Annonce
Lemvig

Brødre reddede deres eget livsværk: Alle medarbejdere deltog i ceremoni

Efter Vestjysk Bank har overtaget Lemvig Prisen, er der kommet en ny tavle med prisvinderne, og den afsløres her for første gang af privatkundechef Palle Haahr Kragh og prismodtager Jens Christian Egholm. Foto: Johan Gadegaard.
Lemvig Prisen 2019 overrakt til brødrene Egholm ved en ceremoni, hvor alle medarbejdere på virksomheden deltog.

Lemvig: - Det er kun en del af historien, at I vendte tilbage og reddede virksomheden fra at lukke. der var jo også en tid inden da, hvor I grundlagde og arbejdede virksomheden op til det, den var, da I solgte den.

Mandag eftermiddag var alle medarbejdere på Egholm A/S samlet for at overvære, at virksomhedens ejere, brødreparret Jens Kristian og Kaj Egholm, blev belønnet med Lemvig Prisen 2019, og formanden for prisudvalget, borgmester Erik Flyvholm, hyldede brødrene for den indsats, de har gjort, og som var grundlaget for, at prisudvalget ud af et meget stærkt kandidatfelt enstemmigt blev udpeget som årets prismodtagere.

- Det løb koldt ned ad ryggen den dag, hvor jeg hørte, at Nilfisk ville lukke virksomheden. Men heldigvis gik der kun kort tid, inden det så stod klart, at I ville vende tilbage og føre den videre, sagde formanden, der også påpegede det sociale ansvar, som virksomheden altid har taget, og fået mennesker, der ikke har det så let her i livet, i gang på en arbejdsplads.

Det var første gang, Lemvig Prisen blev uddelt med Vestjysk Bank som sponsor, efter Nordea Fonden ikke ville videreføre den. Privatkundechef Palle Haahr Kragh bød velkommen, og han kunne fortælle om, at det var en god oplevelse at være med, når man havde set de mange og fantastiske indstillinger af kandidater, der har været.

- Alle kan være stolte af at være indstillet, sagde han, og det gentog borgmesteren i sit indlæg.

- Det er 36. gang, prisen uddeles, og vi er vendt tilbage til de gamle vedtægter, efter Gode Liv prisen i nogle år forhindrede, at virksomheder kunne få den. Nu er alt åbent igen, og det blev så erhvervsfolk, der fik den denne gang, sagde han.

Så blev den nye plade med prismodtagere afsløret, og den er på et stativ, så den er let at flytte om et år til den næste prismodtager. Og det var såmænd Kaj Egholm selv, der havde udtænkt det stativ.

Jens Kristian Egholm udtrykte stolthed.

- Vi var stolte, da vi blev indstillet, men så troede vi, d t var det, når vi så listen over gode kandidater. Vi blev ikke mindre stolte, da vi så blev ringet op og fik fortalt, at der var peget på os.

Han fortalte om, at brødrene havde valgt at sælge til Nilfisk i sin tid, fordi Nilfisk ville videreføre virksomheden i Lemvig.

- Det ville andre interesserede ikke. Nilfisk gjorde det også, men man kom dertil, at man ville ud af den produktion. I stedet for at lukke ned, da man ikke kunne sælge, valgte man Plan B, og det var at sælge til os, fortalte han.

- Vi sagde ja med det samme, nå ja, vi snakkede lidt om det... Kaj var også træt af, vi lige havde smidt det gamle skilt væk, for det havde været dyrt. Men vi sagde ja, og det har været godt at vende tilbage til mange af de medarbejdere og den produktion, vi kendte. Og så er det godt at mærke, at der også er andre, der mener, vi har gjort en forskel, sagde han.

Lemvig Prisen er en hæderspris, og de 10.000 kroner skal doneres videre til et velgørende formål.

- Vi har valgt, at det skal være gruppen Børn og Unge i Sorg, der skal have dem. Sorggruppen gør et vigtigt stykke arbejde. At miste nogen, der står én meget nær, er noget af det værste, og det arbejde vil vi gerne støtte, sagde Jens Kristian Egholm, da han gav checken videre til Birthe Kvist og Marie Malund var sorggruppen.

- Pengene vil gøre godt i vort arbejde. Det er vigtigt, at børn og unge i sorg mødes med andre i samme situation. Vi arrangerer samtalegrupper og ikke psykologhjælp eller lignende, og vi er ikke et kommunalt foretagende, selv om kommunen støtter os lidt. Vi er glade for, vi her i Lemvig kan have sådan en sorggruppe, sagde Birthe Kvist.

Birthe Kvist og Marie Malund fra Sorggruppen for børn og Unge i Lemvig modtager de 10.000 kroner fra Egholm-brødrene. Foto: Johan Gadegaard
Kaj Egholm glædede sig over Lemvig Prisen. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Campingpladser starter forsigtigt op

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce