forside

De Radikale afviser pensionsalder beregnet ud fra branche

De Radikales Sofie Carsten Nielsen er åben over for at debattere Socialdemokratiets pensionsudspil, og partierne er på forhånd enige om, at der skal mere hjælp til nedslidte arbejdere. (Arkivfoto).

Socialdemokratiets pensionsudspil har gode idéer, mener De Radikale, som dog punkterer et af forslagene.

Tidligere pension skal kun være muligt for nedslidte, mener De Radikale.

Dermed punkterer partiet Socialdemokratiets ønske om også at gøre det muligt for folk, der har været længe på arbejdsmarkedet, at trække sig tilbage.

Kan man arbejde, bør man nemlig fortsætte med det indtil folkepensionsalderen, mener næstformand i De Radikale Sofie Carsten Nielsen.

- Det skal jo handle om dem, der er nedslidte eller i risiko for det. Det skal ikke handle om en efterlønsordning til alle, siger hun.

Socialdemokratiet fremlagde tirsdag et pensionsudspil, der ifølge partiet koster cirka tre milliarder kroner årligt.

Foruden tidligere mulighed for pension til nedslidte personer lægges der i udspillet op til, at folk, som kom tidligt ud på arbejdsmarkedet, også skal have mulighed for at trække sig før.

Modsat ønsker De Radikale en seniorførtidspension, hvor man fem år inden pensionsalderen er nået, skal se på, om folk er nedslidte. Er de det, skal de kunne gå på pension uden at skulle gennem arbejdsprøvning.

Der er altså enighed blandt De Radikale og Socialdemokratiet om, at der skal tages bedre hånd om nedslidte folk på arbejdsmarkedet. Derfor tror Sofie Carsten Nielsen også på, at det vil være muligt at nå en aftale.

- Vi har for flere år siden foreslået en seniorførtidspension for dem, der ikke kan arbejde mere. Socialdemokratiet ser ud til at ville skrue det sammen på en lidt anden måde, men mon ikke vi kan mødes et sted.

- Hvordan vi præcis skal indrette det, må vi snakke om, siger hun.

Blandt andet skal finansieringen kigges grundigt igennem. Her foreslår Socialdemokratiet at skaffe de tre milliarder årligt gennem højere skat på virksomheder og finansielle virksomheder.

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, har på Twitter udtrykt begejstring for pensionsudspillet fra S.

- Bedre adgang til pension for nedslidte. Vigtigt udspil fra S. En pligtopgave for en ny rød regering. Viser markant forskel på rød og blå blok, skriver hun.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kursændring: Nu må Claudis Have godt servere alkohol

Lemvig

Hvem skal være årets frivillige

Kultur

Her har man ikke mærket til truslen fra computeren

Lemvig For abonnenter

Lemvig-projekt får EU-penge til videreudvikling

Kultur For abonnenter

Verdenspremiere i Horsens på film om Daniel Ryes 13 måneder som gidsel

Premiere: I 13 måneder sad den da 25-årige fotojournalist Daniel Rye fanget som gidsel i Syrien. Tilbageholdt, ydmyget og tortureret af Islamisk Stat. I 2014 lykkedes det at få ham bragt hjem til Danmark, og efterfølgende blev hans skrækkelige og ufattelige pinsler beskrevet af Puk Damsgaard i bogen "Ser du månen, Daniel". Denne bog er nu filmatiseret og en uge inden den officielle danmarkspremiere kan horsensianerne som de første se Daniel Ryes rædsler på det store lærred og i samme forbindelse høre hovedpersonen i hans gribende foredrag om begivenhederne. Daniel Rye har været inde over filmmanuskriptet og har og haft en klar holdning til, hvem der skulle lave filmen, og hvordan historien skulle fortælles, men derudover har han ikke haft noget med filmatiseringen at gøre. Han er godt tilfreds med resultatet - Det er aldrig det samme. Jeg sad ikke og tænkte, at det er mig. Men det var sjovt at se noget, som mindede om min historie. Esben overbeviste mig om den karakter, han spillede, mere, end det var tanken om, at det var mig, siger han. - Det, der har betydet noget for mig, er, at filmen er blevet lavet på en respektfuld måde over for mig og min familie og dem, jeg sad sammen med i Syrien, for eksempel James Foley, som ikke er her mere. Hans familie skal også kunne se filmen. Alle de, der har været følelsesmæssigt involverede, må ikke tænke, at det er noget bras, understreger han.

Lemvig

35 kilometer gravearbejde med spændende fund er snart afsluttet

Struer For abonnenter

Finn fik flænset sin elskede Alfa Romeo på sin fødselsdag

Lemvig

Plads til flere blomster: - Det må gerne være visuelt dejligt at se på

Annonce