Annonce
Lemvig

De frivillige hyldet for deres store indsats

Frivilligprisen 2020 gik til Maria Malund og Katja Østergaard fra Sorggruppen for Børn og Unge. De er flankeret af Georg Langer, Vendsyssel Sparekasse og viceborgmester Kenneth Bro. Foto: Lars Kamstrup
Frivilligprisen 2020 og Ung Frivilligprisen 2020 blev uddelt i to etaper med overraskelser
Annonce

Lemvig: - Når man er frivillig, er det ikke nødvendigvis fordi, man har god tid. Men når man har hjertet med i arbejdet, så finder man tiden.

Viceborgmester Kenneth Bro havde ordet, da der onsdag blev uddelt de to årlige Frivilligpriser fra Lemvig Frivilligcenter. Og coronaen betød, at overrækkelsen i år blev temmelig utraditionel. Den oprindelige plan var, at priserne skulle have været uddelt ved Frivilligdagen sidst i september, men den blev aflyst på grund af forsamlingsforbuddet. I stedet delte man uddelingen op i to etaper, hvor overraskelsen var et vigtigt element.


Når man er frivillig, er det ikke nødvendigvis fordi, man har god tid. Men når man har hjertet med i arbejdet, så finder man tiden.

Kenneth Bro, viceborgmester


Frivilligprisen 2020 gik til Katja Østergaard og Maria Malund fra gruppen Børn og Unge i Sorg. De sad til møde med 11 børn og unge på Lemvig Frivilligcenter, da mødet blev afbrudt  af prisoverrækkelsen.

Her kunne Kenneth Bro fortælle om baggrunden for, at de to var nomineret til prisen, og det var dem, der havde fået flest stemmer ved net-afstemningen..

Kenneth Bro kunne rose de to for at være med til at gøre et krævende og stort arbejde med at hjælpe børn og unge, der bliver ramt af sorg over at miste en af deres nærmeste.

- I gør en forskel, og I skaber rammerne for, at børn og unge kommer i dialog og samtale og får delt deres minder med andre. Det er  et meget vigtigt arbejde, I udfylder som frivillige, og I er et forbillede for andre, sagde Kenneth Bro blandt andet, inden Georg Langer kunne uddele en check på 10.000 kroner fra Vendsyssel Sparekasse, som står bag økonomien i uddelingen af årets Frivilligpriser.

Katja Østergaard takkede for prisen og fortalte kort om det arbejde, der gøres i sorggruppen.

- Det er jo jer børn, der selv sørger for samtalen, men det er naturligvis med os til at lede den. I er her for hinanden, sagde hun til gruppen, som denne dag var på 11 børn og unge mellem ni og 18 år.

Hun takkede også for den økonomiske støtte fra kommunen, privatpersoner og virksomheder, uden hvis hjælp det ikke kunne lade sig gøre at køre sorggruppen.

Katja Østergaard og Maria Malund donerer de 10.000 kroner videre til børnene, så de kan få nogle fælles oplevelser sammen med prismodtagerne.

Annonce

Ung Frivilligprisen 2020

Så tog arrangørerne videre til Lemvig Stadion, hvor modtagerne af  Ung Frivilligprisen 2020 var i klubhuset. Det var Thor Madsen og Daniel Kristensen, som fik prisen for deres arbejde med at træne handicappede børn i fodbold. Også her kom man uventet ind i lokalet, og også her kunne Keneth Bro rose prismodtagerne for at bruge deres fritid på at være frivillige til glæde for andre.

Ung Frivilligprisen 2020 til Thor Madsen og Daniel Kristensen. Her er et par af fodboldspillerne, de træner, med på billedet sammen med Georg Langer, Vendsyssel Sparekasse og viceborgmester Kenneth Bro. Foto: Lars Kamstrup

- Der er brug for frivillige i mange sammenhænge, og de er uundværlige for at få foreningslivet til at hænge sammen. I er et forbillede for andre, og jeg håber, jeres arbejde vil inspirere endnu flere til at gøre en frivillig indsats, sagde Kenneth Bro.

De nominerede

Frivilligprisen 2000:

Katja og Maria fra Sorggruppen for børn og unge. Er nomineret for deres indsats for børn og unge, der har brug for hjælp til at komme videre i sorgprocessen, efter de har mistet en af deres allernærmeste.

Bent Volder Mortensen, Ramme Borger- og Haandværkerforening, er formand og har sat mange ting i værk. Han sidder også i styregruppen for købmands-projektet i Ramme.

Jens Christian Mølgaard, Lemvig Bokseklub. I indstillingen beskrives han som næsten ene ansvarlig for, der er en bokseklub i Lemvig. han er en dygtig og seriøs træner, og han skal have stor anerkendelse for arbejdet.

Ung Frivilligprisen 2020:

Ungerådet på Lemvig Ungdomsgård: 10 frivillige medlemmer mellem 14 og 23 år, der er med til at planlægge aktiviteter og er gode rollemodeller.

Thor og Daniel, Lemvig GF: Hjælper med at træne udviklingshæmmede i fodbold.

Simon, Christina og Rikke, Klinkby FDF:  De går ikke til FDF. De er FDF. De er et forbillede for mellemtrins børn, og de har netværk til andre FDF-grupper.

Vendsyssel Sparekasse er sponsor for de to priser, hvor der 10.000 kroner til Frivilligprisen og 2500 kroner til Ung Frivilligprisen.

Facebook:Frivilligcenter Lemvig
https://www.facebook.com/frivilligcenterlemvig/app/126231547426086/

LGF-formand Hanne Weibel kan glæde sig over mange frivillige i klubben.

- Men her er i de udvalgte, og jeg er megastolt over det arbejde, I gør. I har virkelig fortjent prisen, sagde hun, inden Georg Langer kunne overrække de 2500 kroner, som er til de unge frivillige, der får prisen.

Martin fra fodboldholdet hyldede sine trænere. Det er den ene af dem, Thor Madsen, der sidder ved siden af ham. Foto: Lars Kamstrup

En af deltagerne på fodboldholdet, Martin, fandt trang til også at rejse sig for at hylde trænerne, som giver ham så mange gode oplevelser.

- I er energi-bundter, og I gør rigtig meget for os. I har fortjent prisen, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Venstre ved man aldrig, hvor er

Annonce