Annonce
Lemvig

50 mand arbejder på livet løs: 450.000 mink skal pelses

Klik på billedet og se et stort galleri. Pelscenter Vestjylland ved Lemvig drukner i mink, der skal pelses, efter at regeringen meldte ud, at alle mink skulle slås ned. Foto: Johan Gadegaard
Pelscenter Vestjylland har fået rygende travlt, så inden februar er 450.000 mink blevet pelset
Annonce

Lemvig: De skiftende meldinger om mink har skabt ekstrem stor travlhed på Vestjyllands Pelscenter i Lemvig. Da de første meldinger kom om, at corona-smittede mink skulle aflives, måtte pelscenteret opleve avler på avler, der aflyste ordrer. Inden corona var forventningen, at 550.000 mink skulle pelses, men da coronaen ramte, blev forventningerne skruet ned til blot 150.000 mink - lige nok til at holde centeret kørende frem til jul.

Men så fulgte regeringens udmelding om, at samtlige mink skulle aflives inden 10 dage, og det skabte travlhed. Farmene kunne ikke både nå at aflive minkene og samtidigt pelse dem, så derfor blev Vestjyllands Pelscenter kimet ned fra avlere, der havde brug for hjælp.

Og det har de fået.

- I løbet af næste uge har vi fået alle mink inde på fabrikken, og så har vi modtaget 450.000 mink, siger driftsleder Aksel Mortensen.

Pelscenter Vestjylland ved Lemvig drukner i mink, der skal pelses, efter at regeringen meldte ud, at alle mink skulle slås ned. Foto: Johan Gadegaard

Tallet er bare vedblevet med at vokse, for i takt med at pelscenterets egne andelshavere blev corona-ramte og måtte lade deres  mink destruere, har avlere fra andre dele af landet fået døde mink kørt til pelseriet i Lemvig.

- Vi har fået mink fra Hobro, Djursland, Kolding, Vejle, Varde, hele vejen op ad Vestkysten, siger Aksel Mortensen.

Pelseriet råder over et stort frostlager, men har der ud over også lejet fryserum hos minkfoderfabrikken i Lemvig. Derfor kan minkene holdes frosne, indtil der bliver tid til at pelse dem.

- Jeg har 50 mand i gang, og vi når nok helt frem til februar, inden vi er færdige, siger Aksel Mortensen.

Det betyder, at pelseriet når at få en næsten normal pelsningssæson hvad antallet af dyr angår, men derefter er det slut.

Andelshaverne har endnu ikke besluttet, hvordan nedlukningen kommer til at foregå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Nu kan du kommentere mulig skolefusion

Holstebro For abonnenter

Her er ministerens tre bud: Sådan kan man komme mink-massegrave til livs

Annonce