Annonce
Lemvig

- De kan sætte hvem som helst på scenen - bare jeg får Ole og Elo

Traditionen tro åbnede de lokale Ole og Elo festivalen Haze over Haarum lørdag formiddag, i et tæt pakket telt ”Midnatluseren” og publikum som vanligt klar til fællessang i et festlig humør. Foto: Morten Stricker
Især ét band er blevet en institution på festivalen Haze, hvor de begge har været på scenen i næsten hvert af de fyrre år, festivalen i år fylder.

Harboøre: Efter et par festivaldage med høj sol, rusker blæsten lørdag formiddag nu i Midnatsluskerens teltdug. Skyerne smådrypper festivalen våd. Men det mærker man ikke her - i det 1500-mand store festtelt på Haze. Her er det lydbølger og øl, der er skyllet ind over forsamlingen. For Ole & Elo er gået på. Det kan mærkes på publikum, der hujende danser på bordene og kickstarter festivalens tredje formiddag med en fadøl eller fem.

For Helga Krogsgaard er det her højdepunktet:

- Det er en fantastisk oplevelse - de hører bare til herude, og bare man oplever Ole & Elo, så skidt med at man går hjem klokken seks, siger den 41-årige butiksassistent og tilføjer:

- I min alder, så har jeg børnene med herud fredag aften, men lørdag - der er det mors dag, griner hun.

Haze over Haarum kan i år fejre 40 år. Og derfor har man fra festivalledelsens side valgt at sætte ekstra af til både større navne og flere overdækkede områder - mere luksus.

- Men de kan sætte hvem som helst på scenen - bare jeg får Ole&Elo, griner hun om de duoen på scenen, der netop har overstået setlistens "Sådan nogle som os" og er på vej over i "Volvo B18".

I teltet her er der ingen tvivl. Ole & Elo er kult.

Man ryster lidt før man skal ind på scenen, er de to musikere enige om. - Men så går man igang med første nummer, kigger på hinanden og tænker "det her er sgu godt", forklarer Ole Jensen med et smil. Foto: Morten Stricker

Med fra starten

Måske med god grund. De to herrer - Ole Lauritsen og Elo Jensen - har i deres henholdsvis 52 og 56 år lange liv - været med på Haze lige siden det hele startede.

Begge har de spillet med i næsten alle festivalens 40 år i forskellige bands. Men for 32 år siden blev det til en duo mellem de to - og siden har det nærmere været reglen end undtagelsen, at Ole&Elo spiller formiddags-sløvheden ud af publikum - de seneste år den tredje dag på festivalen. Og de to herrer kan stadig blive nervøse før de skal på scenen.

- Det er jo på den gode måde - ligesom når en fodboldspiller skal ind og spille en vigtig kamp. Vi har spillejobs henover året, men det her er klart det største job, og det betyder "møj" for os, at være herude, siger Elo Jensen.

Duoen har gennem sin levetid oplevet et Haze i forandring. En festival, der er vokset sig større år for år til de 4500-6000 festivalgæster, som nu årligt kommer.

- Det vildeste var første år, vi skulle spille på Midnatsluskeren, hvor vi ligesom nu kom herned en time til halvanden før. Der sad der to mennesker derinde. Så tænkte vi; det er noget lort, det her. Men da vi slog an klokken ti, var der fyldt. Der rejste hårene sig på armene, siger Elo Jensen, der ikke vil undvære festivalen for noget. Ole er enig:

- Det ville vi saftsuseme nødigt undvære da. For det er jo fedt. Adrenalinen kører i kroppen og den respons, vi får fra publikum, når de synger med, er fantastisk, siger Ole Lauritsen.

I 2016 overraskede tre Ole&Elo fans Jacob Haugaard, da han vanen tro, gæstede duoens sceneoptræden. De tre fyre, der året forinden havde fået tatoveret "Ole&Elo" på ballerne, havde nu fået skrevet "& Jacob Haugaard" under den.

- Så bliver det jo ikke større, som Haugaard sagde, fortæller Ole Lauritsen og griner.

"Det ypperligste"

Jacob Haugaard selv, er da heller ikke i tvivl om, hvad der gør duoen unik:

- Alle elsker dem. For de spiller jo numre, vi kan. Det er ikke alt det der skolelærer-fis med, at vi skal lære noget nyt, sagde komikeren før dagens koncert til avisen.

- Ole & Elo er det bedste indenfor festunderholdning, du har. Det er det ypperligste. De står ikke og er en undskyldning for sig selv - de kan fandme godt lide de numre, de spiller, og de synger dejligt sammen, sagde Haugaard, kort før han trådte ind på scenen.

Det var som sædvanligt et tætpakket telt, der lørdag sparkede festivalens tredje dag i gang. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Vindagen markeres i marken

Lemvig

Jobprojekt hjælper i arbejde

Annonce