Annonce
Holstebro

De lave skindpriser fortsætter – men det er ikke det værste

- Prisen er én ting, noget andet er salgsprocenten. Den skal helst rende opad, vi skal helst ikke have for mange skind med over til næste år, siger Ib Lundgaard, formand for Holstebro Pelsdyravlerforening. Arkivfoto: Johan Gadegaard
- Hvis der ikke der sker noget positivt i efteråret, så reducerer jeg kraftigt i bestanden, siger formanden for Holstebro Pelsdyravlerforening, Ib Lundgaard.
Annonce

Holstebro: På Kopenhagen Furs juli-auktion kunne opkøberne igen foretage fysisk eftersyn af de udbudte skind, som dog fortsat sælges på en digital platform - men det har ikke øget hverken priser eller købelyst.

Gennemsnitsprisen på årets 3. auktion var 150 kroner per skind, hvilket er lavere end på årets første auktion, som grundet corona blev udsat fra februar til april, og hvor priserne faldt med 12 procent til en gennemsnitspris på 175 kroner per skind.

Men reelt er der ikke tale om et prisfald, men de samme minimumspriser, som Kopenhagen Fur har låst sig fast på, pointerer formanden for Holstebro Pelsdyravlerforening.


Salgsprocenten skal gerne rende opad. Vi skal helst ikke have for mange skind med over til næste år.

Ib Lundgaard, formand for Holstebro Pelsdyravlerforening.


-Det er de små skind og undersorterne, som er solgt på juli-auktionen, så er det klart, at prisen er lavere på den første auktion, hvor alle de store og bedste skind blev udbudt, siger mink-formanden.

Annonce

Salgsprocent på 26

Men én ting er prisen - noget andet er salgsprocenten.

- Der er solgt 26 procent af skindene. Det er ringene end på årets første auktion, hvor der blev solgt 60 procent af skindene, siger Ib Lundgaard.

Han peger på corona, som den altoverskyggende årsag til, at tre fjerdedele af skindene ikke røg til minimumspriserne.

- Coronaen fylder mere nu end dengang. I Kina kommer der en omgang mere. Alle de små systuer og garverier ligger endnu helt stille, og de store er på omkring 40 procent af produktionen og stadig i opstartsfasen. Det er klart, detailhandlen ved ikke, hvad de skal bruge til efteråret. Det er der ingen, der ved grundet Covid-19 situationen.

Hvilke overvejelser gør du dig i forhold til din egen farm?

- Jeg holder vejret, men sker der ikke noget positivt i efteråret, så reducerer jeg kraftigt, siger Ib Lundgaard, der inden pelssæsonen i oktober-november skal træffe beslutningen om, hvorvidt bestanden skal skæres ned til det halve.

- Salgsprocenten skal gerne rende opad. Vi skal helst ikke have for mange skind med over til næste år, siger Ib Lundgaard.

Kopenhagen Fur har planlagt yderligere to auktioner i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

Annonce