Holstebro

De kører for stærkt, skaber utryghed og nu vil politiet have forældre til at tage ansvar

Scooterkontrol på Limfjordsskolen. Alle elever fik beslaglagt deres scootere og måtte pænt stille op i kø, mens politiet kontrollerede, om alt var lovligt. Foto: Johan Gadegaard
Midt- og Vestjyllands Politikreds er den kreds i Danmark, hvor flest ulovlige knallerter bliver standset. - Forældre er nødt til at tale med deres børn og unge mennesker om det, siger operativ leder ved færdselspolitiet.

Nordvestjylland: Knallerten er sådan set en glimrende opfindelse, hvis man spøger operativ leder ved færdselspolitiet i Midt- og Vestjylland, Jørgen Christensen.

- Vi er i et område, hvor der ikke altid går en bus, og for mange unge er den med til at øge mobiliteten.

Men når det er sagt, så mangler alt for mange unge knallertkører respekt for færdselsreglerne og alt for mange har "pillet" ved deres knallert, så den kan kører hurtigere end tilladt.

- Vi får et stigende antal henvendelser fra folk, der er generet af knallerter, der kører hurtigt og respektløst. Det er faktisk noget af det, som borgerne opfatter som meget utrygt, siger Jørgen Christensen.

Og tallene taler også deres tydelige sprog: Midt- og Vestjyllands Politikreds er foreløbig den eneste politikreds i Danmark, hvor man i 2019 er nået op på mere end 100 sigtelser for at have ændret knallerter, så de kan køre hurtigere end tilladt.

I alt har Midt- og Vestjyllands Politi i år skrevet 112 sager om knallerter, der er blevet "konstruktivt ændret", som det hedder i politisprog. Af dem er de 41 skrevet i det nordvestjyske, selv om området indbyggermæssigt kun udgør en sjettedel af kredsen - den enkeltstående kommune, hvor der er skrevet flest sager i år er Holstebro.

- Det, der er skyld i flest ulykker med knallerter for unge mennesker, er fart og risikofyldt kørsel. Derfor skal vi også have forældrene på banen. Tal med jeres unge mennesker om det. Hav klare regler, og farmand må altså meget gerne sætte sig op på knallerten og selv tjekke, om den overholder fartbegrænsningerne, siger Jørgen Christensen.

0/0
Annonce
Holstebro For abonnenter

Slagteriet får ti millioner: Penge kunne være brugt bedre på børn eller ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Politikere: Vi skal arbejde videre med 10. klasse på gymnasiet

Lemvig

Trods fremgang til de konservative: Østerby beholder ordførerskaber

Lemvig For abonnenter

Provst om kirkerne: Måske skal vi bruge ressourcerne på en anden måde

Lemvig

Politikere har lagt vejen for omdannelse af industrikvarter: Kan blive til turist-, bolig- og handelsområde

Lemvig

Del af vej skyllet væk: Uvejr har skabt problemer flere steder

Lemvig For abonnenter

Tre huller i bybilledet fyldes ud

Lemvig

Lukker for flere børn i institution

Annonce