Annonce
Lemvig

Gymnasiet kan ikke planlægge genåbning: - Vi går og tripper

Tirsdag eftermiddag var der stort set kun spørgsmål uden svar omkring genåbningen af gymnasiet. Men nu står det fast, at gallafesten endegyldigt er aflyst . Foto: Morten Stricker
Manglende retningslinjer gør, at gymnasiet ikke kan planlægge genåbning - men gallafesten er endegyldigt aflyst

Lemvig: - Vi går og tripper. Forhåbentlig får vi nogle retningslinjer i løbet af eftermiddagen (tirsdag.red), så vi onsdag inden helligdagene kan sende noget information ud til eleverne.

Rektor Bo Larsen fra Lemvig Gymnasium ved kun, at der er lagt op til, at afgangseleverne i 3. g og eux skal til en form for eksamen. Men hvordan ved han ikke endnu.

Det eneste, der står fast med statsministerens seneste udmeldinger, er, at galla-festen er endegyldigt aflyst.

- Vi havde trukket beslutningen lidt, fordi vi under eleverne at få denne fest. Men nu lader det sig ikke gøre. Det skriver jeg til eleverne i dag. Det ser også sort ud med en traditionel dimissionsfest, hvor vi samler så mange mennesker sidst i juni. Men jeg håber, vi får sendt afgangseleverne af sted på en værdig måde, og de får deres tid her afsluttet med en eksamen, de kan bruge til noget. Vi ved ikke, om det bliver noget mundtligt eller skriftligt, eller der er er årskarakterer, der kommer til at tælle, siger Bo Larsen.

Det er også retningslinjerne, der skal afgøre, hvordan gymnasiet kan starte efter påske.

- Må der kun være under 10 samlet, så kan vi jo ikke gennemføre undervisning. Derfor er vi naturligvis noget utålmodige efter at få disse retningslinjer, så vi kan komme i gang med planlægningen. Men jeg er sikker på, der er folk i ministerierne, der har været på overarbejde, siden det her blev meldt ud, så de kan finde disse retningslinjer.

I mere end tre uger har gymnasiet været lukket ned, og Bo Larsen har kun roser til overs over for elever og ansatte i en tid med fjernundervisning.

- Det er klart, undervisningen ikke har været optimal under de betingelser. Men den fungerer dog, og jeg hører, at eleverne også lærer noget. Alle har grebet det her fornemt an, så det er den positive historie at fortælle i denne sammenhæng, siger Bo Larsen.

Gymnasiet har været nødbemandet med en pedel, og så har der været en meget kort åbningstid, så der er elever, der har kunnet hente en bog eller komme på skolens net efter nogle oplysninger. Men der har ikke været megen trafik på gymnasiet.

- Jeg håber aldrig, jeg kommer ud for det her igen. Det er jo ikke måden at drive skole på, siger Bo Larsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce