Annonce
Struer

De nye 1.g'ere skal mødes uden drikkepres

Det er ikke første gang, eleverne på Struer Statsgymnasium arbejder med alkoholkulturen. Billedet her er fra 2018, hvor de filmede deres egen alkoholkultur. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Struer Statsgymnasium er som et af i alt ni gymnasier med i forskningsprojektet "Gymnasier Fuld af liv", der arbejder på en sundere alkoholkultur blandt eleverne.
Annonce

Struer: Statsgymnasiet i Struer sætter i dette skoleår endnu mere fokus på at skabe en sundere alkoholkultur.

Alkohol fylder ifølge en pressemeddelelse for meget til festerne i gymnasiet, hvilket Struer Statsgymnasium gerne vil ændre på og derfor har sagt ja til at deltage i forskningsprojektet "Gymnasier Fuld af liv", der målrettet arbejder på en sundere alkoholkultur blandt eleverne.

Det betyder, at Struer Statsgymnasium vil arbejde ud fra en fælles alkoholpolitik, der blandt andet omfatter at styrke forældresamarbejdet, at uddanne sociale elevudvalg og at sikre, at de nye 1.g'ere mødes uden drikkepres.

Næsten halvdelen af unge mellem 15 og 25 år har oplevet at blive presset til at drikke mere alkohol, end de har haft lyst til, og alkoholforbruget øges markant i overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse, fremgår det yderligere af pressemeddelelsen.

I alt ni gymnasier er med i projekt Gymnasier Fuld af liv, som grundlæggende har til formål at mindske alkoholforbruget blandt danske gymnasieelever.

Vi har den holdning, at alkohol ikke skal være centrum for festerne. Det skal fællesskabet og det at være sammen. For højt alkoholindtag virker ekskluderende for nogle elever, som ikke vil drikke så meget.

Mads Brinkmann Pedersen, rektor, Struer Statsgymnasium

Annonce

Er allerede i gang

- Vi har valgt at deltage, fordi det ligger i forlængelse af en strategisk indsats, hvor vi gerne vil styrke fællesskabet på Struer Statsgymnasium, fortæller rektor Mads Brinkmann Pedersen:

- Vi er en skole med mange uddannelser under samme tag, og derfor har vi en særlig opgave i at vedligeholde vores stærke studie- og elevmiljø.

Gymnasier Fuld af liv er et forskningsprojekt udviklet i samarbejde mellem Statens Institut for Folkesundhed og Fuld af liv-kampagnen, som Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden står bag.

- Vi har den holdning, at alkohol ikke skal være centrum for festerne. Det skal fællesskabet og det at være sammen. For højt alkoholindtag virker ekskluderende for nogle elever, som ikke vil drikke så meget, og det kan ødelægge den gode festoplevelse for alle, siger Mads Brinkmann Pedersen:

- Derfor er vi også allerede i gang med at udvikle de sociale arrangementer på skolen, hvor der kan indtages alkohol, således at det er en aktivitet eller en begivenhed, der står i centrum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Thyborøn får sin egen T-shirt

Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Åbningen af Klimatorium udskudt

Annonce