Annonce
Lemvig-Thyborøn

'De røde' er samlet igen efter lang pause: - Det er en god investering for os

Anders Thomsen og resten af LTH fik et længe ventet gensyn, da de mandag trænede i hallen for første gang i cirka tre måneder. Foto: Johan Gadegaard
I Lemvig-Thyborøn Håndbold er spillerne blevet genindkaldt til træning. Efter tre måneder uden håndbold skal spillerne nu igen træne i hallen, og det kan gavne holdet på flere områder forud for den kommende sæson ifølge cheftræner Anders Thomsen.
Annonce

Lemvig: En tirsdag i starten af juni er ikke et tidspunkt, man normalt forbinder med en opstart.

For Lemvig-Thyborøn er det dog en slags opstart, der er blevet indkaldt til i denne uge, for det er cirka tre måneder siden, at de sidst har rørt en bold, efter coronavirussen pludselig satte en stopper for sæsonen midt i marts.

- Vi har haft et stort ønske om at få spillerne samlet igen, og nu har vi fået mulighed for det. Nu kan vi nå at træne i tre uger og så sende spillerne på sommerferie i stedet for, at de kommer til at gå over fire måneder uden håndboldtræning, siger LTH-træner Anders Thomsen.

Træneren har valgt at dele spillerne op i grupper, så de ikke bliver alt for blandet. Spillerne skal derudover møde op omklædt hjemmefra, og der er ingen bad efter træning. De har deres egen bold, harpiks og drikkedunk, og så er der lagt håndvask og afspritning ind i løbet af træningen.

Annonce

Godt givet ud

For en af klipperne i forsvaret Jacob Østergaard er det et kærkomment tiltag, at holdet nu skal tilbage i hallen.

- Jeg tager det som endnu en opstart, og selvom det altid er lidt en ørkenvandring, så tror jeg på, at det er rigtig godt givet ud, at vi lige får rørt en bold. Især at man lige får trænet skulderen, så der ikke går 5-6 måneder, før vi igen får kastet, siger Jacob Østergaard, som med et grin kan konstatere, at det med boldfølingen ikke spiller den store rolle for forsvarsgeneralen, for han har "ikke rørt bolden i 15 år" efterhånden.

Derudover er der også den mentale del af det at være et hold, og den følelse kan være svær at opnå, når man er hver for sig.

- Den måde vi spiller på handler ekstremt meget om at give alt for sidemanden og virkelig skabe den der holdfølelse. Det kan godt være, at vi skal holde afstand, men vi kan stadig være sammen som et hold og blive mindet om, hvorfor vi har løbet de her sure kilometer henover pausen, siger Jacob Østergaard.

Også Anders Thomsen er overbevist om, at holdet kan få gavn af de kommende tre uger.

- Spillerne kan arbejde med timingen, vi kan få det sociale i spil, og vi kan minimere skadesrisikoen. Vi kan også få udstukket nogle retningslinjer, til når spillerne går på ferie. Det er en god investering for os, siger Anders Thomsen.

Annonce

En ivrig trup

Anders Thomsen glæder sig til at se sit hold igen, og han kan også berette om en flok ivrige spillere, som glæder sig til at betræde halgulvet igen.

- Vi går til holdsport, fordi vi godt kan lide at være sammen. Spillerne savner fællesskabet og motivation, og selvom der venter nogle hårde uger, så virker det til, at holdet glæder sig, siger Anders Thomsen.

Anders Thomsen har den trup til rådighed, som han også havde, inden sæsonen blev afsluttet. Det vil sige, at spillere, som forlader klubben efter sæsonen, også er en del af træningen, mens de nye ikke deltager. Lemvig-Thyborøn er et af de eneste ligahold, som på nuværende tidspunkt har genoptaget træningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fællessang i Lemvig: Synger solen ned

Annonce