Annonce
Lemvig

De unge rykkede ind på kostskolen

Marius Bille pakker ud på sit værelse. Foto: Johan Gadegaard
Den første nye kostskole i Danmark i 40 år er startet i Nørre Nissum
Annonce

Nørre Nissum: Der var travlt i uddannelsesbyen Nørre Nissum fredag eftermiddag. Ikke fordi undervisningen var startet på Læreruddannelsen & HF. Men fordi de nye studerende på hf-uddannelsens kostskole var ved at rykke ind i de nye omgivelser.

De studerende selv og deres forældre ankom bil efter bil med alle de personlige ejendele - bortset fra en seng. Sådan en er der nemlig på alle værelserne.

- Så har de også en god seng derhjemme, når de en gang imellem skal hjem til forældrene, kunne lederen af hf-uddannelsen, Tina Gade, sige, mens hun glædede sig over, at den første nye kostskole i Danmark de seneste 40 år nu bliver en realitet netop her i Nørre Nissum.

Nogle biler kom langvejs fra, da det langt fra er alle de nye studerende, der er fra nærområdet. 16-årige Ronja Stabel Moss kom for eksempel fra Sorø, mens 17-årige Marius Bille havde taget turen fra Ry.

Annonce

Det sociale

Sidstnævnte havde helt klart valgt at tage hf på en kostskole, fordi det giver en helt anden social dimension sammen med det faglige.

- Jeg synes, det er en god måde at komme videre på. Jeg har gået på efterskole, så jeg kan lide det sociale liv sammen med andre. Det her er så i en lidt anden form, da man har eget værelse, og vi er alle noget ældre, siger Mads Bille.


Jeg synes, det er en god måde at komme videre på. Jeg har gået på efterskole, så jeg kan lide det sociale liv sammen med andre.

Mads Bille, kostskoleelv, Nørre Nissum


Han kendte til Nørre Nissum i forvejen, og han vil ikke udelukke, at han også kunne have valgt Nørre Nissum, selv om der ikke var kommet kostskole.

- Men det har helt sikkert været medvirkende til, det blev Nørre Nissum.

Ronja Stabel Moss gør klar til tre år på ordblinde-hf i Nørre Nissum. Foto: Johan Gadegaard

Ronja Stabel Moss har netop afsluttet 9. klasse på en ordblindeefterskole i Østjylland.

- Der var jeg glad for at gå, og mange af mine venner er fortsat i 10. klasse. Men jeg ville gerne videre allerede nu, og da vi var til en uddannelsesdag, hvor ordblinde-hf i Nørre Nissum var med, så valgte jeg den, da jeg nu også her kan være sammen med de øvrige studerende uden for undervisningstiden. Jeg har været glad for efterskolelivet, så det her er en god fortsættelse. Vestjylland er heller ikke helt ukendt for mig, da jeg har bedsteforældre her i Vestjylland.

Der var tydelig tilfredshed hos studerende og forældre med de nye forhold, som er kommet i stand, efter det blev klart, at hf i Nørre Nissum fik muligheden for at starte en kostskole

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Børn formede is til skulpturer

Lemvig

Frivillig Fredag er aflyst

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Lemvig

Fandt hash hos 67-årig mand

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce