten Stricker
Skaterne har i dag egen hal, tilmed en nyombygget en af slagsen. Den slags kommer ikke af sig selv, men gennem hårdt frivilligt arbejde. - Min kone lignede til sidst en person, som savnede at se mig, fortæller en af Hal 19's bestyrelsesmedlemmer.
Annonce

Holstebro: Hver eneste gang, frivillige som Alberte Kloster og Sebastian Aggerholm træder indenfor i Hal 19, vanker der løn.

Resultatet af deres slid og synet af smilene hos de unge skatere udgør den kontante afregning.

For én som Sebastian Aggerholm kommer "lønnen" med en tur ned ad mindernes allé.

- Jeg var selv skater, da jeg var yngre. Vi havde ingen steder, vi måtte være dengang. Eller hvor vi var ønsket. Vi kæmpede for at finde sådan et sted som Hal 19, med blandet held, forklarer han.

Følelsen kan Alberte Kloster, der er forperson i Hal 19, genkende fra sine yngre år, hvor man "måske var en af de lidt utilpassede". Derfor er stoltheden over, hvad Hal 19 er blevet til, kun blevet større over tid.

- I starten havde vi ingen økonomi. Vi havde ikke engang råd til medlemskort. I dag har vi 60-65 medlemmer, forklarer Alberte Kloster.

Annonce

På vagt

Skaterne fandt med tiden et hjem på slagteriet. Skatehallen og foreningen bag kom til at hedde Hal 19.

Det betød dog ikke, at en som Sebastian Aggerholm omgående vendte tilbage til miljøet.

- Min søn havde på et tidspunkt en angst-diagnose, men ville gerne skate, så det var naturligt, at jeg tog med ham i skatehallen. Det kan godt være, at jeg er blevet halvgammel, men derfor kan jeg stadigvæk godt lide miljøet. Så nu, hvor jeg alligevel var der, kunne jeg lige så godt tage nogle vagter, forklarer han.

Stor lokal betydning

Den 18. januar uddeles prisen "Stor lokal betydning" for første gang i Holstebro Kommune. Hensigten er at hædre "personer, foreninger og virksomheder i Holstebro Kommune, som har stor lokal betydning for både lokalsamfundet og erhvervslivet, og som er med til at sikre, at Holstebro Kommune udvikler sig aktivt og attraktivt til gavn for alle, der bor i kommunen."

Prisen er et samarbejde mellem Vestjysk Bank og Dagbladet Holstebro, hvor vinderen modtager 20.000 kroner.

Over de kommende dage vil de nominerede blive portrætteret i avisen.

Fredag den 8. januar: - Kulturperlen.

Lørdag den 9. januar: - Helle Manicus.

Mandag den 11. januar: Per E. Østergård, Nr. Felding.

Tirsdag den 12. januar: Folkene bag skatehallen Hal 19.

I dag: Lars Munkholm, Munk Store Runners.

Ideer havde han også mange af sammen med kammeraten Lars Hingebjerg, så de blev snart indsluset i bestyrelsen. Her sidder der otte personer. Alberte Kloster er eneste kvinde, og hun skater ikke. Har aldrig gjort det. Men det gjorde en ekskæreste.

- Jeg har ikke noget skateboard, men interessen for miljøet. Det er fedt at skabe et sted med en subkultur, og i takt med at jeg er blevet ældre (27 år, red.), er det kun blevet ekstra interessant i en "forretningsmæssig" øjemed - at se hvad noget kan udvikle sig til, siger Alberte Kloster.


Det var helt crazy, hvad vi har brugt af tid i forbindelse med ombygningen. Det var weekender og aftener. Det var ikke usædvanligt, at man kunne finde os i gang med at bryde ned klokken 22.30 en fredag aften.

Sebastian Aggerholm, bestyrelsesmedlem, Hal 19.


Og udvikling har der været.

- Vi ønskede at lave mere stabile arbejdstider, lave ordentlige forhold til vagterne og få lavet et regelsæt, forklarer Sebastian Aggerholm om den ombygning, hallen netop har været igennem.

- Forinden bestod hallen af to kæmpestore ramper. Dengang gik man nærmest lige ind foran den ene rampe, når man kom ind i hallen. Nu kan man træde indenfor, uden at skulle risikere at blive kørt ned, lover Alberte Kloster.

Annonce

Helt crazy

En nyomdannet hal står klar til brug via støtte fra Holstebro Kommune (150.000 kroner), Færch Fonden, Gadeidræt/Nordea Fonden, Vestjysk Bank og lokale sponsorer. Coronaen er hidtil kommet i vejen for den store åbning.

Men arbejdet er gjort. Og hvilket arbejde.

- Uha ja, jeg stod i den situation, at jeg selv gik og var ledig på det tidspunkt, og her var der et par måneder, hvor det i hvert fald var et deltidsarbejde, hvis det da ikke var et fuldtidsarbejde. Det bestod af at lave ansøgninger og hele koordinationsarbejdet. Under selve ombygningen fik jeg lidt mere fri, da mændene tog over, siger Alberte Kloster.

Herefter tog frivillige som Sebastian Aggerholm over.

- Det var helt crazy, hvad vi har brugt af tid i forbindelse med ombygningen. Det var weekender og aftener. Det var ikke usædvanligt, at man kunne finde os i gang med at bryde ned klokken 22.30 en fredag aften, siger han.

- Min kone lignede til sidst en person, som savnede at se mig. Og hun så noget frustreret ud, når jeg sagde, at der var endnu et møde i Hal 19, tilføjer han med et smil.

I dag kan Hal 19's frivillige se tilbage på både en færdigombygget hal og senest en nominering til "Stor lokal betydning-prisen".

- Det er fedt, at vi anerkendes for et godt stykke arbejde, som har en betydning for andre, siger Sebastian Aggerholm.

- Helt grundlæggende gør jeg det for de smil, børnene har, når de træder ind i hallen, og fordi de har muligheden for at stå på skateboard, tilføjer Alberte Kloster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce