Annonce
Struer

De frivillige er Gimsinghoveds julehjerteblod

Ruth Kjær Nielsen er frivillig og udstiller på Gimsinghoved - og hun har selv håndlavet alle hjerterne på det store juletræ. Foto: Morten Stricker
Julen står for døren på Gimsinghoved, hvor hjerte-temaet er tilegnet stedets mange frivillige, der får det hele til at løbe rundt
Annonce

Struer: Temaet for årets juleudstilling på Gimsinghoved ses lige idet, man kommer ind ad døren på den gamle herregård.

Det store juletræ i gangen er pyntet udelukkende med røde hjerter. For "julen er hjerternes fest", som dette års tema lyder. Hjerterne er i øvrigt hver og et håndlavet af Ruth Kjær Nielsen, der både sælger sine egne filtede ting på udstillingen og er mangeårigt medlem af Gimsinghoveds udstillingsudvalg.

- Og hun har endnu flere hjerter og små filtede æbler, som vi også har pyntet med rundt omkring, siger Rie Nyborg, lederen af Gimsinghoved, med et stort smil.

Så der er ting, der stadig er, som de plejer at være på Gimsinghoveds udstilling. I år er der 39 udstillere, hvoraf de 13 er nye, og igen i år er der alt fra julepynt til brugskunst, keramik, tøj og masser af inspiration til pakkerne, der skal ligge under træet.

Men andre ting er også fuldstændig anderledes.

Annonce

De populære kager

Inde i caféen har et af rensdyrene fået mundbind på, for selvom de røde hjerter er kommet op og træerne glimter med lys, så er der stadig corona i Danmark. Caféen er i øvrigt rykket ind i den gamle karlestue, og bordene, der hvert år pyntes af udvalgte foreninger eller grupper, og som man kan stemme på, er væk.

Juleudstilligen på Gimsinghoved åbner på lørdag klokken 13. Foto: Morten Stricker

I stedet er tre vindueskarme blevet pyntet af de frivillige på Gimsinghoved og Folkets Hus - et af kustoderne, et af havefolkene og et af de frivillige i Folkets Hus. Men bare rolig, som sædvanligt kan man stemme på den vindueskarm, man synes bedst om.

I det hele taget er Rie Nyborg meget glad for de frivillige året rundt, og i juletiden er det ingen undtagelse. Medarbejderen, der plejer at bage de populære Gimsinghoved-småkager, er blevet langtidssygemeldt på grund af en brækket skulder, så der tog en anden medarbejder over.


De frivillige er virkelig vores hjerteblod

Rie Nyborg, leder af Gimsinghoved og Folkets Hus


- De frivillige er virkelig vores hjerteblod. De har så meget entusiasme, og de er en stor gave. Uden frivillige, så kunne alt det, vi laver, slet ikke lade sig gøre, siger Rie Nyborg.

Ruth Kjær Nielsen har været med i kunstudvalget i mange år.

- Så mange, at jeg ikke selv kan huske hvor længe, siger hun selv.

Og generelt lægger hun mange timer på Gimsinghoved. Det meste af året arbejder hun på hjerter, æbler og alt det andet pynt, som hun sælger på juleudstillingen, og selve arbejdet med at finde udstillere kører stort set også året rundt, og de sidste to uger har de arbejdet på at sætte selve udstillingen op.

- Det er fordelen ved at være pensionist, så har man jo tiden, siger Ruth Kjær Nielsen.

Hun fortæller selv, at hun får en følelse af tilfredshed ved sit frivillige arbejde på Gimsinghoved, ud over hyggen.

- Og gode brunkager. Vi kender jo alle hinanden godt, og der er altid god stemning, siger Rith Kjær Nielsen.

Annonce

Styr på gæsterne

En af de ting der er blevet arbejdet hårdt på, både blandt frivillige og medarbejdere, er at gøre juleudstillingen klar til de gældende corona-restriktioner. Når man ankommer, vil man få udleveret en tøjklemme i en bestemt farve, alt efter om man vil se udstillingen eller i caféen. Når man forlader stedet igen, leverer man tøjklemmen tilbage. Sådan er der altid styr på, hvor mange gæster der er i lokalerne.

Bare fordi man er rensdyr, skal man stadig være corona-korrekt. Foto: Morten Stricker

- Vi kan have 44 i udstillingen og 24 i caféen. Og vil man skifte fra det ene sted til det andet, kommer man selvfølgelig bare og bytter tøjklemme, siger Rie Nyborg.

Mundbind skal man have på, bortset fra når man sidder ned i caféen, og der er sprit til rådighed. Som noget nyt kan grupper på ti eller mere ringe i forvejen og booke tid til at komme ind tidligere på dagen for at undgå for store grupper.

- Jeg synes, vi gør, hvad man kan. Nu håber vi bare, at folk vil komme. Det er ikke en god forretning at gøre sådan noget her i corona-tider, men vi vil hellere gøre det end at lade være, siger Rie Nyborg.

- Jeg tror, vi er mange, der trænger til at komme ud og få nogle oplevelser og noget hygge. Noget rart, siger Ruth Kjær Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Nu kan du kommentere mulig skolefusion

Holstebro For abonnenter

Her er ministerens tre bud: Sådan kan man komme mink-massegrave til livs

Annonce