Annonce
Struer

De fik både andehuse og flere penge til plejen

Mens beboerne kunne glæde sig over de to nye andehuse, var der også godt nyt om flere penge til både pleje og omsorg fra social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune. Privatfoto, Bangs Have
Struer Kommune har fordelt en pulje til bedre pleje og omsorg, som blandt andet betyder 450.000 kroner mere på budgettet til Bangs Have og lidt mindre til plejecentre, hvor der er knapt så mange boliger.

Struer: Det blev en god dag for beboerne på plejecentret Bangs Have i Struer:

Vinden havde lagt sig, og skyggerne var lange, da de i den gyldne forårssol kunne samles omkring et haveanlæg med en lille dam, hvor der nu er placeret et par små andehuse til andeparret Line og Alfred, som flyttede ind på arealet i 2020.

Line havde lagt æg i en blomsterkrukke på terrassen ved et af beboerhusene, og udrugningen blev fulgt med stor interesse af både beboerne, pårørende og personalet.

Annonce

Der blev opsat et kamera, så udrugningen kunne følges på en skærm i fællesarealet, og de to andehuse ved dammen i haveanlægget er nu sat op i et håb om, at Line og Alfred vil vende tilbage.

Pulje fra 2020

Dette var med til at underbygge den gode stemning, som blev endnu bedre, da plejehjemmets funktionsleder, Karen Høyer, kunne meddele sit personale, at hun inden for en overskuelig fremtid vil få 450.000 kroner mere at gøre godt med på budgettet.

Byrådet havde allerede i 2020 afsat en pulje på budgetterne til en udvidelse af bemandingen på ældreområdet.


Det er skridt på vejen, og vi er glade for at kunne tilføre plejecentrene nogle ekstra midler til mere personale.

Anne Kirstine Bøge Petersen (SF), formand, social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, Struer Kommune


Det er den pulje, der nu bliver udløst, og i social-, sundheds-, og arbejdsmarkedsudvalget var der enighed om, at puljen skulle fordeles på de enkelte plejecentre i forhold til størrelsen og antallet af beboere.

Alt i alt var der godt 1,8 millioner kroner til rådighed. Resten var blandt andet brugt på fastansættelsen af en musikterapeut.

- Så i  den bedste af alle verdener, skulle der en del mere til for at få normeringen sat op, erkender formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, Anne Kirstine Bøge Petersen (SF).

- Men det er skridt på vejen, og vi er glade for at kunne tilføre plejecentrene nogle ekstra midler til mere personale, siger hun efter at have været med til at beslutte, hvordan pengene skulle fordeles.

Annonce

MED udvalget med

For beboerne på plejecentret Bangs Have betyder det altså yderligere pleje for de 450.000 kroner.

- En fantastisk nyhed, siger Karen Høyer, som så også må erkende, at det ikke rækker til at kunne øge bemandingen generelt og på alle vagthold, dag og nat.

- Vi må finde en løsning, så det kommer til at aflaste så mange som muligt, og så beboerne får mest mulig pleje og omsorg for pengene. Det er alt sammen noget, vi skal have aftalt med medarbejderne, når vi mødes i MED-udvalget, fortæller hun.

Flere penge til pleje

Social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget fordeler en pulje på 1.837.000 kroner, så de enkelte plejecentre får et bidrag, som svarer til deres størrelse. Resultatet blev følgende bidrag til en forhøjelse af budgetterne til pleje og omsorg i både 2021 og årene frem: 

Solvang, 44 boliger: 412.000 kroner

Enggård Centret, 48 boliger: 450.000 kroner

Bøgelund, 40 boliger: 375.000 kroner

Bangs Have, 48 boliger: 450.000 kroner

Friplejehjemmet i Asp, 15 boliver: 150.000 kroner

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Endnu en flyttedag for kviktestcenter

Annonce