Annonce
Struer

De nåede målet - trods højdesyge undervejs

Thomas Albrechtsen og Mie Hansen er netop vendt hjem fra Mount Everest, hvor parret tog trekket op til base camp. Privatfoto
Mie og Thomas fik sig sammen og hver for sig en oplevelse for livet, da kæresteparret tog turen op mod Mount Everest.
Annonce

Struer: Thomas Albrechtsen og Mie Hansen "overlevede" den ultimative parforholdstest, som vi i midten af september fik kaldt parrets tur op til base camp ved Mount Everest.

De to havde vandret i bjerge før, men aldrig i en højde, som den de fik lov at prøve kræfter med ved det berømte bjerg, hvis base camp er at finde i knap 5500 meters højde, og det foregik da heller ikke helt smertefrit.

- Det viste sig at være lidt hårdere, end vi måske havde regnet med. Der var i hvert fald et par ret hårde dage, fortæller Thomas Albrechtsen, der til daglig er en del af Lydens By-værkstedet i Struer.

Både han og kæresten blev på forskellige tidspunkter af trekket, som de indledte 1. oktober og sluttede 9. oktober, ramt af højdesyge.

- Jeg blev ramt relativt tidligt på turen og tænkte bare, det er løgn, forklarer Thomas Albrechtsen, som fik medicin mod det og kom sig igen.

- Mie blev ramt rimelig hårdt af det omkring de 5000 meter, hvor hun begyndte at få det ret dårligt.

Hun formåede dog at komme det sidste stykke op og dagen efter at gå næsten 20 kilometer tilbage igen.

Vi overvejede ikke at stoppe. Det eneste var på vej ned, hvor Mie havde det så dårligt, at vi overvejede, om hun kunne gå hele vejen, eller vi skulle have fat i en helikopter.

Thomas Albrechtsen, netop hjemvendt fra Mount Everest

Annonce

Oplevelse for livet

En rimelig tung hovedpine, der gør, at man ikke føler, man kan overskue ret meget - og da slet ikke at skulle op ad stejle bjergsider - og så lige krydret med lidt svimmelhed.

Sådan beskriver Thomas Albrechtsen den højdesyge, parret i deres iver for at opleve Mount Everest helt tæt på, måtte bide i sig.

En ikke særlig rar følelse, men omvendt heller ikke en, der på nogen måde kan ødelægge helhedsindtrykket af de tos tur.

- Vi overvejede ikke at stoppe. Det eneste var på vej ned, hvor Mie havde det så dårligt, at vi overvejede, om hun kunne gå hele vejen, eller vi skulle have fat i en helikopter, fortæller kæresten og fortsætter:

- Det var helt klart en oplevelse for livet. Det kan man roligt sige, og vi har nok ikke helt fattet det endnu. De helt vilde landskaber, vi har set, og mødet med de her folk (i området, red.). Det var meget positive oplevelser.

Annonce

Det største

Det var da også på det nærmeste helt rørende for særligt Thomas Albrechtsen, da parret kom til base camp ved det 8.848 meter høje bjerg, der ligger på grænsen mellem Kina og Nepal.

- Når man kender historien med Everest - alt det, der er sket der - og man så kan se bjerget helt tæt på for første gang. Alle de store drømme, som for mange er startet der, begynder han:

- Det er kæmpe stort, og man får jo altid lidt kriller i maven, når man ser et bjerg så tæt på. Det plejer jeg i hvert fald, og det fik jeg også der.

Det betyder dog ikke, at Thomas Albrechtsen nu også skal en tur helt til tops.

- Det er med stor risiko, hvis man vil derop, så min kriller i maven er mere en fascination af hele historien med det bjerg her.

Det, der sidder dybest i ham efter turen, er da også kærestens kamp for at nå deres fælles mål.

- Det største for mig var helt klart at se, hvor meget Mie gav sig for en drøm, som jo nok mest var min. Det var vildt.

Trekket op til base camp begyndte i 2500 meters højde, toppede i knap 5500 meter og sluttede efter cirka 140 kilometer.

Selv om man ikke skal helt til tops, er der alligevel "lidt" udfordringer undervejs. Privatfoto
Annonce
Annonce
Lemvig

48-årig omkom i drukneulykke

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

To tyske biler fik buler

Struer

Flag for Benny og første skoledag

Annonce