Annonce
Sport

De irske irritationer tænder ilden

Mick McCarthy slog ud med armene og konstaterede, at Sunderland for 46 år siden slog hans favorithold Leeds med 1-0 i FA Cup-finalen på Wembley. - Det er på dagen, at det afgøres, sagde han til avisens udsendte. Foto: Reuters/John Sibley
Irlands manager Mick McCarthy virker lidt ramt af danske udtalelser og savner lidt respekt.

FODBOLD: 60-årige Mick McCarthy er fra Barnsley i Yorkshire mellem Leeds og Sheffield og derfor hev han nogle barndomsminder frem, da Jysk Fynske Mediers udsendte forsøgte at drille ham med et spørgmål om de irske landsholdsspilleres evner med bolden, da den irske og danske presse var samlet i det imponerende National Sports Campus i Abbotstown tæt på lufthavnen.

- Det er sagt, at det danske landshold har bedre tekniske evner end det irske. Hvad siger du til det? Er du enig?

- Hvem siger det, replicerede McCarthy.

- Det siger danskerne...., svarede avisens udsendte.

McCarthy krympede sig i stolen og gjorde sin holdning klar som blæk.

- Hvor ofte har det og det hold ikke på forhånd været bedre end det andet for så på dagen at tabe alligevel. Jeg var selv en stor fan af Leeds, men de tabte FA Cup-finalen til Sunderland med 1-0 på Wembley i 1973, selv om de var store favoritter. Det handler om, hvad der sker på dagen, sagde Mick McCarthy.

Han blev igen og igen konfronteret med, at Danmark og Irland havde mødt hinanden seks gange på to år uden en irsk sejr i en eneste af dem.

- Det har er først min anden kamp mod Danmark. Det eneste overraskelse vi kan komme ud med i morgen er at vinde kampen. Vi vil da gerne have bolden lidt mere, men nogen gange skal man passe på ikke at spille for meget, for modstanderne kan så pludselig bryde igennem også som det skete et par gange i vores første kamp i København, sagde Mick McCarthy.

Irernes træner var knapt så konfronterende på pressemødet, som han er i søndagens udgave af Irish Times i vurderingen af danskerne.

- De møder os ikke med, jeg ved ikke rigtig, nok respekt. Men de har sagt det. De vil ikke tabe til os. Det vil pisse dem af. Jeg har den største respekt for Åge Hareide, og det tror jeg også, at han har for mig men de der kommentarer. De har alle haft dem. Når du siger sådan noget og disser modstanderen, så er du pisket til at vinde og derfor gør jeg det aldrig, sagde McCarthy til avisen.

Åge Hareide har sagt, at det "pissede ham af", at han igen skulle møde irerne, mens Irish Times citerer Christian Eriksen for at sige, at irerne er bange for at angribe danskerne. Thomas Delaney har tidligere beskrevet det at spille mod Irland "som at forsøge at åbne en dåse med bønner med de bare næver".

- Jeg giver ikke min hånd væk, og det må du tilgive mig. Og jeg vil ikke tale om 5-1-nederlaget for to år siden til Danmark. Det hjælper hverken mig eller spillerne at tale om negative ting. Det har jeg i hvert fald aldrig oplevet. Jeg glæder mig over et udsolgt hus på Aviva Stadium (red. 50.000 tilskuere), sagde han, da han blev spurgt til sin startopstilling.

- Da jeg vågnede op i morges, kunne jeg mærke sommerfuglene i maven. Det er jeg glad for. Jeg nyder det, og den følelse bliver i hvert fald ikke mindre med årene. For at få publikum med så skal vi give dem noget, fordi de håber, at vi gør det godt, tilføjede McCarthy.

- Danskerne har topspillere, men de skal være mere bekymrede for os end vi for Christian Eriksen, fordi vi er på hjemmebane og vi vil spille med lidenskaben som våben, fastslog Glenn Whelan.

Duffy ny anfører

Så skiftede dagsordenen til udnævnelsen af Brighton-kæmpen Shane Duffy som ny anfører i stedet for den skadede Everton-back Seamus Coleman.

- Det var meget nemt at gøre Shane til anfører. Han han i lang-lang tid været en top-top-forsvarsspiller og har enorme evner i begge felter. Han er en af dem, de andre ser op til. Han blokerer situationer og sætter hovedet på alt muligt, sagde Mick McCarthy.

Shane Duffy var svært stolt over at have fået anfører-bindet på sin store overarm.

- Jeg fik det at vide i morges. Det er en stor milepæl i min karriere og en stor ære. Min familie vil være stolt af mig. Jeg har ikke været anfører siden U21-årene og kun prøvet det i en Liga Cup-kamp for Brighton mod Aston Villa, sagde den 27-årige stopper.

Hans kollega Glenn Whelan bakkede ham fuldstændig op.

- Shane fortjener det mere end nogen anden. Han er allerede kaptajn på den måde, som han spiller. Men nu sker det i en kamp, hvor vi har en chance for at kvalificere os til EM. Det er stort for os, fordi ingen troede på os, sagde den 35-årige defensive låsesmed fra Heart of Midlothian.

Irerne har tænkt sig at udmanøvrere Christian Eriksen med en kollektiv indsats.

- De har også spillere som Yussuf Poulsen, Martin Braithwaite og Andreas Cornelius, som vi skal passe på, sagde Mick McCarthy, der blev bakket op af Glenn Whelan, som nævnte de samme danske spillere minus Andreas Cornelius.

- Danskerne har topspillere, men de skal være mere bekymrede for os end vi for Christian Eriksen, fordi vi er på hjemmebane og vi vil spille med lidenskaben som våben, fastslog Glenn Whelan, der vil slutte sin karriere med at kvalificere Irland til EM.

- Det kan være min sidste store kamp,tilføjede han og så blev han enig med Shane Duffy om, hvad der skal til at sætte ild i de 50.000 tilskuere.

- En god gedigen tackling i starten er altid godt, sagde de.

Mick McCarthy havde åben træning på det irske fodboldforbunds imponerende anlæg i Abbotstown i et kvarter, inden pressen blev bedt om at gå i det fine vejr med syv graders varme. Foto: Reuters/John Sibley
- Jeg er mest bekymret for, at Shane kunne finde på at glemme at tage anfører-bindet på, for han vil være den samme som altid på banen, sagde Glenn Whelan (th.), mens Shane Duffy (tv.) morede sig. Foto: Reuters/John Sibley
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Hanstorken anses for at være enkemand

Debat For abonnenter

Nedgravede mink: Det er klogt at rive plasteret af, så smerten er overstået med det samme

Annonce