x
Annonce
Lemvig

Svend Aage og Ingolf har udviklet en 'læse-hjælper'

Svend Aage Jensen og Ingolf Nielsen (th) med deres nye produkt, "Læsehesten" Auxilium, der skal gøre det lettere for ældre og handicappede at sidde med en bog. Foto: Allan Damgaard
Svend Aage Jensen fra Lemvig og Ingolf Nielsen fra Bækmarksbro har udviklet en "læse-hjælper", så ældre og handicappede har lettere ved at sidde med en bog. Nu undersøger de, hvordan deres produkt kan komme ud til en større kreds.

Lemvig/Bækmarksbro: - Vi kan nok ikke ligefrem kalde det en opfindelse. Men vi har videreudviklet et produkt, der allerede findes på markedet, og nu er vi i gang med at undersøge, hvordan det kan komme ud til en større kreds, siger den pensionerede arkitekt Svend Aage Jensen fra Lemvig.

Sammen med Ingolf Nielsen fra Bækmarksbro har han udviklet en "læse-hjælper", som de har navngivet "Læsehesten" Auxilium - sidstnævnte er det latinske ord for hjælper.

Deres nye læsestativ skal gøre det lettere for ældre, handicappede og folk med nedsat mobilitet at sidde med en bog.

- Der findes allerede flere af disse læsestativer på markedet, men vores er anderledes, fordi man f.eks. kan sidde i en sofa eller en lænestol og læse i bogen. Selve bogstøtten kan også tages af stativet og bruges særskilt på bordet. Selve stativet kan desuden indstilles i forskellige højder, siger Svend Aage Jensen.

Ideen til læsestativet har Svend Aage Jensen fået, fordi han har kendskab til, at flere boglæsende ældre har problemer med smerter i nakke og skulder af at holde bogen.

Her er det så, at Ingolf Nielsen fra Bækmarksbro kommer ind i billedet. De to kender hinanden. Ingolf Nielsen er uddannet møbelsnedker, og han var i sit arbejdsliv ansat i udviklingsafdelingen i flere vestjyske virksomheder. Her gjaldt det blandt andet om at finde på nye tiltag til at gøre produktionen mere effektiv.

Ingolf Nielsen var straks med på ideen med at udvikle "Læsehesten" Auxilium.

- Det er sådan nogle ting, det er spændende at arbejde med. Jeg elsker at arbejde med de små detaljer, så vi får så optimalt et produkt som muligt, siger Ingolf Nielsen, der allerede har fremstillet adskillige eksemplarer af "Læsehesten" Auxilium i sit værksted derhjemme.

Selve det stativ, som bogstøtten kobles på, er oprindeligt tiltænkt en iPad.

- Men vi tænkte, at det også kunne bruges som læsestativ, og derfor har Ingolf Nielsen lavet en bogstøtte, der passer til stativet, siger Svend Aage Jensen.

Annonce

Jeg elsker at arbejde med de små detaljer, så vi får så optimalt et produkt som muligt.

Ingolf Nielsen, udvikler af "Læsehesten" Auxilium

Optiker er begejstret

Når Svend Aage Jensen og Ingolf Nielsen gik videre med deres idé, så skyldes det også, at specialoptiker Anita Søndergaard fra O2 Optik i Ringkøbing var begejstret for det nye produkt. Svend Aage Jensen præsenterede ideen for hende i forbindelse med et besøg hos øjenlægen.

- Anita Søndergaard mente, at det lige netop var sådan et produkt, der manglede på markedet. Det var stærkt medvirkende til, at vi gik videre med ideen, siger Svend Aage Jensen.

Selve bogstøtten er fremstillet af bemalet træfiberplade, og den er udstyret med en bladholder, som modvirker, at bogen klapper sammen.

De to herrer har søgt designgodkendelse fra Patent- og Varemærkestyrelsen, og de har modtaget en bekræftelse på, at ansøgningen er modtaget.

- Vi undersøger nu, hvordan vi kan komme videre. Vi sælger vores "Læsehesten" privat, men det vil også være fint, hvis den kunne sælges via en webshop, siger Ingolf Nielsen, der blandt andet kan trække på de erfaringer, som en datter og svigersøn har med etablering af virksomheder.

Måske blot en hobby

De har endnu ikke lagt sig fast på en pris for deres produkt.

De har til gengæld erfaret, at det også kan bruges i f.eks. køkkenet til at holde en kogebog.

- Vi ved ikke, hvor det ender henne med vores produkt. Måske slår det ikke igennem. Men det har under alle omstændigheder været sjovt at udvikle. Vi har selvfølgelig ofret lidt penge på det, men en hobby koster jo også penge, og indtil videre er det kun en hobby, siger Ingolf Nielsen.

Men under alle omstændigheder er de to udviklere nu i gang med at finde samarbejdspartnere for distribution af deres produkt, og "Læsehesten" Auxilium kan allerede nu købes hos Ingolf Nielsen, Svend Aage Jensen og O2 Optik.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Sammenlægning må udskydes

Kultur

Kirken sender prædiken på video

Annonce