Annonce
Holstebro

De har 'Stor lokal betydning': Her er de fem nominerede

Folkene bag skatehallen Hal 19, der ligger på slagterigrunden i Holstebro, er én af de fem nominerede til prisen "Stor lokal betydning". Arkivfoto: Morten Stricker
Selvom processen aldrig blev som planlagt, blev feltet af indstillede emner bedre end forventet til ny pris, der hædrer dem, der har stor lokal betydning.
Annonce

Holstebro: En person, forening eller virksomhed skulle egentlig i månedsvis have glædet sig over at have bevis for, at netop de har stor lokal betydning.

Vinderen af den første udgave af "Stor lokal betydning" - en pris som Vestjysk Bank står i spidsen for - skulle være afsluttet i november.

Men corona rammer også prisafviklinger, må Palle Hoffmann, der er afdelingsdirektør i Vestjysk Bank i Holstebro, konstatere.

- Hele planen var at holde en event sidst i november og modtage folk fysisk, hvor vi kunne finde en vinder og overrække prisen. Den del udskød vi til januar i håb om bedre tider, men det kunne desværre heller ikke lade sig gøre, siger Palle Hoffmann.

Stor lokal betydning

Det er første gang, prisen "Stor lokal betydning" uddeles i Holstebro Kommune. Hensigten er at hædre "personer, foreninger og virksomheder i Holstebro Kommune, som har stor lokal betydning for både lokalsamfundet og erhvervslivet, og som er med til at sikre, at Holstebro kommune udvikler sig aktivt og attraktivt til gavn for alle, der bor i kommunen."

Prisen er et samarbejde mellem mellem Vestjysk Bank og Dagbladet Holstebro. Vinderen afsløres den 18. januar, hvor Vestjysk Bank vil overrække prisen og 20.000 kroner til vinderen.

Over de kommende dage vil de nominerede blive portrætteret i avisen.

Juryen er dog mødtes via Teams, og prisafviklingen er nu kommet så langt, at man har fundet de fem nominerede.


Jeg synes, det er fem spændende nomineringer. Og så er det fem forskellige navne, forstået sådan at de alle befinder sig indenfor forskellige felter.

Palle Hoffmann, afdelingsdirektør, Vestjysk Bank.


Prisoverrækkelsen ligger også endeligt fast, corona eller ej. Den 18. januar tager Palle Hoffmann og borgmester H.C. Østerby ud til vinderen for at overrække prisen.

Annonce

De nominerede

Noget er dog gået bedre end forventet: Antal af indstillinger og kvaliteten af dem.

- Der var så mange gode indstillinger, at det ikke var let at vælge, men vi har fundet fem gode bud. Jeg synes, det er fem spændende nomineringer. Og så er det fem forskellige navne, forstået sådan at de alle befinder sig inden for forskellige felter, siger Palle Hoffmann.

De fem nominerede er:

* Per E Østergaard: For sit engagement i Nr. Felding, hvor han var en af de bærende kræfter bag at skabe muligheden for, at byen fik en ny købmand.

* Lars Munkholm for Munk Store Runners: En ildsjæl, der har lavet en hygge-løbeklub, hvor alle kan være med.

* Kulturperlen: For foreningens indsats og musikarrangementer, trods corona.

* Helle Manicus for Helles Brødudsalg Ulfborg: Butikkens åbning den 15. marts 2020 betød 16 nye arbejdspladser til Ulfborg, hvoraf en del af de ansatte er flexjobbere.

* Folkene bag Hal 19: En frivillig forening som har knoklet for at få en helt ny skatehal i Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce